Jak originálně a netradičně zabalit dárek

Vymyslet dárek, aby zaujal a byl k užitku tomu druhému to je někdy náročný úkol. Dalším a možná ještě těžším úkolem je, jak dárek zabalit, aby vypadal k světu. Připravili jsme pro vás praktické informace, jak zabalit dárek, aby se líbil. 

Jak vybrat a zabalit dárek?

Abyste vůbec mohli nějaký dárek zabalit je nutné jej vybrat. Nápomocné vám mohou být tipy na dárky pro mužetipy na dárky pro ženy, které jsme pro vás připravili. Pokud je to stále málo, tak máme v záloze ještě jeden článek a to tipy na dárky k výročí pro muže a ženu

Ať vyberete jakýkoliv dárek, měkký, neforemný nebo dárek v krabičce zabalit jej nějak musíte. Můžete jej dát do dárkové tašky nebo zabalit neotřele a originálně.

Pokud se rozhodnete a budete chtít darovat peníze, připravili jsme pro vás několik tipů, jak peníze originálně a zajímavě zabalit. 

Recyklujte balící papír

V rámci úspor a šetření můžete balící papír nebo dárkovou tašku využít alespoň na dvakrát nebo i na víckrát, když to stav balícího papíru dovolí. Pokud není zničený je přece škoda ho jen tak vyhodit. Obvykle větší výdrž mají dárkové taštičky.

Jak zabalit dárek bez balícího papíru

Pokud nemáte balící papír, může jej nahradit různými variantami. Můžete využít prakticky cokoliv, co najdete doma. 

Postačí obyčejný bílý papír nebo hnědý papír v roli, který si můžete vyšperkovat temperami, vodovkami nebo tematickými samolepkami, nebo ho můžete nechat jen tak, ale nezapomeňte doplnit o nějakou zajímavou stuhu.

Další možností je například pečící papír, se kterým se dobře manipuluje. Můžete jej nechat tak nebo jej vylepšit barvami. Velmi hezky se bude doplňovat s přírodními doplňky, jako jsou šišky, stébla trávy, sušené květy nebo například sušenými pomeranči. 

Alobal máme všichni doma, a tak jej můžete využít při balení dárku. Avšak si dávejte pozor, aby se vám při balení neroztrhl. Ideální je například alobal, který je silnější. 

Někteří recyklují opravdu všechno, tudíž pokud doma najdete igelitku s hezkým potiskem, odstřihněte uši a zabalte dárek do igelitky. Postačí i obyčejná papírová nákupní taška, které udělá podobnou službu jako igelitka. 

Látka, šátek, nevyužité oblečení s pěkným vzorem nemá u vás využití? Díky pěknému vzoru bude dárek zabalen originálně. S látkou můžete manipulovat jakkoliv, tudíž se hodí k balení všech možných tvarů. Dá se, jak obyčejně poskládat, tak různě točit i vázat do zajímavých kreací.

Díky udržitelnému rozvoji, po internetu už pěknou dobu koluje další způsob, že zabalit dárky lze prakticky do čehokoliv. Nabízí se zde i možnost zabalit dárek do hezkých novin, map a dalších tiskovin. Dárek se dají polepit i společnými fotografiemi. 

A takovou věrnou klasikou, do čeho se dá zabalit dárek je krabička, obálka nebo pytlík, které je možné v pohodlí doma vyrobit a pak ozdobit dle své představy.

Pokud rádi recyklujete věci a chcete jim dát ještě šanci. Je možné zabalit předmět například do zavařovací sklenice, hrnečku, hezké dřevěné krabičky od čaje nebo použít látkový pytlík, který doma už máte nebo jej můžete narychlo spíchnout. 

Jak zabalit dárek bez izolepy 

Nemáte doma ani malý kousek izolepy? Nezoufejte, zde najdete jednoduchý návod, jak zabalit dárek bez použití izolepy. Stačí vám pouze nůžky a trocha šikovnosti. Tento způsob balení mají jednoduchý princip. Musíte dobře balíček nastavit a postupně dárek balit a ohýbat rohy tak, aby se neuvolnili. 

Zabalte dárek dárkem

Co tím máme na mysli? Obal tvoří další dárek neboli dárek je zabalen do dárku. Pokud chcete darovat vaší mamince víno, tak ho zabalte do veselých ponožek nebo do kuchyňských utěrek, které poté využije v kuchyni. Pokud chce obdarovanou potěšit drobnou bižuterií v podobě náramku a náušnic můžete je vložit do nějaké hezké šperkovnice nebo krabičky, která ještě bude sloužit dál. Další možností je zabalit dárek do šátku, který je taky dárkem. Pokud chcete obdarované darovat šátek a nějakou dekoraci k tomu. Můžete šátek srolovat do malého kompaktního balíčku a ten svázat dvěma náramky nebo náhrdelníky.

Jak zabalit víno kuchyňskými utěrkami?

Sklenice vína nebo něčeho ostřejšího pro pány se dá jednoduše a snadno zabalit. 

Co budete potřebovat:

  • Kuchyňskou utěrku
  • Láhev vína 
  • Stuha nebo motouz 

Jak na to?

  1. Utěrku rozložte na stůl a láhev postavte doprostřed.
  2. Vezměte si do ruky dva protější rohy utěrky a ty přiložte k sobě. Tyto rohy by se měly dotýkat vrchní části láhve. 
  3. Zbylé dva rohy, co jsou na stole přidejte k vršku láhve.
  4. Všechny tyto čtyři rohy utěrky omotejte a svažte nějakou hezkou stuhou, aby drželi při sobě. Nezapomeňte mašli a máte hotovo!

Pokud chcete zabalit láhev, ale nemáte kuchyňskou utěrku je možné při tomto postupu použít i balící nebo obyčejný papír. 

Japonská metoda Furoshiki 

Znáte metodu Furoshiki? Je to ekologická, tradiční, japonská metoda balení dárků s pomocí šátků, která vznikla kolem 17. století a používala se k balení běžných předmětů denní potřeby. Metoda spočívá ve správném skládání, točení a vázání šátku. Pokud chcete zabalit dárek pomocí této metody, budete potřebovat šátek nebo nějaký kus látky. Logicky velikost šátku se odvíjí od toho, jakou velikost bude mít předmět, který chcete zabalit a také jakým způsobem dárek zabalíte. Avšak platí, že čím větší kousek látky, tím lépe. Látku nebo šátek vyberte dle svých preferencí, avšak bavlna, hedvábí nebo polyester jsou vhodnými k této metodě. Další výhodou je, že podle této metody je vhodné zabalit jakýkoliv tvar, čtvercový, oválný, obdélníkový nebo jiný komplikovanější tvar.

Při balení používejte různé dekorace a doplňky

Nebojte se experimentovat. Zajděte si do přírody a tam se inspirujte. Totiž obyčejně zabalený dárek se můžete proměnit v zajímavý a pro oko poutavých skvost. 

Doplňky vždy volte, tematicky a aby se k danému balícímu papíru hodily.

Aby byl váš zabalený dárek ještě víc zajímavější, tak o to se postarají stuhy, mašle, různé organzy, motouzy, provázky nebo visačky. Například oblíbené motouzy a juta provázky se hodí pro minimalistický styl, naopak velké barevné mašle potěší děti. 

Pokud hledáte ještě něco jiného, určitě vám bude inspirací vaše zahrada nebo procházka v přírodě. V každém ročním období totiž najdete zajímavé dekorace, které se dají použít.  Jako zajímavé dekorace můžete použít větvičky od jedličky, šišky, bukvice, kaštany, sušenou levanduli, bezový květ nebo další sušené či čerstvé luční kvítí. Nezapomeňte na různé bobulky jako jsou jeřabiny, šípky a podobně. 

Další doplňky můžete najít ve vaší domácnosti, korálky, knoflíky, špendlíky a podobně. 

Zdroj: Pinterest: Derya Kilic

Jak zabalit dárek pro děti

Zabalte svým dětem dárky tak, aby byly pro ně nezapomenutelné. Můžete vytvořit prakticky cokoliv. Buď použijete obyčejné dárkové tašky v motivu dětských oblíbených pohádek nebo si dáte tu práci a vytvoříte něco jiného. Časová náročnost je maximálně do 20 minut

Co budete potřebovat:

  • roli hnědého papíru (pořídíte buď v IKEA nebo v obyčejném papírnictví)
  • Nůžky a lepidlo
  • Černou fixu
  • Izolepa
  • Barevné papíry

Jak na to?

  1. Ze všeho nejdříve si rozmyslete, co budete chtít za postavičku, předmět nebo zvířátko vyrobit.
  2. Dárek (nejlépe ten, co má pravidelný tvar, čtvrtek nebo obdélník) zabalte do hnědého nebo bílého papíru.
  3. Pokud se například rozhodnete vytvořit pejska, tak si naplánujte, jak bude pejsek podle vás vypadat. Podle toho pak vystřihněte z barevných papírů ouška, oka a jazyk. Zbytek dokreslíte černou fixou. Části obličeje, které jste vystříhali tak nalepte na zabalený dárek a poté můžete dokreslit zbytek.
  4. Doplnit zvířátko můžete klidně i červenou nebo jinak barevnou stuhou.

Vytvořit na zabaleném dárku můžete prakticky cokoliv, od obličeje zvířátka, po auto, autobus, kolo, zkrátka, co má vaše dítě v oblibě. Na Vánoce použijte tematicky sněhuláky, oblíbenou hlavu soba, jelena, nebo můžete vytvořit i krajinu, nebo vánoční stromeček. 

Zdroj: Pinterest: hubpages.com

Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat