Jak se naučit francouzsky? Jde to i doma!

Vždy jste se chtěli naučit francouzsky? Dříve jazyk kultury, ani dnes neztrácí svou důležitost. Po světě s ním mluví miliony a miliony lidí. Poradíme, jak se naučit francouzsky rychle a z pohodlí domova.

Jak se naučit francouzsky doma i za pochodu? Zkuste aplikace!

Chytré telefony a tablety otevřely úplně nové kapitoly ve vzdělávání. A to nejen ve školách a firmách. Ale klidně i u vás doma! Stačí stáhnout některou z aplikací s francouzštinou a můžete se učit třeba i při cestě do práce.

Online kurzy se dají vyzkoušet na omezenou dobu zdarma.

Aplikace na francouzštinu nabízí výuku hrou – interaktivní lekce s herními prvky a zajímavý systém odměn, který motivuje. Některé vás dokonce propojí s rodilým mluvčím a dovolí vám si s ním chatovat v reálném čase. Appky vám pomohou nejen s francouzštinou, ale i s žádanějšími světovými jazyky, například s angličtinou.

Nejlepší aplikace na výuku francouzštiny:

  • Duolingo – jak se mluví o cizích jazycích, Duolingo nesmí chybět. Nabízí různé výukové programy pro všechny světové jazyky. A samozřejmě i praktické aplikace na smartphony. Stáhněte si appku na Duolingo.com, nabízí verzi pro Android i iPhone. Základní verze je zdarma, za příplatek získáte neomezený přístup. Duolingo je super i na španělštinu.
  • Rosetta Stone – kromě kurzů na počítač nabízí také šikovné appky. Připravte se na spoustu konverzace dalších praktických lekcí, které skutečně využijete v každodenním životě. Robot vás vyzkouší i co se výslovnosti týče. Aplikace je placená a je součástí online kurzu – obojí se synchronizuje.
  • Hello Talk – aplikace, která vás spojí s rodilými mluvčími po celým světě. Stačí prohlédnout databázi a určitě najdete někoho, s kým budete moct trénovat. Hello Talk využívá na 30 milionů lidí. Kromě textu lze komunikovat i skrze video hovory nebo hlasové zprávy. Základní verze je zdarma, rozšířené členství za poplatek. Zkuste ji, i když se učíte německy.
  • Babbel – aplikace vás potrénuje v gramatice i konverzaci. Lekce jsou krátké a dají se stihnout během cesty do práce. Stačí se studiu věnovat pravidelně a na příští dovolené budete mluvit jako když bičem mrská! Ke stažení na AndroidiPhone.
  • Memrise – skvělá aplikace na zapamatování a opakování slovíček a užitečných frází. Důraz je na správnou výslovnost, což je u francouzštiny hodně důležité. Super doplněk klasické výuky. V appce jsou i videa s použitím frází v běžném životě.
jak se naučit francouzsky

Chcete nezávislost? Zkuste online kurzy

Online kurzy nahrazují klasickou výuku v jazykové škole. Na rozdíl od prezenčních kurzů se ale učíte, kdy chcete a jak dlouho chcete. Zkrátka tak, jak vám to vyhovuje. Zkrátka nejlepší způsob, jak se naučit francouzsky doma.

Sympatické je i to, že u některých kurzů získáte za jednorázový poplatek doživotní přístup – takže se k tomu můžete později zase vrátit nebo nechat děti, aby se učily s vaším přístupem do rozhraní. Ostatní se platí formou předplatného na určité časové období, většinou je to půl rok, rok, měsíc atd.

Jaké jsou nejlepší online kurzy francouzštiny?

  • OnlineJazyky.cz – online kurz francouzštiny dobrý hlavně do začátků. Nabízí totiž jen úrovně A a B. Jestli jste pokročilí, zkuste něco jiného z našeho seznamu. Velký bod k dobru má tento kurz za spojení s reálným lektorem live. Cena je 2500 Kč za úroveň.
  • Pro pokročilé, ale klidně i začátečníky, doporučujeme Babbel. Výuka probíhá v úrovních od A do C. Babbel má i vlastní appku (tu jsme už zmiňovali), takže za jedno předplatné se můžete vesele učit na všech frontách. Bohužel chybí online lektor. Cena se pohybuje okolo 1000 Kč za rok, často nabízí zajímavé slevy.
  • Jestli hledáte odbornější francouzštinu se specializací na vaše zaměstnání, zkuste EasyLingo. Kromě propracované výuky kurz nabízí i online komunikaci s lektorem, také vás připraví na certifikát z francouzštiny. Cena je 3000 Kč za rok. Mají plán i pro další jazyky, například italštinu.
  • Celkem levný online kurz nabízí Duolingo. Zmiňovali jsme ho už při výběru aplikací na telefon. Opět můžete vše propojit s jedním účtem a učit se jak z notebooku, tak z telefonu na cestách. Výhodou je, že nabízí offline kurzy, takže nepotřebujete Wi-Fi. Nelze vybrat úroveň, přiřadí ji automaticky na základě rozřazovacího testu. 

Online kurzy se dají vyzkoušet na omezenou dobu zdarma.

Francouzština na YouTube

Learn French with FrenchPod101.com – kanál, na kterém najdete spoustu videí pro začátečníky i pokročilé. Ať už to jsou krátká videa s užitečnými frázemi nebo delší, které se zabývají důležitými gramatickými jevy, určitě byste ho neměli vynechat. Mají i dobrá cvičení na výslovnost.

Learn French with Vincent je kanál učitele francouzštiny Vincenta. Tento rodilý mluvčí si pro vás připravil obrovskou zásobu pěkně udělaných videí. Celkem jich nahrál víc než 250 000, takže je opravdu z čeho čerpat. Vhodné pro začátečníky i pro pokročilé.

Jestli si chcete rozšířit slovní zásobu, začněte se učit podle YouLearnFrench. Najdete tu také zábavné kvízy a poznávačky. Mimochodem, tvůrce kanálu má také svůj blog, na který se můžete podívat >> Youlearnfrench.blogpost.com. Orientujte se podle menu napravo – snadněji dohledáte téma, které vás zajímá.

Jak se rychle naučit francouzsky?

  • Trénujte každý den alespoň 20 minut.
  • Obklopte se francouzštinou – poslouchejte francouzské písničky, sledujte francouzské filmy a seriály.
  • Využijte appky na telefon a najděte si kamaráda na dopisování.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat