Jaké jsou slevy pro studenty? Většinu vám zajistí ISIC

Na čem všem může student ušetřit? Kromě jízdného třeba i na jídle, zábavě nebo cestování. Přinášíme přehled nejvýhodnějších slev pro studenty. Pro většinu budete potřebovat ISIC. Poradíme, jak ho zařídit.

ISIC karta

Asi nejznámější slevová kartička pro studenty, která je uznávaná ve 124 zemích světa a získáte díky ní více než 42 000 druhů slev. Hledáte způsob, jak ušetřit? Zařiďte si ji.

Přináší slevy na kulturní akce a návštěvy památek (hudební festivaly, muzea, galerie), volnočasové aktivity (od festivalů přes zoo až po fitness), ale zajistí vám i levnější jízdné, cestovní pojištění nebo účet za nákup. Opravdu komplexní nabídka, kterou by byla škoda nevyužít.

ISIC mohou využívat i studenti základních škol. Průkaz se jmenuje ISIC Školák.

Jestli chcete čerpat slevy z našeho seznamu, doporučujeme si ISIC zřídit. Ve spoustě případů si sice vystačíte s potvrzením o studiu, ale někde ho nepřijímají vůbec a museli byste si zřídit jejich extra kartičku (viz jízdné). Kartičky se začnou kupit a kupit – s ISICEM je to prostě jednodušší. Navíc ho přijímají i v zahraničí.

Kolik stojí ISIC

Vydání průkazu studenta stojí 200 až 300 Kč (závisí na vydavateli, například Karlova Univerzita si účtuje 230 Kč). ISIC kartu je ale každoročně potřeba obnovovat, tedy obnovit její licenci. Každoroční licenční poplatek je cca 350 Kč. Platnost licence je maximálně 16 měsíců.

Kde zařídit ISIC

Buď přímo ve škole nebo ve výdejním místě. Na hlavních výdejních místech ISIC bývají velké fronty, někdy proto bývá lepší zvolit odlehlejší fakultu, na které nebude taková fronta. Ve většině zařízení jsou schopni vás vyfotografovat na místě. Raději si to ale ověřte předem, kdyby to nešlo, budete se muset vyfotit sami.

Digitální ISIC

Další možností je zažádat o digitální ISIC. Získáte tak ISIC do mobilu, který si aktivujete v aplikaci ALIVE APP (dostupné na Android a Apple). Formulář a více informací najdete na oficiálních stránkách ISIC.cz.

ISIC KARTA

Apple slevy pro studenty

Apple pravidelně spouští studentské slevy Back to School. Levnější zboží pořídí nejen studenti vysokých škol, ale i učitele a zaměstnanci vzdělávacích zařízení. Stačí se prokázat ISIC/ITIC nebo potvrzením o studiu. Letos lze kromě oblíbených Apple produktů v akci můžete získat i AirPody zcela zdarma. K mání jsou i aplikace za výhodnější ceny.

Slevy na jízdném

Abyste měli po Praze nárok na levnější jízdné, musíte se při přepravní kontrole prokázat buď kartičkou ISIC nebo potvrzením o studiu. Díky tomu získáte 50% slevu ze základní tarifní ceny jízdného na metro, autobusy nebo tramvaje a další.

žákovský průkaz

V případě vlaků a autobusů mimo Prahu je to trochu jiné – průvodčí neakceptují klasické potvrzení o studiu, jaké vydává vaše škola. Musíte si udělat Žákovský průkaz, nebo předložit ISIC. Jak vypadá Žákovský průkaz a na kolik vás vyjde? Jde o oranžovou kartičku, kterou na požádání předložíte průvodčímu. Stojí okolo 50 Kč. Díky ní získáte slevu 50 % na jízdné. Nemusí se obnovovat, platí po celou dobu studia.

Slevy na jízdné pro studenty platí i mimo školní rok během prázdnin.

Levnější jízda s RegioJet

A další výhoda pro ty z vás, kdo mají kartičku ISIC. Jestli rádi a často jezdíte s RegioJet do zahraničí, nezapomeňte, že máte nárok na to jezdit levněji. Studentská sleva při cestování po Evropě je ve výši 10 %.

Jestli vám už studentská léta končí, nezoufejte. Udělejte si kartu evropské mládeže EYCA a získáte stejný nárok na 10% slevu s RegioJet až do dovršení 29 let.

Sleva na Cinema City a CineStar

Patříte mezi vášnivé filmové diváky a nenecháte si ujít jediný akční trhák? Byla by škoda platit plnou cenu za lístek do kina, když jako student máte nárok na slevu. Abyste neplatili plnou částku, předložte na pokladně ISIC nebo potvrzení o studiu.

  • Cinema City studentům nabízí lístky o 40 Kč levnější.
  • CineStar dává slevu 30 Kč.

Nejlepší je, když se zaregistrujete v jejich diváckém klubu (Cinema City Club a CineStar Club). Získáte tak extra slevu 20 Kč. Ve finále je tedy lístek ještě o kousek levnější. Na jídlo bohužel žádnou slevu nenabízí.

Alza pro studenty

Alza moc dobře ví, že studenti se dnes neobejdou bez moderních technologií. Udělala celkem vstřícný krok a nabídla slevy pro studenty na své zboží. Balíček se jmenuje Alza pro studenty.

Kromě výhodných cen můžete využít i zázemí pro studium nebo si zažádat o praxi/stáž. Studenti se také mohou zapojit do kreativních soutěží a představit obchodu své projekty. V současnosti využívá tento program více než 150 000 studentů. Stačí mít platnou ISIC/ ITIC kartu a přihlásit se do systému. Více zjistíte na oficiálních stránkách e-shopu.

Nextbike za 129 Kč měsíčně

Díky ISIC kartičce získáte slevu na sdílená kola Nextbike (najdete je už ve 25 městech). Bude vám účtovaný poplatek 129 Kč za měsíc a jezdit můžete, jak se vám zachce. Jestli je to vaše oblíbená forma přepravy, byla by škoda toho nevyužít.

sleva pro studenty na nextbike

Slevy na fastfood

Ne vždy je čas na plnohodnotné jídlo. Od toho jsou tu fastfoody – ve kterých se mimochodem mohou studenti stravovat levněji. Buď dostanete slevu na objednávku nebo jsou pro vás připravená speciální menu. Které řetězce vám po předložení ISIC nabídnou levnější stravu?

  • McDonald’s
  • KFC
  • UGO
  • Burger King
  • Bageterie Boulevard
  • Burrito Loco
  • Bombay Express
  • Pizza Hut
  • Subway
  • Click Coffee
  • a další

Levnější účet v restauraci nebo hospodě

Ani restaurace nezůstávají pozadu. I ty vám nabídnou buď speciální menu, nebo vám strhnou kulatá procenta z finálního účtu. Opět budete potřebovat ISIC. Kam zajít? Jedná se hlavně o podniky v Praze:

  • Las Adelitas
  • Tom’s Burger
  • Restaurant U Schnellů
  • Sushi Time
  • Café Buddha
  • Vinotéka Karlín
  • La Bodeguita del Medio
  • Čajovna Na cestě
  • a další

Sleva na ubytování

Pokud se chystáte s rodinou nebo kamarády na výlet, ověřte si, jestli ve vašem ubytovacím zařízení nenabízejí slevy pro studenty. Není to nic neobvyklého – většinou narazíte na slevu 10 až 20 %, což není zrovna málo. Kompletní přehled ubytovacích zařízení, které nabízí slevy pro studenty, najdete na ISIC.cz. Tato informace by měla být uvedená i na oficiálních stránkách zařízení.

Slevy na kurzy a vzdělávání

Jestli máte v hledáčku jazykový kurz, doučování, appku na učení nebo vás čeká vazba diplomové práce, využijte slevy na vzdělávání. Detaily o tom, které firmy je nabízí, najdete v odkazu. Vztahuje se i na jazykové školy v zahraničí.

 

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat