20 tipů na dárek k výročí pro muže i ženu

Nezadržitelně se blíží výročí vašeho vztahu nebo vaší svatby, narozeniny vašich nejbližších? Nebo jen chcete udělat někomu radost? Nemusí to být vůbec složité. Inspirujte se našimi nápady. Přicházíme s 10 tipy na dárky pro muže a pro ženy.

10 tipů na dárek k výročí pro muže

Chytré hodinky pro sporťáky, ale i businessmany

chytré hodinky

Říká se, že ozdobou pravého muže jsou hodinky. O chytrých hodinkách to platí dvojnásob, protože jsou to momentálně nejrozšířenější a nejoblíbenější druhy hodinek. Už dávno neukazují jen přesný čas, ale mají spoustu dalších pomocných funkcí, které lze přes den využívat. Díky senzorům měří denní aktivitu, analyzují spánek, odhadnou spálené kalorie. A to není všechno, umí přehrávat hudbu nebo upozorní buď na displeji nebo pomocí vibrací na příchozí hovory, zprávy a další notifikace, které jsou promítány z telefonu rovnou do chytrých hodinek.

Vybírejte podle operačního systému a kompatibility, kapacity baterie, funkcí, celkové výbavy a také podle designu. Ten bude taktéž zásadní. Máte doma sporťáka? Tak tyto sportovní hodinky Amazfit T-Rex pro jsou pro vás to pravé ořechové, robustní tělo včetně silikonového pásku. Máte doma pana businessmana? Ten bude mít radost z chytrých hodinek s krásným elegantním ciferníkem a kvalitním koženým páskem. 

Pořizovací cena chytrých hodinek Amazfit T-Rex se pohybuje okolo 3300 Kč.

Pro mlsné jazýčky plátky sušeného masa

Jerky

Znáte jerky? Je to velmi chutné, na plátky nařezané sušené maso. Po celém světě má toto sušené maso velkou řadu příznivců, nadšenců žijící zdravým životním stylem. Sušené maso je dobrý tip pro gurmány, kteří si chtějí pochutnat. Jerky se nejčastěji vyrábí z hovězího, bizoního, vepřového nebo také drůbežího masa. Vybrané maso se nařeže na tenké plátky, namarináduje, použije jakékoliv koření a dá se sušit.

K této pochutině se ideálně hodí vybrat nějaké kvalitní víno či jen dobré pivo. Vyberte nějakou degustační sadu belgických, bavorských piv nebo objevte chuť piva typického pro Ameriku či Japonsko.

Cena pořízení balíčku Jerky se pohybuje okolo 160 Kč.

Autokamera pro bezpečnost i zážitky

autokamera

Co takhle vymyslet nějaký zajímavý, a především přínosný a praktický dárek pro muže? Může to být autokamera. Kamera do auta je zařízení, které je umístěno na čelním skle, kde sleduje a zaznamenává události před automobilem. Záznam je ukládán na paměťovou kartu pro zpětné přehrávání. My jsme vám vybrali k posouzení kameru Lamax, kvalitní kamera se spoustou zajímavých funkcí, a především nejpokročilejší kamera od značky Lamax. 

Při výběru autokamer je zásadní se zaměřit na parametry kamery samotné jako je snímání a rozlišení videa, zda má dostatečně velký úhel záběru (rybí oko) nebo možnost ovládání kamery. Zaměřte se taky na velikost displeje, možnost pořizování fotografií nebo kolik zvládne snímků za sekundu. Prověřte si, zdali jsou k dispozici i různé důležité detekce. Ty jsou velmi nápomocné, protože umí upozornit třeba na jízdní pruhy, rychlostní radary, jízdy na červenou a podobně. 

Cena pořízení autokamery Lamax C9 GPS se pohybuje okolo 3000 Kč.

Zkroťte vousy pomocí zastřihovače

zastřihovač vousů

Upravený muž je v dnešní době základem! Tyhle malé, ale šikovné přístroje mohou usnadnit vašemu muži hodně práce a starostí. Holení, zastřihování a tvarování vousů bude pohodlnější a rychlejší a také odpadne možné nebezpečí pořezání. Tyto strojky může váš muž využít ovšem i kdekoliv jinde na svém těle.

Při výběru dbejte na způsob holícího mechanismu, možnosti nabíjení a dalších doplňkových funkcí. S pomocníkem Philips OneBlade je úprava vousů možná suchým způsobem nebo 

mokrým pomocí holící pěny nebo pohodlně ve sprše. Je voděodolný, tudíž se váš muž nemusí bát přístroj opláchnout pod tekoucí vodou.

Cena pořízení Philips OneBlade se pohybuje okolo 900 Kč.

Předplatné oblíbeného časopisu

Vyberte vašemu muži oblíbený časopis a objednejte předplatné na půl rok či rok. Nemá váš muž žádný oblíbený časopis? Pátrejte, co ho baví, čemu se rád věnuje? Má rád sport a sportovní tematiku, rybaří nebo ho zajímají auta? A co třeba ekonomika, historie nebo cestovatelské časopisy, kdy se sám ponoří do čtení zajímavých destinací pro prozkoumání.

Časopis Travel Digest se zaměřuje na cestování. Najdete zde mnoho zajímavých a praktických informací o daných destinací. Je také odborným rádce a poskytuje aktivní informace od novinářů, kteří daná místa znají velmi dobře.

Pořizovací cena předplatného časopisu Travel Digest na jeden rok se pohybuje okolo 400 Kč.

Sportovní aktivity

florbalová hůl

Dejte mu prostor, ať se může o své volné chvíli věnovat nějakému sportu. Co takhle koupit vybavení na fotbal, florbal, tenis nebo golf? Nápadů je hodně, ale vy sama musíte odhadnout, co by ho mohlo bavit a do čeho by se mohl nadšeně pustit. Co třeba aktivní florbal?

Základem je určitě kvalitní oblečení, které dobře padne a kvalitně propracované boty, které jsou nutností, aby při běhu a chůzi byly pohodlné a udělali tu nejlepší službu. Poté se zaměřte na doplňky. Pokud má rád florbal, kupte mu dobře padnoucí hokejku, chrániče, ochranné brýle a potítka. Tato florbalová hole je vhodná pro rekreační hraní a pro začátečníky.

Cena pořízení florbalové hole Tempish Phase se pohybuje okolo 500 Kč.

Dřevěný vizitkář

dřevěný vizitkář

Nevíte si rady s tím, co koupit vašemu muži? Jaký je? Nebojí se být stylový, je originální a rád se nechá něčím překvapit? Co takhle pořídit pouzdro na vizitky, ale není to kožené, ani z umělé nebo eko kůže, ale je dřevěné. Nemusíte mít obavy, není těžké. Je stylové a ručně vyráběné.

Vybrali jsme pro vás UrbanWood pouzdro. Všechny karty a důležité vizitky budou pohromadě a díky praktickému kruhovému otvoru, je možné karty pohodlně vysunout. Zdá se vám to málo? K originálnímu pouzdru na vizitky můžete koupit nějakou kvalitní koženou peněženku.

Ručně vyráběný vizitkář UrbanWood koupíte za cenu okolo 500 Kč.

Mašinka na kávu

přesnosný kávovar

Miluje váš muž tu vůni, právě teď, připravené kávy? Cestuje často po České republice nebo do zahraničí? Buďte originální, a navíc praktická a kupte mu originální dárek, o kterém nemá ani tušení. Když si tu svoji oblíbenou kávu bude připravovat, tak si na vás vzpomene. Dopřejte mu univerzální ruční espresso kávovar. Využije tuto mašinku nejen na služební cestě, ale může si ho vzít na wellness pobyty nebo na jednodenní výlet do hor nebo na dlouhou dovolenou k moři.

Tato luxusní sada Handpresso Outdoor SET Hybrid obsahuje samotný kávovar, termosku, 4 šálky a ubrousek. Stačí jen tato sada a jakákoliv mletá káva, kterou má rád, a káva je na světě! 

Obvyklá cena ručního kávovaru Handpresso Outdoor SET se pohybuje okolo 5500 Kč.

Zuby jako perličky

elektrický kartáček

Je váš muž velký praktik? Nemá rád zbytečnosti? Rád o sebe pečuje? Elektrický kartáček by mohl být tip pro vás. Elektrické modely kartáčků jsou čím dál více oblíbenější a rozšířenější. Mít krásné zdravé zuby jsou vizitkou a módním trendem současnosti. 

Obecně si dejte pozor při výběru na technické parametry a další přídavné funkce, jako třeba senzor tlaku, časovač. My jsme pro vás vybrali kartáček Oral-B iO Series 8 v černé barevné variantě. Tento model je nadupaný skvělými a přínosnými funkcemi. Kartáček spárovat s chytrým telefonem? Není to sci-fi, protože veškerá data o čištění zubů máte přehledně v aplikaci v mobilním telefonu. Navíc vás aplikace může upozornit, že si zuby nečistíte správnou technikou. Včetně magnetické rychlonabíječky přehledného displeje disponuje umělou inteligencí, která rozpozná styl čištění a vede k co nejdůkladnějšímu vyčištění zubů.

Obvyklá cena pořízení elektrického kartáčku Oral-B iO Series 8 Black Onyx se pohybuje okolo 5000 Kč.

Každý správný muž má u sebe nůž

kapesní nůž

Říká se, že každý správný muž má mít u sebe nůž. Chodí váš muž často do přírody na procházku, na houby a nebo je to takový outdoorový nadšenec, že tam třeba stráví i noc? Švýcarský nůž je jedním z velmi dobrých tipů a nutností každého muže. 

Vybrali jsme pro vás “švýcaráka” Victorinox Spartan. Tyto multifunkční švýcarské nože, nejsou obyčejnými. Tato legenda mezi noži má širokou škálu využití v podobě klasického nože, vývrtky, otvíráku, i výstružníku, bodce, pinzety či párátka. Hmotnost a jeho rozměry skvěle padnou do outdoorových kalhot nebo do mužského batohu.

Cena nože Victorinox Spartan se pohybuje okolo 500 Kč.

10 tipů na dárek k výročí pro ženu

Set šperků pro každou ženu 

set šperků

Věřím, že šperky potěší každou ženu, kterou budete chtít obdarovat. Dnes můžete vybírat z velkého množství typů, tvarů a barev. Nejvhodnější je koupit celý set, tedy náhrdelník a náušnice, které budou k sobě dokonale ladit. A obdarovaná nebude mít téměř žádnou další práci s laděním kompletního outfitu.

Vybrali jsme pro vás Silvego Set stříbrných šperků Argent kapka se Swarovski. Tento set může žena nosit při denním outfitu, ale set vynikne i na večerní společenské akci.

Je dobré brát i v potaz kvalitu. Lepší zvolit kvalitní materiál, ku příkladu stříbro, chirurgickou ocel nebo zlato, to podle toho, co žena nosí nejčastěji. Vyhněte se nekvalitním materiálům, které brzy ztratí na kvalitě a některé mají tendenci “černat”. Při výběru vždy přihlédněte k tomu, co má žena ráda, co obvykle nosí a jaký styl preferuje.

Cena Silvego Setu stříbrných šperků Argent kapka se pohybuje okolo 1000 Kč.

Voňavá klasika – parfém

Parfémy se řadí mezi nejoblíbenější dárky pro ženu. Pokud chcete vsadit na jistotu, kupte své ženě její oblíbený parfém, který ona sama používá. Pokud chce zariskovat a chcete něco jiného můžete vybrat parfém sami. Což ale není tak jednoduché. Inspirujte se tím, jaké parfémy doma má, a především zhodnoťte její vzhled (co ráda nosí), charakter (jaká je), životní styl (co ráda dělá, co ráda podniká) a věkovou skupinu, ta je také důležitá, protože jiný parfém kupujeme mladé dívce, elegantní dámě nebo ženě ve vysokém postavení a energické ženě, tzv. rebelce.

Květinové vůně zaujmou především romantické a citlivé duše naopak energické a akční ženy osloví většinou silná a dlouhotrvající vůně. Ženy, které mají styl ležérní a sportovně elegantní budou vhodné tradiční dřevité vůně. Ženy, které jsou temperamentní, vášnivé až nespoutané většinou sáhnou po kořeněném a orientálním parfému. Citrusové vůně jsou obecně vhodné pro všechny generace žen. 

Ještě si dejte pozor, co kupujete. Je zásadní rozdíl mezi toaletní vodou a parfémem a parfémovanou vodou. Toaletní voda má nejmenší koncentraci vonných olejů smíchaných s alkoholem. Vůně bude cítit přibližně 3-5 hodin. Za to parfémovaná voda má sílu vůně okolo 8-10 hodin. Ve hře i zůstává parfém, který je nejdražší a nejkvalitnější vůně a obsahuje ty nejkoncentrovanější oleje, které vydrží vonět klidně i 20-24 hodin. 

Cena za parfémovanou vodu od Calvin Klein Euphoria se pohybuje okolo 900 Kč. 

Ženu květinou neurazíš!

Jak praví rčení: “Ženu květinou neurazíš”, tak je to svatá pravda! Květiny neodmyslitelně patří k ženám a také jsou vhodné k obdarování k jakékoliv příležitosti. Není potřeba kupovat velkou květinu za statisíce, můžete koupit menší, ale za to kvalitní, a hlavně aby dlouho vydržela. Nejhorší je obdarovat pugétem, který za dva nebo tři dny zvadne ve váze a je nutné ji vyhodit.

Co zkusit zaexperimentovat a místo klasického pugétu koupit luxusní Flower Box, tzv. květiny v krabičce? Tímto dárkem určitě mile překvapíte vaši ženu. Velkou výhodou je, že květiny jsou vložené do aranžovací hmoty a stačí jednou za 3 dny doplnit vodu. Díky tomu květina vydrží dlouhou dobu krásná a čerstvá. Červené růže jako taková ta klasika, nebo extravagantní modré, a co třeba romantické růžové, střídmé bílé a nebo kombinace některých z barev? Nemá vaše žena ráda růže? Tak co třeba chryzantémy či luční květiny? Je jen čistě na vás, kterou variantu zvolíte. Při výběru si vzpomeňte, jaká je vaše žena, zdali stydlivá, extravagantní, citlivá a jemná nebo impulzivní, akční a energická.

Cena těchto krásných květin Aspenia v luxusní krabičce se pohybuje v rozmezí 1600 Kč.

Kniha pro skvělou kuchařku

Kulinárium

A co takhle kniha? Přesněji řečeno kuchařka pro vášnivou kuchařku? Zajímá se o zdravou stravu nebo ráda experimentuje, učí se novým věcem? Nebo třeba pečení dortů, cukroví, nejnovější trendy ve výživě a stravování? Na trhu je nepřeberné množství kuchařek, které se zabývají vším možným. Je jen na vás, co vyberete a potěší vaši ženu.

Kuchařka Kulinárium od uznávaného gastronoma Zdeňka Pohlreicha je takovou biblí vaření, kde jsou přehledně vysvětlovány všechno možné metody tepelných úprav pokrmů včetně 100 receptů a krásný fotografií.

Kniha Kulinárium od Zdeňka Pohlreicha se pohybuje okolo 150 Kč.

Kuchyňský robot ušetří čas

Kuchyňský robot

Máte doma vášnivou kuchařku, která ráda vaří, peče, ráda experimentuje a zkouší nové věci. A chcete ji usnadnit práci v kuchyni? Co takhle koupit nějakého chytrého pomocníka do kuchyně? Pak se jí bude určitě hodit všestranný pomocník – kuchyňský robot. Tento přístroj by měla mít každá žena doma na kuchyňské lince. Je to skvělý parťák, který především usnadní práci v kuchyni při přípravě jakýchkoliv pokrmů. Při výběru tohoto správného si podrobně projděte, co vám každý výrobce nabízí za příslušenství. Některé modely mají takový obrovský arzenál, že uspokojí i tu nejnáročnější kuchařku! Takovým kvalitním a velmi žádaným je kuchyňský robot od Sencor má bohaté příslušenství a umí hnětení, šlehání, mixování, sekání/krájení, strouhání a má mlýnek na maso. 

Pokud už svého multifunkčního parťáka na kuchyňské lince má. Můžete se zamyslet, co by tak potřebovala jiného? Automatický kávovar, pomalý hrnec, domácí pekárna, tyčový mixér? Tyhle pomocníky už taky má? Co třeba zapátrat dál – jídelní souprava, předplatné časopisu o gastronomii nebo kvalitní sadu kuchyňských nožů potěší každou ženu v kuchyni!

Pořizovací cena kuchyňského robota od Sencor STM 4467CH se pohybuje 5700 Kč.

Sýrová degustace

Pánové, pokud se rozhodnete své ženě dát nějaký hezký balíček, který bude obsahovat plno zajímavých sýrů, tak je úspěch zaručen! Spojení výrazné chuti sýra s vínem vytváří perfektní kombinaci pro příjemný a pohodový večer. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali dárkové balení sýrů. Konkrétně kravský nebo kozí sýr společně k tomu gouda s levandulovým pestem nebo černým citronem včetně oliv? To je prostě pohádka! 

Pokud chcete zkombinovat sýry a víno dohromady je vhodné mít na paměti obecné pravidlo. Tvrdé sýry lze zkombinovat se suchými svěžími bílými víny. Bílé suché víno nebo středně plné červené se hodí s polotvrdými a polotuhými sýry. Měkké sýry nejlépe vyniknout k sušším vínům a k svěžím růžovým vínům. Pařené sýry si dejte s chutí s výraznějšími bílými víny.

Cena sýrové degustace se pohybuje okolo 1000 Kč.

Zasloužený odpočinek při masáži nohou

Lázeň pro nohy

Je vaše žena uspěchaná, celý den v práci, hodně nachodí kilometrů, není schopna si dopřát pořádný odpočinek? Dopřejte jí ho vy! Na trhu existuje široký výběr masážních přístrojů na nohy. Tahle chytrá věcička umí ulevit unaveným chodidlům a dopřát tu pravou nefalšovanou masáž chodidel.

Předtím, než budete chtít vybírat ten správný přístroj pro vaši ženu ujasněte si použití tohoto přístroje. Vybrali jsme pro vás masážní přístroj inSPORTline Kurkisspa. Umí totiž nejen ulevit unaveným chodidlům, ale umí rozproudit pomalou lymfu a nebo si rovnou vaše žena může při této milé příležitosti upravit chodila pomocí pemzy a umí chodidla jako od pedikérky.

Cena masážního přístroje inSPORTline Kurkisspa se pohybuje okolo 2900 Kč.

Pobyt pro dva

pobyt pro dva

Co se prostě jen sebrat a odjet společně na víkend, nebo prodloužený víkend, klidně i celý týden? Na trhu je celá řada možností, co vybrat. Je jen na vás, co chcete zažít, kam se chcete podívat a co od toho očekáváte.

Můžete vybrat klasické wellness pobyty a hýčkat svoje těla při různých masážích nebo ve vířivce, bazénu či nekonečné saunování? Pro aktivnější páry je možnost zvolit pobyty na horách, protože i tam je krásně! Vypnout mysl a užít si milé procházky v hlubokých lesích nebo ve vysokých horách, žádná města, lidé ani uspěchaná doba. Jste pořád romantici? I na vás nikdo nezapomněl. Romantické pobyty si můžete užít jak na horách s relaxačním pobytem nebo třeba se nechat ubytovat na zámku. Pro odvážlivce jsou aktivní a zajímavé programy, například zažít let horkovzdušným balonem. Každý večer zakončete grilováním pod širým nebem nebo si nechte večeři připravit od gurmánů, u kterých zažijete neodolatelné chutě jídla a pití.

Cena wellness pobytu na 4 dny pro 2 osoby se pohybuje okolo 6000 Kč.

Designová šperkovnice

stojan na šperky

Náušnice, náhrdelníky, náramky, prsteny a co potom brýle nebo třeba luxusní hodinky? Na tohle velké množství je potřeba vybrat správné místo. Znáte šperkovnici? Že ji vaši žena nemá? Nebo má, ale místo pro nové přírůstky už není? Určitě ji uděláte radost i touto věcí.  K výběru je spousta možných tvarů a druhů. Je jen na vás, co vám padne do okna. Klasická šperkovnice, tzv. strom na dlouhé náhrdelníky nebo box na hodinky či brýle?

Pokud žádnou šperkovnici vaše milá nevlastní, pořiďte ji základní stojan Fuzio strom na šperky. Na strom lze totiž pověsit velké množství jak prstýnků, náušnic, tak i dlouhých náhrdelníků či náramků. A jako bonus je miska, do které je zasazen strom. Misku lze využít na drobné náušnice nebo na oblíbený parfém či jinou drobnost. Dárková šperkovnice je také vhodná i jako dárek pro maminku.

Cena Fuzio stojanu na šperky stojí okolo 600 Kč.

Čokoládová vášeň

Čokoláda, bonboniéra, luxusní krabička se sladkým překvapením. S tímto nápadem nešlápnete vedle. Teda pokud vaše žena nemá ráda čokoládu… Obrovskou výhodou bonboniér je jejich elegantní a velmi propracované dárkové balení. Některé krabičky jsou buď v krásném papírovém boxu, jiné mají okrasnou plechovku nebo třeba kvalitně vyrobenou dřevěnou krabičku. 

Je čistě na vás, které druhy čokolád včetně náplní zvolíte. Co hořká, mléčná nebo bílá čokoláda? A co náplň, lískooříšková, kakaová, marcipán a nebo raději mix? Pokud si nevíte rady, vyzkoušejte prozatím klasiku. Tu, kterou vám teď nabízíme je bonboniéra Maitre Truffout pralinky z hořké čokolády s višní a likérem a krabičkou ve tvaru srdce. No není to dokonalé?

Cena bonboniéry Maitre Truffout se pohybuje okolo 120 Kč.

Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat