40+ nejlepších filmů na Disney Plus právě teď

Jaké filmy jsou na Disney Plus právě teď k vidění? A které si nesmíte nechat ujít? Kromě pohádek jsou to i akční filmy nebo muzikály. Sestavili jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších.

Star Wars (1977–2019)

Jelikož Lucasfilm patří pod Walt Disney, na Disney Plus se můžete dívat na všechny filmy tohoto studia. Od originální trilogie, přes prequely až po sequely, tedy Epizody I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII a IX. Dále také filmy Solo a Rogue One. Kromě toho na Disney Plus najdete i spoustu seriálů ze světa Star Wars. Více se dozvíte v článku seriály na Disney Plus.

Úžasňákovi (2004 a 2018)

Úžasňákovi a Úžasňákovi 2 od studia Pixar, které rovněž koupil Walt Disney, jsou také k dispozici na Disney+. Dobrodružné zážitky rodinky se superschopnostmi v roce 2004 uchvátily diváky všech věkových kategorií a patří mezi nejoblíbenější Pixar snímky vůbec. Ani druhý díl z roku 2018 se nenechal zahanbit.

Princezna Nevěsta (1987)

Princezna Nevěsta patří mezi snímky, na které nikdy nezapomenete. Ač se jedná o film hlavně pro děti, rozhodně není infantilní a postavy potěší inteligentním humorem. Příběh se soustředí na Pomněnku, Westleyho a jeho kumpány. Vypráví o přátelství a lásce, zkrátka o věcech, které ve správné pohádce nesmí chybět.

Hamilton (2020)

Muzikál Hamilton měl premiéru 6. srpna 2015 v broadwayském divadle. Následně získal 11 cen Tony (a Pulitzerovu cenu) a během turné se stal jedním z nejžádanějších představení vstupenek v New Yorku i téměř ve všech velkých městech USA. Vypráví o životě Otce zakladatele Alexandra Hamiltona.

Toy Story: Příběh hraček (1995–2019)

Další úspěšné veledílo z dílny Pixar – Příběh hraček. Na Disney+ najdete všechny 4 díly. Zažijte znovu dobrodružství a karamboly Andyho hraček – kovboje Woodyho, astronauta Buzze Rakeťáka a dalších.

Avengers (2012–2018)

Avengers patří bezesporu mezi jedny z největších komerčních úspěchů Marvelu. Spousta diváků by bez nich nejspíš nikdy tolik nepropatla superhrdinskému žánru. Kultovky jako Endgame nebo Infinity War rozhodně patří mezi nejlepší filmy na Disney+.

Další Marvel filmy na Disney+

  • Strážci Galaxie
  • Iron Man
  • Kapitán Amerika
  • Dr. Strange
  • Thor
  • Black Widow
  • Eternals
  • Black Panther
  • a další

Lví král (1994–2019)

Na Disney+ najdete jak originálního Lvího krále 1 až 3, tak nový počin Lví král z roku 2019, který se animací přibližuje realitě. Ať už jste zvědaví na remake, nebo patříte mezi fanoušky původních snímků, přijdete si na své.

Ratatouille (2007)

Roztomilá pohádka z prostředí pařížské restaurace, kde se připravují ty nejvybranější lahůdky. Gurmánský ráj ale poznáte z nové perspektivy, protože na šéfkuchaře aspiruje krysák Remy. Podaří se mu splnit si svůj sen?

Piráti z Karibiku (2003–2017)

Kdo by neznal kapitána Jacka Sparrowa? Na Disney+ najdete jak původní trilogii, tak novější filmy Na vlnách podivna a Salazarova pomsta. Pirátská dobrodružství za doprovodu hudby geniálního Hanse Zimmera si zamilovali děti i dospělí.

VALL-I (2008)

Úspěšná pohádka VALL-I z roku 2008 si pohrává myšlenkou tak trochu distopické budoucnosti, kdy na Zemi zůstalo jen obrovské smetiště. Planetu mají dát do pořádku uklízecí roboti, jenže většina z nich už nefunguje. VALL-I je tak jediný, kdo zůstal. Dokud se neobjeví robotka Eva.

Falešná hra s králíkem Rogerem (1988)

Oblíbený počin z dílny Disneyho, který kombinuje kreslený a hraný film. Hvězda animovaných filmů Roger podezírá svou ženu Jessicu z nevěry se staříkem Acmem. Na scénu přichází soukromý detektiv Valiant, který má záhadě přijít na kloub. Příběh se ještě víc zamotá, když je Marvin Acme nalezen mrtvý.

Malá mořská víla (1989)

Příběh o neposlušné mořské víle z vodní říše v Atlantiku, která touží poznat svět lidí, zná snad každý. Vše se zkomplikuje, když se Ariel zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život. Na rozdíl od Andersenovy předlohy se můžete těšit na odlehčenou podívanou se šťastným koncem.

Bambi (1942 a 2006)

Bambi a jeho kamarádi uchvátili dětská srdce hned několika generací. Pěkný příběh a hudba, která byla nominovaná na Oscara, zaujme každého diváka. V roce 2006 se navíc fanoušci dočkali pokračování, Bambi 2.

Avatar (2009)

Avatar Jamese Camerona přináší spektakulární podívanou s poutavým příběhem a krásnou hudbou. Vydejte se na planetu Pandora a poznejte její zvláštní obyvatele, Na’vi, kteří žijí v souladu s přírodou. Co se asi přihodí, když tu průzkumníci ze Země objeví nerostné bohatství? Vyhraje touha po zisku nebo přátelství a láska? Fanoušci Avatara se navíc co nevidět dočkají dalšího pokračovaní.

Za zvuků hudby (1965)

Muzikál Za zvuků hudby se bude líbit celé rodině. Považuje se za jeden z nejúspěšnějších počinů americké kinematografie a po svém uvedení do kin trhal jeden kasovní rekord za druhým. Příběh vypráví o novicce Marii, která začala pracovat jako guvernantka v rodině kapitána von Trappa. O dobrodružstvích, která společně zažijí a jejich útěku za svobodou před nacisty. Inspirováno skutečnými událostmi.

Vzhůru do oblak (2009)

Carla Fredricksena čeká odchod do domova důchodců potom, co mu zemřela žena Ellie a on je nucen vystěhovat se z domu. Tento bývalý prodavač pouťových balonku ale dostane nápad – k domu přiváže tisíce balonku a odletí na cestu do Jižní Ameriky. Společnost mu dělá černý pasažér, osmiletý Russell.

Psí ostrov (2018)

V Japonsku řádí epidemie psí chřipky, která je nebezpečná i pro člověka. Toulavý i domácí psi musí být vyhoštění na exilovou kolonii, tedy na ostrov, který dříve sloužil jako skládka. Z něj se stane Psí ostrov. Jednoho dne na ostrově nouzově přistane sirotek Atari, který s pomocí psů odhalí děsivé spiknutí.

Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993)

Trochu netradiční vánoční klasika podle předlohy Tima Burtona vypráví o vládci městečka Halloween, Jacku Skellingtonovi. Jenže ten už je znuděný halloweenskou rutinou a rád by do svého města přinesl změnu v podobě Vánoc. Unese Santa Clause a rozhodne se zaujmout jeho místo. Katastrofa světových rozměrů je na spadnutí. Muzikálový komediální horror pro malé i velké právem patří mezi nejlepší filmy na Disney Plus.

Fantazie (1940)

Nadčasové dílo od Walta Disneyho propojuje animaci s vážnou hudbou. Určitě zajímavý a vizuálně pěkný počin, který byste si neměli nechat ujít. Vatikán ho v roce 1995 zařadil na seznam nejvýznamnějších filmů.

Další pohádky na Disney+

  1. Sněhurka a sedm trpaslíků (1937)
  2. Hledá se Nemo (2003)
  3. Coco (2017)
  4. Kráska a zvíře (1991)
  5. V hlavě (2015)
  6. Pinocchio (1940)
  7. Popelka (1950)
  8. Fantastický pan Lišák (2009)
  9. Aladdin (1992)
  10. A zase ti Mupeti! (2014)
  11. Příšerky s.r.o. (2001)
  12. Marry Poppins (1964)
  13. Hledá se Dory (2016)
  14. Mulan (1998)

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat