Jak zrušit Facebook a Instagram

Jak deaktivovat Facebook nebo Instagram a jak své účty zrušit natrvalo? Nejoblíbenější sociální sítě nabízí obě varianty. Poradíme, jak postupovat v případě, že si chcete dát jen na čas pauzu, nebo smazat svůj profil permanentně.

Jak zrušit Facebook

Chcete si dát na chvíli pauzu od každodenních notifikací? Ať už se potřebujete naučit na zkoušky, připravujete projekt do práce, nebo chcete utnout nesmyslné scrollování, máte dvě možnosti, jak na to. Zatímco jedna je jen „dočasná“, druhá cesta je definitivní a váš Facebook účet navždy zmizí v propadlišti internetu. Takže, jak zrušit Facebook?

  • Svůj účet můžete buď deaktivovat,
  • nebo ho odstranit.

Jak deaktivovat Facebook

Výhodou deaktivace Facebooku je, že si můžete účet kdykoliv znovu obnovit. Jen ho pošlete do takového dočasného spánku. Nepřijdete o žádná data a ani ostatní uživatelé sítě si nebudou moci váš účet zobrazit, ani vás jakkoliv vyhledat. Prostě zmizíte.

Zůstanou po vás jen zprávy, které jste poslali přátelům. Ty totiž nelze smazat společně s účtem, a tak vaše společné konverzace zůstanou nedotčené. S vaším účtem se však deaktivují stránky, které jste kontrolovali pouze vy. Jestli o stránku nechcete přijít, předejte kontrolu jinému účtu.

V současnosti Facebook umožňuje používat Messenger i v případě, že si účet deaktivujete. Ostatní uživatelé vás mohou skrze Messenger vyhledat a poslat vám zprávu.

A aktivace? Ta je jednoduchá. Až si to rozmyslíte a budete se chtít zase připojit k dění na FB, jednoduše se přihlásíte ke svému starému účtu. Budete ale potřebovat přístup k mobilnímu číslu nebo e-mailu, který používáte pro přihlášení.

Nyní se podíváme, jak deaktivovat Facebook krok za krokem.

1. Klikněte na ikonu vašeho účtu vpravo nahoře.

2. Zvolte možnost NASTAVENÍ A SOUKROMÍ

3. Potom klikněte na NASTAVENÍ.

4. V dalším kroku zvolte přístup k VAŠE INFORMACE NA FACEBOOKU.

5. Dole vyberte možnost DEAKTIVACE A ODSTRANĚNÍ.

6. V dalším kroku zvolte možnost DEAKTIVACE.

8. V následujícím okně vás Facebook požádá o vložení hesla. Vložte ho, potvrďte a účet je deaktivovaný.

Jak zrušit účet na Facebooku trvale

Dočasná deaktivace vám nestačí a chcete z Facebooku zmizet navždy? Když se rozhodnete trvale odstranit účet na Facebooku, už se k němu nebudete moci nikdy přihlásit. Ztratíte data a stránky, které kontrolujete jen vy. Přátele si ale budou moct stále zobrazit zprávy, které jste si spolu napsali. Nejsou totiž uložené na vašem účtu.

Jak zrušit účet na Facebooku? Postupujte stejně jako v případě deaktivace. Akorát v kroku 6 místo deaktivace klikněte na ODSTRANĚNÍ ÚČTU.

Potvrďte tak, že zadáte heslo a odešlete žádost. Odstranění účtu proběhne do cca 2 měsíců.

Zažádali jste o odstranění účtu na Facebooku, ale rozmysleli jste si to? Systému trvá až 90 dní, než žádost vyřídí a smaže všechna data. Do té doby je účet pouze deaktivovaný a vy vše můžete vzít zpět. A to tak, že se ke svému účtu opětovně přihlásíte. Žádost se tím zruší.

Nedaří se vám potřebnou stránku najít? Klikněte na tento odkaz → Trvalé odstranění účtu.

Jak zrušit Instagram

Jak zrušit Instagram? Účet na této sociální sítí můžete buď jen dočasně deaktivovat (až budete chtít, můžete s k němu opět přihlásit), nebo smazat natrvalo. Nezapomeňte si stáhnout všechna důležitá data, o která nechcete přijít. Po smazání účtu zmizí společně s ním. Postupujte stejně, jako kdybyste rušili profi na Facebooku.

  1. Klikněte na odkaz ODSTRANIT ÚČET a vyberte si, proč chcete ze sítě odejít.
  2. Pro ověření vyplňte heslo, potom klikněte na TRVALE ÚČET ODSTRANIT

Jak dočasně deaktivovat Instagram? Otevřete si nastavení svého profilu a klikněte na DOČASNÁ DEAKTIVACE VLASTNÍHO ÚČTU. Zadejte své heslo a potvrďte, že chcete účet deaktivovat. Jakmile se k němu opět přihlásíte, aktivuje se a vše bude jako dřív.

Zdroj: Facebook

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat