16 tipů, jak originálně darovat peníze pro každou příležitost 

Chystáte se na svatbu, na oslavu narozenin, k vánočnímu stromečku nebo k promoci svých dětí? Ať už je jakákoliv příležitost, peníze se hodí vždycky. Vyhněte se zbytečným a drahým darům, které nemusí mít využití a darujete peníze, které potěší obdarovaného, protože například nemusí tolik šetřit na vysněnou dovolenou nebo na jinou konkrétní věc, které by si přál. Připravili jsme pro vás originální a zajímavé tipy, jak peníze darovat než klasickým způsobem, a to založením peněz do obálky.

1. Pokladnička

Pokud se nechcete pouštět do ničeho náročnějšího a nechcete v žádném případě experimentovat, tak volte klasiku. Tradiční pokladnička plná mincí a nějakých bankovek potěší. Pokladničky a její motivy vybírejte vždy podle obdarovaného. Jiná pokladnička bude vhodná pro vaši dceru a jiný motiv nebo tvar pro novomanželé. Ovšem k dostání jsou klasiky, malé nebo velké pokladničky ve tvaru prasátek, které známe všichni ze svého dětství.

2. Dřevěná truhla nebo box

Vyberte nějakou pěknou dřevěnou truhlu nebo box, do které vložíte mince a bankovky. K tomu můžete vložit nějaký další malý dárek například náramek nebo společné fotky, které se nashromáždili za váš celý život. Ideální bude tento dárek pro vaši kamarádku, maminku nebo babičku. Mimo to dřevěnou truhlu může obdarovaný využít i na později například na své šperky, hodinky či brýle.

3. Stírací los, který vždy vyhrává

Opravdu netradiční a velmi originální způsob darování peněz nabízí různé firmy na internetu. Jsou to stírací losy, ovšem ty, které opravdu vyhrávají. Objednáte si stírací los a poté do jeho vnitřní části vložíte předem tu výhru, kterou chcete, aby oslavenec vyhrál. Na stírací los si můžete vybrat i text nebo jakékoliv věnování. Tyto stírací losy se hodí, pro jakoukoliv příležitost a pro kohokoliv.

4. Pro milovníka vína 

Tento tip darování peněz je vhodný pro toho, kdo má rád víno. Pokud chcete můžete láhev vína obměnit například za dobrý Karibský rum. Etiketu z lahve strhněte a opatrně na ni nalepte bankovku. Nezapomeňte ještě mašličku a máte hotovo. Pokud si na to netroufáte, můžete dárek zabalit do pěkného balícího papíru a na láhev opatrně přilepit bankovky.

Zdroj: Pinterest: Katarina

5. Květina

Tento způsob darování se bude hodit pro maminku, babičku nebo kamarádku, která miluje květiny. Kupte obdarovanému nějakou hezkou pokojovou květinu společně s nějakým veselým květináčem. Mince nasypejte na zeminu a bankovky opatrně srolujte do ruliček a zapíchněte do květiny. Pokud bankovky nebudou držet můžete je pověsit pomocí barevné stužky.

6. Důmyslný obraz

Tento typ obdarování bude vhodný pro kohokoliv a pro jakoukoliv příležitost. Z bankovek nebo mincí můžete vyrobit krásný obraz. Pořiďte si dřevěný rám, do rámu naskládejte mince a bankovky a vytvořte nějaký symbol či siluetu. Můžete nakreslit vzrostlý strom a doplnit jej mincemi nebo bankovkami poskládanými ve stylu harmoniky. Další možností je vytvoření siluety kola, auta nebo domečku. Zde se hodí fantazie a trošku zamyšlení, co má obdarovaný rád nebo na co šetří peníze. 

Zdroj: Pinterest: Sofiya Zinoveva

7. Promoční čepice 

Máte doma studenta? Darujte mu peníze originální způsobem. Potřebujete promoční čepici. Tu lze snadno koupit nebo si ji vyrobte. Velkou plechovku od broskví natřete na černo, do ní dejte drobné mince společně s oblíbenými bonbony nebo čokoládou. Bankovky srolujte do ruliček a zafixujte gumičkou. Ruličky dejte okolo plechovky a obvažte je hezkou stužkou. Z kartonu si vystřihněte čtverec, který nalepte tavnou pistolí na plechovku. Typický promoční střapec protáhněte čtvercem a máte originálně zabalené peníze.

 8. Bonboniéra s překvapením

Překvapte své blízké. Krabici od bonboniéry nevyhazujte a využijte ji. Ruličky bankovek vyskládejte do krabičky, převažte stuhou a máte hotovo. Pokud si vezmete hlubší krabičku můžete do ní dát i drobné mince.

9. Domeček plný peněz

Tento tip jistě potěší vaše přátele nebo vaše děti, které staví dům. Pomozte jim v této nelehké době a darujte jim penízky v dřevěném domečku nebo obyčejném krmítku pro ptáčky. Další odvážnou variantou je že pomocí špejlí a bankovek, které jsou v ruličkách vyrobíte domeček. Jako bonus můžete do domečku přidat překvapení v podobě stíracího losu.

Zdroj: Pinterest mirpozitiva.ru

10. Album

Pokud vytváříte album svému blízkému, obdarujte ho originálně. Album na fotografie doplňte společnými fotkami a některé stránky proložte bankovkami. Obdarovaný bude překvapen. 

11. Dort z dětských plenek

Jdete na oslavu ke svým přátelům a narodilo se jim miminko? Najděte si návod a vytvořte dort z plenek, můžete do něj zakomponovat i například látkové plenky a nahoru posadit muchláčka, oblíbenou plyšovou hračku malých miminek. K zabaleným plenám do ruličky nezapomeňte přidat ruličky bankovek. To celé, aby bylo kompaktní a drželo pohromadě obvažte nějakou veselou stuhou. 

12. Pugét nebo strom z bankovek

Nemusíte kupovat květinu v květinářství, abyste obdarovanému dávali rozkvetlou. Vyberte nějakou vkusnou vázu a do ní vložte květy poskládané z bankovek. Je to snadné. Ruličky papíru srolujte, ale ne tak napevno, snažte se z toho vytvořit kvítek. Bankovku opatrně připojte ke špejli. Vytvořené květy dejte do vázy, nezapomeňte stuhu a máte hotovo. Další možností, která je náročnější na přípravu, můžete z bankovek vytvořit vzrostlý strom.

Zdroj: Pinterest: r143.rsaiseyouraim.com

13. Tři oříšky pro Popelku

Připravte si 3 vlašské oříšky, čím větší velikost, tím lépe. Ty opatrně otevřete, aby je neponičili. Vnitřek odstraňte a vložte do nich složené bankovky, popřípadě mince, když se do oříšku vlezou. Oříšky musíte zalepit vteřinovým lepidlem nebo tavnou pistolí. Nezapomeňte oříšky doplnit malou stužkou.

14. Dort z toaletního papíru

Tento tip na obdarování je vhodný pro veselé kopy a pro ty, co mají smysl pro humor. Vytvořte dort z toaletního papíru, udělejte alespoň tři patra. Připravte si ruličky bankovek a ty přidejte k toaletnímu papíru. Pokud nechcete bankovky v ruličce můžete na toaletní papír bankovku opatrně nalepit. To celé nějakou veselou stuhou svažte k sobě. 

15. Knížka s překvapením

Tento tip je vhodný pro kohokoliv, kdo má rád knížky a nebo rád čte. Kupte kuchařku pro maminku, encyklopedii pro tatínka nebo křížovky pro své prarodiče. Do knížky na libovolné stránky založte různé bankovky. Při prohlížení bude obdarovaný překvapen a mile potěšen. 

16. Kouzelná truhla plná pokladů

Ideální pro svatebčany, kteří se chystají na svatební cestu do teplých krajin za sluníčkem. Pořiďte velkou dřevěnou truhlu, do které nasypete písek společně s mušličkami, drobnými mincemi a bankovkami. Uprostřed truhly by měla mít místo dobrá láhev alkoholu. 

Zdroj: Pinterest: Hanka Prouzová

Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat