Jak se naučit italsky? Aplikace, online kurzy a další

Je Itálie vaše srdcovka? Blýskněte se na příštím výletě znalostí italštiny a ohromte jak rodinu, tak místní. Italština je krásný, melodický jazyk, který se zvládnete naučit z pohodlí domova. Poradíme, jak na to.

5 nejlepších aplikací na italštinu

Ať už máte iPhone nebo telefon s Androidem, nenechávejte ho jen tak ležet ladem! Využijte ho a učte se s ním italštinu na každém kroku. Existuje spousta appek, které vám pomohou s výukou cizího jazyka. Třeba i s tím, jak se naučit německy.

Většina aplikací je ke stažení zdarma. Některé nabízí verzi zdarma i za peníze. Ty placené nabízí více obsahu, extra funkce, neomezený přístup atd. Appky na výuku jazyků jsou skvělým způsobem, jak využít volný čas při cestě MHD, v čekárně u doktora atd.

Použijte je jako doplňkový nástroj k učení cizích jazyků. Jen z aplikace se nejspíš perfektně italsky nenaučíte. Ale v kombinacemi s dalšími tipy z našeho článku to zvládnete raz dva.

Nejlepší aplikace s italštinou:

  • Learn Italian Words Free: Appka pro Android, ke stažení na Google Play. Nabízí až 10 000 slovíček a frází, které využijete v běžné konverzaci – což je víc, než najdete u jiných fee aplikací. Vhodné pro začátečníky i pokročilé. Výuka probíhá formou kartiček, lze využít i poslech.
  • Learn Italian – 50 languages: Ke stažení pro AndroidiPhone. Vhodné pro začátečníky. S touto appkou se naučíte základy, díky kterým se domluvíte na dovolené nebo v běžném životě. Textová cvičení se kombinují s poslechem, gramatika je rozdělená do různých tematických sekcí. Placená verze nabízí více lekcí.
  • Duolingo: asi nejpopulárnější aplikace na výuku cizích jazyků. Appka obsahuje krátké, interaktivní lekce s herními prvky, za které vás odměňuje body. Dokáže efektivně motivovat a povzbuzovat v tom, abyste učení po chvíli nenechali. Free verze je omezená, placená odemkne rychlejší tempo výuky a více obsahu. Z oficiálních stránek stáhnete appku na Android i iPhone.
  • Busuu: umožní chatovat s rodilým mluvčím, což je asi největší tahák celé aplikace. Také vyhodnocuje váš postup. V základní verzi je Busuu zdarma, rozšířenou je potřeba zaplatit. Z odkazu ji stáhnete na Android i iPhone.
  • Babbel: praktická appka, se kterou se obstojně naučíte například i španělsky. Zaměřuje se zejména na konverzaci, tedy na to, abyste se naučili mluvit italsky co nejrychleji a tak, abyste si poradili v každodenních situacích. K dispozici jsou například i podcasty, povídky nebo hry. Klikněte na odkaz a stáhněte si Babbel na Android nebo na iPhone.
jak se naučit italštinu

Jak se naučit italsky? Online! Na webových stránkách

Hezké stránky zaměřené na výuku italštiny zpracovala britská BBC, konkrétně BBC Learn Italian. Abyste se mohli učit, musíte umět anglicky. Osvojíte si zde naprosté základy i pár pokročilých věcí. Hodí se zejména jako doplněk ke klasické výuce italštiny, když na sobě chcete opravdu pracovat. Webovky nabízí obrovské množství materiálů, audia i videa, naučíte se i italský slang. Zdarma.

FluentU jsou stránky, kde najdete velkou zásobu videí s gramatikou a konverzací. Obsahují anglické titulky a také titulky v dalších jazycích. Své znalosti si vyzkoušíte na kvízech. Základní přístup je zdarma, lze si připlatit za více obsahu v rámci předplatného.

Memrise nabízí kromě webových stránek i vlastní aplikaci na chytré telefony a tablety. Výuka je zábavná a s herními prvky. Memrise si zakládá na výuce slovíček, odtud získáte opravdu bohatou slovní zásobu. Jestli se vám nejlépe učí pomocí vizuálních pomůcek (obrázky, kartičky atd.), tak je pro vás tato stránka jako dělaná. Základní verze zdarma, širší verze za příplatek.

Nesmíme vynechat Duolingo. Není to totiž jen tvůrce populárních aplikací. I jejich webové stránky vám pomohou s tím, jak se naučit italsky. Na Duolingo najdete krátké interaktivní lekce s herními prvky. Proto je dobré hlavně na příležitostné učení nebo jako podpůrný nástroj celkové výuky.

Italština na YouTube

Learn Italian with ItalianPod101.com je kanál, kde najdete krátká i delší vida s gramatikou, idiomy, konverzací atd. Zkrátka se vším, co potřebujete k hovoru s rodilým mluvčím. Na kanálu najdete i informace o reáliích, zvycích a tipy pro turisty.

Learn Italian with Lucerzia. Kanál se sympatickou lektorkou Lucrezií. Naučíte se tu nejdůležitější gramatické jevy i praktické fráze do každodenního života. Zejména videa s konverzacemi jsou pro začátečníky i pokročilé prospěšná. Rovněž přidává videa o reáliích, tradicích, s recepty atd.

Easy Italian. Zajímavý projekt, díky kterému se naučíte italsky zábavným způsobem. Videa mají titulky v angličtině i italštině. Hodí se hlavně k rozšíření slovní zásoby, osvojení idiomů a procvičení konverzace.

videa v italštině

Online kurzy italštiny

Online kurzy italštiny nahrazují klasickou výuku, kterou znáte z jazykových škol. Výhodou je, že nemusíte nikam dojíždět a učíte se z pohodlí domova. Některé kurzy zaplatíte jednorázově a máte doživotní přístup, u jiných se platí formou členství každý měsíc/jednou ročně. Jaké jsou nejlepší online kurzy italštiny?

  • OnlineJazyky: Kurz stojí necelé 2500 Kč za úroveň. Lze zakoupit i slovníček. V současnosti nabízí jen základy – tedy úroveň A1. Výuka je postavená na moderních principech, je zábavná a naučí vás celkem bohatou slovní zásobu, včetně frází. Dobré i na učení angličtiny nebo francouzštiny.
  • Easylingo. Nabízí obecné kurzy a slovíčkové kurzy. Opět jsou k dispozici pouze základy, platí se 2500 Kč za úroveň. Slovíčkové kurzy se platí měsíčně, a to 399 Kč. Když se rozhodnete pro půlroční nebo roční předplatné, ušetříte. Výhodou je, že v balíčku získáte přístup i k dalším jazykům.
  • Duolingo: Kromě aplikace a webových stránek nabízí Duolingo také klasické online kurzy za předplatné. Italština je ale dostupná pouze v angličtině. Cena je 2800 Kč na rok.
  • Rocket Languages: další online kurz v angličtině. Jejich aplikace je šikovně postavená, učení je díky ní snadnější, navíc vás i trochu motivuje. Jedna úroveň vás vyjde na 150 dolarů beze slevy, se slevou 99 dolarů. Zakoupení více úrovní najednou zajistí další slevy. Co se týče rozsahu a počtu úrovní, tak Rocket Languages je na tom z našeho seznamu nejlépe.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat