Jak zjistit polohu telefonu? Vyzkoušejte aplikace zdarma

Chcete mít přehled o tom, kde je vaše dítě? V dnešní době to naštěstí není nic složitého. Každý máme v kapse telefon a většina z nás i chytré hodinky na zápěstí. Způsobů, jak zjistit něčí polohu je samozřejmě mnohem víc. Existují různé GPS přívěsky atd. My se ale zaměříme právě na telefony, konkrétně na aplikace na sledování telefonu.

Sledování telefonu, je to legální?

Než začneme s tipy, jak sledovat něčí mobil, měli bychom si ujasnit právní hledisko. Když se rozhodnete sledovat telefon své ratolesti, abyste měli jistotu, že se jí při cestě na kroužek nic nestalo, nepácháte nic nelegálního. Jste za své děti zodpovědní (do 15 let alespoň) a máte právo podniknout kroky, které považujete za potřebné k zajištění jejich bezpečnosti.

Trochu jiná situace nastává, když se rozhodnete nainstalovat sledovací aplikaci na telefon někoho dospělého, například svého partnera. Ať už se jedná o sledování polohy nebo sledování aktivity na mobilu, pokud jste k tomu nedostali souhlas, nesmíte to podle práva dělat. Jedná se dokonce o trestný čin, u kterého hrozí až odnětí svobody. Proto nedoporučujeme dospělým instalovat do telefonu appky, které vám sami nedovolili.

Jak zjistit polohu mobilu pomocí aplikací

Asi nejsnadnější a nejspolehlivější jsou aplikace třetích stran, které si do telefonu nainstalujete. Otázkou samozřejmě je, jak moc se na ně můžete spolehnout – důležité je, aby neměly výpadky a o poloze telefonu informovaly opravdu spolehlivě. Čtěte proto recenze uživatelů.

Aplikace na sledování jsou ke stažení na Google Play (jak zjistit polohu mobilu Android) nebo na App Store (pro iPhone). Najdete tam jak placené, tak varianty bezplatné. Ty druhé představují způsob, jak zjistit polohu telefonu zdarma. Ovšem v naprosté většině případů jsou v nich reklamy – appka se nějak zafinancovat musí a je to správně. Při používání nijak zásadně nepřekáží.

Naopak kdyby v aplikaci zdarma žádné reklamy nebyly, je to trochu podezřelé. Je dost možné, že vývojáři budou svou práci financovat z prodávání soukromých údajů, charitu vám nikdo dělat nebude. A proto je nejlepší stáhnout buď aplikaci s reklamami, nebo variantu placenou.

Je dobré, když aplikace podporuje cross-platform. To znamená, že ji můžete používat v rámci rodiny, kde někdo má Apple a jiný zase Android.  

Nejlepší aplikace na sledování mobilu Android a Iphone

  • Life 360: Vytvoříte si okruh uživatelů, které budete sledovat. Uvidíte je vždy na mapě s aktuální polohou. Tu lze upravit co se týče přesnosti. Aplikace nabízí také vlastní chat ke komunikaci mezi uživateli.
  • Zenly: Kromě sledování polohy telefonu vám tato appka umožní nastavit navigaci na místo, kde se daný člověk nachází. Lze sledovat více lidí najednou. Stahujte z Google PlayApp Store.
  • Glympse: tato appka nabízí standardní funkce, navíc lze nastavit, od kdy do kdy se bude určité zařízení sledovat (např. v oknu, kdy dítě cestuje ze školy domů atd.). Dále můžete požádat uživatele, aby vám zobrazili svou polohu v reálném čase.

Aplikace na sledování telefonu od Google

Pokud hledáte svůj ztracený mobil, využijte službu Najdi moje zařízení. Jak na to najdete na stránkách Google. Základem je, abyste měli na telefonu přihlášený účet Google a aby zařízení bylo připojené k internetu. Musí mít zapnuté určování polohy a také funkci Najdi moje zařízení.

jak zjistit polohu mobilu

Aplikace na sledování telefonu od Apple

Nevěříte aplikacím třetích stran? Nevadí – vyzkoušejte službu přímo od firmy Apple. Ta vám pomůže, jak sledovat polohu telefonu iPhone.

Apple má vlastní šikovnou aplikaci Najít. Ta vám umožní sdílet polohu s přáteli a rodinou. Zároveň ovládá polohová oznámení, tedy vám přijde notifikace, když někdo opustí určené místo. Najít lze nastavit nejen na iPhonu, ale také na Macu či Apple Watch. Využijete ji i tehdy, když nemůžete svůj iPhone najít.

Dá se zjistit poloha podle telefonního čísla?

Pokud byste rádi zjistili polohu podle telefonního čísla, nejspíš vás moc nepotěšíme. Vám jako soukromé osobě se to nejspíš nepovede. Operátor nebo bezpečnostní služby samozřejmě takovými technologiemi disponují. Využijte proto výše zmíněné aplikace pro sdílení polohy.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat