Jak se naučit španělsky? Doma a rychle!

Jak se naučit španělsky doma? Jestli chcete mluvit jako když bičem mrská a nejlépe okamžitě, pusťte se do toho s moderní technologií. Přinášíme tipy na aplikace, online kurzy, audioknihy ve španělštině a další vychytávky.

 

Nejlepší aplikace na španělštinu

Jestli chcete ušetřit nebo nemáte čas na to chodit na prezenční jazykové kurzy, zkuste to jinak. Jak se naučit španělsky doma? Zkuste to s aplikacemi! Osvojíte si díky nim základní slovní zásobu, praktické fráze a pochytíte i správný akcent a tempo jazyka.

Aplikace jsou ideálním doplňkem běžné jazykové výuky. Můžete je „hrát“ když cestujete hromadnou dopravou nebo zrovna čekáte u doktora. Některé jsou zdarma, jiné jsou placené. Přinášíme přehled nejlepších aplikací na španělštinu.

jak se naučit španělsky
  • Appka Duolingo je zdarma. Stáhnete ji na iPhone i telefon s Androidem. Je vhodná hlavně pro úplně začátečníky. Interaktivní a zábavná forma.
  • FluentU AppStoreGoogle Play. Výuka probíhá formou videí, trailerů, krátkých zpráv a rozhovorů. To, co se učíte, si tak rovnou vyzkoušíte v praxi.
  • Memrise Easy Language LearningGoogle PlayAppStore. Učte se slovíčka a fráze, sledujte videa, poslouchejte audio a trénujte konverzaci.
  • RosettaStoneAppStoreGoogle Play. zábavná aplikace s interaktivním programem. Nabízí krátké i dlouhé lekce, potrénujete poslech i konverzaci. Jestli máte problém s mluvením, tak RosettaStone je skvělý způsob, jak se naučit mluvit španělsky.
  • HiNative – šikovná aplikace, kde se dá celkem obstojně naučit gramatika a slovní zásoba. Chatujete si s rodilými mluvčími a trénujete jazyk. Pro poslech hlasových zpráv je potřeba připlatit za premium účet. 

Jak se naučit španělsky doma? Zkuste online stránky

Už máte nějaké ty základy a chcete se posouvat dál? Vyzkoušejte stránku Aprender Espaňol. Dá se na ní skvěle trénovat gramatika a slovíčka. Jestli máte pocit, že pokulháváte se slovní zásobou, vyberte si téma, které chcete pilovat a pusťte se do toho. Oceňuji také přehled časování sloves, i těch nepravidelných.

Učte se španělsky tak, abyste to využili v každodenním životě. Například pomocí krátkých reklam, písniček, trailerů na filmy od předních španělských režisérů nebo reportáží. Vše najdete na Ver Taal. Ke každému videu je připravené krátké cvičení a slovníček. Kromě poslechu má Ver Taal bohatou zásobu testů právě na gramatiku a slovní zásobu.

Také jste ve škole připravovali na testy pomocí kartiček? Quizlet nabízí přesně tuto osvědčenou formu výuky. Stačí vybrat téma, které vás zajímá, a prostřednictvím flash karet se naučíte důležitou slovní zásobu. Quizlet má dále databázi audio nahrávek k poslechu nebo různých testů na gramatiku. Jestli chcete, na stránkách Quizletu si můžete stáhnout aplikaci a učit se i z mobilu.

A ještě jedna šikovná platforma je zdarma. Na stránce 50languages najdete spoustu témat a lekcí s nejdůležitějšími frázemi a slovíčky. Zapracujte na své slovní zásobě a připravte se na konverzaci s rodilými mluvčími.

Online kurzy španělštiny

Tak jako pro výuku angličtiny z domova, i v tomto případě existuje několik šikovných online kurzů. Jak poznat nejlepší online kurz španělštiny a rychle se naučit španělsky z pohodlí domova? Měl by zahrnovat všechno důležité. Tedy nejen slovíčka a teorii, ale i poslech, čtení, psaní a v ideálním případě také konverzaci.

Ano, i v online kurzech se dá konverzovat. To, že někam nedocházíte osobně neznamená, že se o požitek z živé konverzace musíte ochudit. Zatímco některé kurzy vám zprostředkují hovor s rodilým mluvčím, který vám bude k dispozici, jinde se to řeší pomocí robota. Ten vyhodnocuje vaši výslovnost a vyjadřovací schopnosti. Má to svá omezení, ale za účelem výuky to postačí. Jaké jsou nejlepší online kurzy španělštiny?

  • Babbel: Výuka v angličtině, cena je 1600 Kč na rok. Španělštinu nabízí ve všech jazykových úrovní. Lze se učit jak z počítače, tak z telefonu pomocí aplikace. Funguje offline. Nenabízí lektora online.
  • EasyLingo: Nabízí obecné, slovíčkové i odborné kurzy. Výuka je v češtině, nabízí online lektora. Vyvinuli také vlastní aplikaci, takže se můžete učit i z telefonu. Cena je 3000 Kč na rok.
  • Duolingo: Oblíbený tvůrce jazykových aplikací nabízí také klasický online kurz. Učit se tedy dá z počítače i aplikace, a to i v režimu offline. Nenabízí vyšší úrovně, pouze do B1. Proto je vhodný pro začátečníky. Konverzace s rodilým mluvčím není k dispozici. Cena 2000 Kč za rok.
španělština

Sledujte španělské filmy

Sledování filmů v originálním jazyce vám pomůže osvojit si danou řeč. Ale pozor. Sledovat delší filmy a seriály má význam až tehdy, když už nějaké základy máte a zvládáte běžnou konverzaci.

Španělská kinematografie patří ke světové špičce. Sledujte filmy a seriály v originálním znění. Není to tak dávno, co Netflix vzala útokem hitovka La Casa de Papel, rovněž young adult seriál Elite patří k obstojným. Krásné filmy natočil Pedro Almodóvar, Julio Médem, Carlos Saura a Luis Buňuel.

Profesorka nám vřele doporučovala ještě jedno, a to sledovat telenovely z Jižní Ameriky. Děj není nijak komplikovaný a snadno poznáte kontext. Nevadí, že všemu nerozumíte. Nenechte se však zaskočit trochu jinou výslovností ve Španělsku a dalších hispánských oblastech.

Poslouchejte španělské podcasty

Začátky jste už zvládli a rádi byste se dál zlepšovali? Začněte poslouchat podcasty ve španělštině. Naposloucháte si rytmus jazyka a správný přízvuk, který je trochu složitější než v češtině.

  • Duolingo podcast – půlhodinové podcasty na různá témata. Každý týden přidávají nějaké nové audio. Témata jsou různá, většinou všední o každodenních věcech, nic komplikovaného.
  • Linetka Podcasts – podcasty od expatky Linet z Kuby. Hovoří o svých zkušenostech z České republiky, o našich tradicích atd. Za účelem výuky je celkem příjemné poslouchat o věcech, které vlastně znáte. Zlepšíte si tak slovní zásobu a během konverzace v zahraničí budete vědět, jak o své zemi mluvit.
  • Spanish with Vicente ­– podcasty a PDF podklady na jednom místě. Za stránkou stojí učitel Vicente. Podcasty poslouží jako skvělá ukázka toho, jak mluvit o různých věcech a jak používat různé fráze v reálném životě.

Stáhněte si audioknihy

Pasivní poslech je možný i formou audioknih. Zpestřete si své každodenní činnosti zajímavými příběhy a naučte se něco nového. Podívejte se na nabídku audioknih ve španělštině na YouTube. Najdete tam krátké povídky i celé knihy, například Harryho Pottera atd.

Placené audioknihy pořídíte například na Fonolibro. Je to klasický obchod, proto si lze audio nechat poslat i na CD. Digitální lze stahovat opakovaně podle libosti. Další alternativou je Audible od Amazonu. Najdete tu jak klasickou prózu, tak audiknihy přímo pro studenty španělštiny. Zaplaťte si měsíční předplatné a stahujte si knihy podle libosti. Audible má vlastní aplikaci, takže můžete poslouchat i ze svého telefonu.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat