Kde uplatnit Sodexo Flexi Pass? Třeba i za dovolenou!

Flexi Pass od Sodexo patří mezi nejpopulárnější zaměstnanecké benefity. Víte, na co všechno ho můžete použít? Zaplatit se s ním dá nejen v lékárně, ale třeba i v cestovní kanceláři.

Co je to Sodexo Flexi Pass?

Flexi Pass vydává společnost Sodexo. Ta se původně zabývala jen stravovacími službami, později začala vydávat i poukázky na služby. Ač jde o francouzskou společnost, na poukázky od Sodexo narazíte i jinde ve světě. Třeba právě v České republice.

Sodexo kromě poukazů Flexi Pass vydává i kartu Sodexo Flexi Pass Card, které fungují obdobně jako klasická platební karta. Můžete s nimi platit v obchodech, jako byste platili normálním poukazem. Jen je potřeba dodržet podmínky, na co se Flexi Pass používá.

Jde o oblíbený zaměstnanecký benefit. Je totiž osvobozený od daní a odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Na rozdíl od běžného platu z tohoto benefitu nemusíte po skončení kalendářního roku skládat účty finančnímu úřadu.

Na co se využívá Flexi Pass

Kde uplatnit Sodexo Flexi Pass? Primárně se využívá na volnočasové aktivity, ale i na oblast zdraví. Výhodou těchto poukazů je, že je můžete uplatnit i při nákupu oblečení nebo na dovolenou v nějakém středisku. Uhradíte s nimi dokonce i poplatky za knihy či cestování. Celkem Sodexo akceptuje na 73 000 provozoven.

Volnočasové aktivity

Co rádi děláte ve volném čase? Téměř za vše se dá zaplatit prostřednictvím Flexi Pass. Například sauna nebo masáže, ale i návštěva lázní, aquaparku nebo kina. Flexi Pass lze uplatnit také ve fitness centrech a sportovních klubech. Dále při návštěvách kulturních zařízení jako jsou muzea, divadla, kina či některé festivaly.

sodexo flexi pass masáže

Vzdělávání

Se Sodexo Flexi Pass lze zaplatit:

  • vzdělávací kurzy (jazykové, odborné),
  • účet v knihkupectví,
  • autoškolu.

Jestli tedy máte na mušce nějaký kurz nebo se chcete jazykově vzdělat, není nic jednoduššího než si najít zařízení, které vám nabídne odpovídající služby a zároveň akceptuje Flexi Pass.

Zdraví

Se Sodexo Flexi Pass můžete platit v naprosté většině lékáren. Stačí si vybrat tu nejbližší. Ať už je to Dr. Max, Bennu a další. Tyto zaměstnanecké benefity využijete také při nákupech ve zdravotnických potřebách, sportovních potřebách nebo při návštěvě optiky. Zaplatíte s nimi za nové brýle i kontaktní čočky. Poukaz využijete i při objednávání cesty do lázní nebo nadstandardní zdravotní péče.

Cestování

Chystáte se do hotelu nebo lyžařského střediska? Možná budete překvapení, ale většina ubytovacích zařízení, včetně mnoha kempů, Sodexo Flexi Pass akceptuje. To samé platí u cestovních kanceláří a agentur.

Zjistěte, kde uplatnit Sodexo Flexi Pass

Jestli se chystáte do nějakého zařízení a nejste si jistí, jestli Sodexo Flexi Pass přijímají, prostě si to ověřte. Tuto informaci by mělo zařízení mít na svých webových stránkách. Najdete ji ale i v databázi firmy Sodexo. Každý, kdo Flexi Pass přijímá, je zde uvedený.

Přejděte na stránku Mujpass.cz a do vyhledávání zadejte jméno objektu, který hledáte. Vyhledávat se dá jak podle konkrétního podniku, tak třeba na základě zaměření, např. Fitness Praha – a ukáží se vám všechna fitness centra v Praze, která Flexi Pass akceptují.

V sekci Poukázka nebo karta nezapomeňte zaškrtnout, že máte poukázku Flexi Pass. Jinak se vám vyfiltrují podniky, které přijímají i jiné druhy Sodexo poukazů, například na jídlo – to byste potom byli asi trochu zmatení.

Dále je možné orientovat se podle mapy na stránkách. Třeba když hledáte, jak Flexi Pass využít v místě vašeho bydliště.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat