15 tipů na vánoční dárky pro miminko

Kouzelné vánoční svátky se nezadržitelně blíží. A proto nastal nejvyšší čas vybírat dárky pro naše nejbližší. Víme, že vybrat vánoční dárek, ať se jedná o kohokoliv je nelehký úkol.

Tentokrát jsem se zaměřili na tipy na vánoční dárky pro miminko. Máte doma malé miminko nebo jste v pozici tety a strýce, prarodičů nebo jste jen kamarádka, která chce udělat radost malému drobečkovi? Nelamte si hlavu a nechte se inspirovat našimi nápady na vánoční dárky právě pro miminka. Připravili jsme pro vás 15 tipů na nejlepší vánoční dárky. S některými hračkami si miminko bude hrát jen chvíli, ale některé hračky a praktické potřeby s ním budou pokračovat a růst i do dalších let.

Hrací deka s hrazdičkou

Hrací podložka by neměla žádnému miminku chybět. Rozvíjí jak jeho smysly a motorické dovednosti, ale také slouží k odpočinku a změně místa, než aby pořád leželo v postýlce. Hrací deka od Fisher Price je pestrobarevná, má součástí různé povrchy a vydává zvuky. Hrazdičku s hračkami je možné dle potřeby odepnout nebo vyměnit za hračky jiné.


Pestrobarevná hračka

Hračky Lamaze jsou vysoce kvalitní hračky, a na jejich designu spolupracuje řada odborníků i z řad pediatrie. Lamaze hračky děti zaujmou, baví a rozvíjí dál v motorice. Hudební housenka je pestrobarevná hračka, která je vyrobena z rozličných materiálů. Housenka napomáhá rozvíjet zrak, sluch a také jemnou motoriku. Tuto hračku může mít miminko u sebe prakticky od narození, stačí ji připevnit nad postýlku.


Sada jídelního nádobí

Tentokrát jsme si pro vaše miminko připravili praktický dárek, který využije hned po 4 nebo 6 měsíci narození, zkrátka jakmile začne s příkrmy. Sada dětského nádobí s názvem Ecoffee Cup obsahuje 3 dílný set misky, pohárku a talířku, který je rozdělen na malé přihrádky. Ecoffee Cup si zakládá na perfektní kvalitě a bezpečnosti. Nádobí je vyrobeno z bambusu, a proto neobsahuje žádné škodlivé látky ani umělá barviva. 


Dárkový box

Pokud vybíráte dárek pro miminko a nemáte ponětí, co by se hodilo a bylo především k užitku, vyberte nějaký hezký dárkový box pro miminko. Dárková sada má různý obsah a různá barevná provedení. Sada je v béžovém provedení a obsahuje jemnou bambusovou plenku, dudlík, pouzdro, silikonový bryndák, hrníček na pití a praktický bryndák s kapsou


První knížka

Každé miminko by mělo mít svoji první knížku. Nejlépe když vyberete s kontrastními barvami, protože miminka po narození jsou schopny vnímat ostré kontrasty světlých a tmavých barev. Kontrastní leporelo se zvířátky z lesa miminko zaujme a využije ho již od svých prvních týdnů života. Díky kompaktním rozměrů je možné leporelo brát na cesty a kam zrovna je třeba.


Dřevěná houpačka pro nejmenší

Hledáte něco opravdu originálního? Pořiďte pod stromeček dřevěnou houpačku. Bestent dřevěná houpačka je závěsná, a tudíž je možné ji namontovat, kam si zrovna vyberete. Má kvalitní konstrukci, pohodlné opěradlo a bezpečnostní pás, a proto je houpačka určena i pro ty nejmenší děti. Výrobce uvádí již od 9 měsíců


Stylové odrážedlo

Vybrat bezpečné a ergonomicky stavěné odrážedlo není žádná sranda. Německá značka Puky Pukylino vyrábí kvalitní odrážedla s bezpečnostními prvky, které ochrání vaše malé dítě. Má čtyři kola, tudíž je maximálně stabilní a dítě tak může bezpečně rozvíjet svůj pohyb a zkušenosti s první jízdou. Odstrkovadlo je vhodné cca od 1 roku, avšak také podle šikovnosti dítěte. Pukylino můžete vybrat z různých barevných variant dle pohlaví miminka.


LEGO Duplo

Pokud hledáte pro miminko dárek, který s ním bude růst, můžete vybrat klasiku LEGO Duplo. Tato tvořivá stavebnice je určena už pro ty nejmenší děti a batolata. Stavebnice je navržena tak, aby si již malé děti mohli trénovat jemnou motoriku a své dovednosti. Stavebnici je pak možné kombinovat i s dalšími stavebními prvky.


Jantarové korálky

Znáte jantarové korálky pro děti? Jsou vyrobeny z přírodního jantaru, který má léčivé a zklidňující účinky. Korálky pomáhají od bolesti zoubků a ulevují od horečky. Náhrdelník je pojištěn šroubovacím uzávěrem, který je vhodný i pro děti alergiky. Aby vaše miminko bylo v bezpečí, každý korálek je zajištěn uzlíkem zvlášť, aby se v případě přetržení nevysypaly všechny korálky najednou.


Mantinel do postýlky

Znáte mantinel do postýlky? Je to velmi oblíbený doplněk miminek a malých dětí. Zajistí bezpečí, chrání miminko před nárazy o postýlku a funguje dobře i jako izolace od studené stěny. Další výhodou je to, že mantinel roste společně s miminkem a je možné jej využívat klidně až do 3 let věku. 


Ergonomické nosítko

Jestliže chcete pořídit mamince a jejímu miminku nějaký praktický a potřebný dárek, který by využívali společně, můžete investovat do nosítka. Ideálně pak ergonomické. Toto všechno splňuje nosítko od výrobce Manduca. Manduca Wickelkinder je vhodné pro nošení miminka až po 20 kg dítko. Novorozecká vložka lze používat hned od narození, popřípadě pak dle potřeby vytáhnout. 


Dřevěné kostky

Pokud milujete dřevěné hračky, máme pro vás jeden tip na stohovací dřevěné kostky. Kostky Jabadabadoo pochází ze Švédské dílny a mají unikátní skandinávský a neotřelý design. Kostky je možné stohovat na sebe, a tak jednoduchým a zábavným stylem vzdělávat a rozvíjet své dítě.


Usínáček

Usínáček je jedna z první hraček, kterou miminko bude mít u sebe hnedka od narození. Slouží k uspávání, rychlému uklidnění a navodí pohodu a příjemnou atmosféru. Můžete vybrat obyčejného usínáčka nebo pod stromeček zabalit Moonie. Tento usínáček umí zahrát příjemné relaxační melodie a má světýlko. Světýlko umí děti naučit překonat strach ze tmy.


Activity board

Pokud chcete své dítko zabavit a správným směrem rozvíjet dejte mu pod stromeček Activity board v podobě toto krásného domečku. Tato didaktická hračka zaručí zábavu na celé hodiny, a navíc pomáhá rozvíjet smysly, schopnosti a dovednosti dítěte. Nemusíte se bát, domeček je vyroben z přírodních materiálů, tudíž žádné nebezpečné chemikálie. Navíc domeček může dítě použít i jako klasický domeček a hrát si podle jeho potřeb. 


Noční lampička

Chcete svému miminku dopřát klidnou noc bez pláče? Králíček navodí příjemnou atmosférupocit bezpečí. Má 9 úrovní jasu, tudíž můžete nastavit sílu světla podle potřeb dítěte. Králíčka může mít miminko od narození u sebe a mohou společně růst! Je to roztomilá ozdoba do každého dětského pokojíčku.


Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat