20 nejlepších filmů na HBO Max

HBO Max nabízí slušnou zásobu filmů ze všech možných žánrů. Pokud hledáte tipy na ty nejlepší, přečtěte si náš seznam. Doporučíme, co rozhodně stojí za to vidět.

V seznamu najdete 20 nejlepších filmů na HBO Max. Pokud patříte mezi fanoušky seriálů, podívejte se i na náš seznam nejlepších HBO seriálů.

Klub rváčů (1999)

  • 88 % na ČSFD

Mezi nejlepší filmy na HBO Max bezpochyby patří Klub rváčů. Jack je úspěšný úředník, který nemůže už půl roku spát. Všechno okolo něj je jako v mlze, dokud nepotká Tylera Durdena, který chce, aby mu jen tak jednu vrazil. Od toho už je jen krok ke vzniku Klubu rváčů, kde se schází muži, kteří chtějí odhodit zábrany a zapomenout na svět kolem.

Matrix (1999)

  • 90 % na ČSFD

Na HBO Max můžete shlédnout celou legendární kyberpunkovou trilogii sester Wachowských. První Matrix patří mezi nejoblíbenější a pravděpodobně i nejzdařilejší. Pohrává si s myšlenkou, že realita je jenom iluze, lidé jsou totiž už dávno pod nadvládou strojů. Avšak Keanu Reeves má moc to změnit.

Zachraňte vojína Ryana (1998)

  • 89 % na ČSFD

Na našem seznamu nejlepších filmů na HBO Max nesmí chybět válečné drama Stevena Spielberga, Zachraňte vojína Ryana. Snímek začíná vyloděním v Normandii roku 1944. Osmičlenný oddíl se vydává zachránit vojína Jamesa Ryana, který zmizel ve Francii.  

Temný rytíř (2008)

  • 90 % na ČSFD

Patrně nejlepší film z batmanovské ságy od Christophera Nolana, jestli ne vůbec nejlepší film z DC univerza obecně. Tentokrát se musí Batman vypořádat s chaotickým psychopatem Jokerem, který proti svému protivníkovi rozehraje nebezpečnou hru. Na HBO Max najdete i další díly od Nolana, včetně dalších superhrdinských filmů od DC.

Joker (2019)

  • 85 % na ČSFD

Oproti klasickým superhrdinským filmům je Joker poněkud komornější a klidnější. O to víc ale působivý. Poznejte příběh Jokera, zkrachovalého komika Arthura Flecka, kterého trápí psychické problémy. Vlivem různých životních událostí se z něj stane obávané monstrum.

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

  • 85 % na ČSFD

Zdařilý animovaný film, tentokrát z Marvel univerza, jsme zařadili na seznam nejlepších HBO filmů hlavně kvůli netradičnímu pojetí. Školák Milese Morales objeví, že má superschopnosti. Jenže brzy přijde na to, že rozhodně není jediným Spider Manem. Ve filmu se představí i oblíbená Spider Gwen.

Osvícení (1980)

  • 88 % na ČSFD

Dalším filmem na našem seznamu nejlepších filmů na HBO Max je Osvícení. Slavný horor vznikl podle knihy Stephena Kinga. Příběh vypráví o rodině, která se uchýlila do opuštěného horského hotelu. Jenže Jackovi místo nepřináší klid, ba naopak – začíná se měnit v běsnícího šílence.

Pelíšky (1999)

  • 91 % na ČSFD

Pelíšky máme všichni spojené s Vánoci, ale dívat se na ně dá vlastně kdykoliv, když má člověk špatnou náladu. Přeneste se společně s nejoblíbenějšími českými herci do šedesátých let za minulého režimu a zažijte s nimi chvíle radosti i smutku. Poetický film odehrávající se v jedné pražské čtvrti ani po tolika letech neztrácí své kouzlo.

Gran Torino (2008)

  • 90 % na ČSFD

Clint Eastwood je vždy zárukou kvalitní zábavy. Jinak tomu není v případě Gran Torina. Film vypráví o stárnoucím veteránovi z Koreji Waltu Kowalském, který se snaží smířit s měnícím se světem. Starousedlíci zmizeli nebo vymřeli, nyní je jeho čtvrť plná přistěhovalců, kterými pohrdá. Shodou náhod se ale stane hrdinou, který se postaví místnímu gangu.

Nejhorší člověk na světě (2021)

  • 76 % na ČSFD

Na rozdíl od ostatních titulů z našeho seznamu nejlepších filmů na HBO Max, Nejhorší člověk na světě je poměrně nový počin. Vypráví o třicetiletí Julii, která hledá své místo ve světě. Starší přítel ji tlačí k tomu, aby se usadili, jenže Julie narazí na Eivinda, který ji zmate hlavu.

Sin City – město hříchu (2005)

  • 80 % na ČSFD

Sin City potěší nejen po příběhové, ale i vizuální stránce. Navíc má skvělé obsazení. V příběhu se prolíná několik dějových linek podle komiksů Franka Millera. Film vypráví o drsném městě, kde lidé neznají slitování.

Duna (2021)

  • 82 % na ČSFD

Kniha od Franka Herberta se dočkala už několika adaptací. Duna z roku 2021 bezpochyby patří mezi nejpovedenější. Jedná se o sci-fi s působivou vizuální stránkou, která vás vezme na výlet do vzdálené galaxie, kde se vedou těžké boje o ovládnutí planety Arrakis a jejich cenných přírodních zdrojů.

Kdo se bojí Virginie Wollfové? (1966)

  • 84 % na ČSFD

Psychologické drama s Elizabeth Taylor a Richardem Burtonem v hlavních rolích. Stárnoucí pár manželů zažívá krizi, která je na plátně vyvedená do absurdit a krajností. Jeden druhého milují, ale patrně i k smrti nenávidí.  

Tygr a drak (2000)

  • 80 % na ČSFD

Historický velkofilm z Dálného východu vypráví o válečnících z Wudanu, kterým se nikdo nevyrovná. Li se rozhodl bojování zanechat a svůj slavný meč odložit. Jenže mu ho někdo ukradl. Li se proto vydává na cestu za odhalením a dopadením zloděje.

Nesmiřitelní (1992)

  • 84 % na ČSFD

Nesmiřitelní je western, který vypráví o pistolnících na cestě za pomstou a spravedlností. Byli najati, aby vyrovnali účty s kovboji, kteří zabili prostitutku. Jeden z pistolníků záhy zemře, což jen posílí odhodlání a nelítostnost těch zbývajících.

Příchozí (2016)

  • 80 % na ČSFD

Po celé Zemi přistály záhadné vesmírné lodě. Příchozí se zdají být mírumilovní, jenže jsou i trochu apatičtí – neiniciují totiž ani žádnou akci. Svět s napětím sleduje, co se bude dít. K mimozemšťanům je vyslaný tým vědců a odborníků, aby se pokusil překlenout propast neporozumění.

Dunkerk (2017)

  • 80 % na ČSFD

A další hvězdně obsazené válečné drama z období druhé světové války. Tentokrát se však stanete svědky patové situace, která vznikla při evakuaci britských, francouzských a belgických vojáků z pláží Dunkerku na jaře 1940.

Tvář vody (2017)

  • 63 % na ČSFD

Tvář vody vypráví příběh záhadného mořského tvora, který byl nalezený v Amazonii. Ač je vzdáleně podobný člověku, v mnohém se odlišuje. A jediný, kdo mu dokáže porozumět, je němá uklízečka Elisa. Zachrání ho před krutými vědeckými pokusy?

2001: Vesmírná Odyssea (1968)

  • 79 % na ČSFD

Legendární film Stanleyho Kubricka si rovněž našel místo na náš seznam nejlepších filmů na HBO Max. 2001: Vesmírná Odyssea vypráví příběh o setkání s mimozemšťany. Zároveň zkoumá smysl lidské existence. Jedná se o průlomový sci-fi snímek.

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)

  • 84 % na ČSFD

Hlavní hrdinkou drama Tři billboardy kousek za Ebbingem je Mildred, které brutálně zavraždili dceru. Vyšetřování však nepřineslo žádné výsledky, navíc to vypadá, že policie případ zanedbala. Mildred se však nevzdává, i když musí jít až do krajností. Inspirováno skutečnými událostmi.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat