Jak stahovat z YouTube: Návod + obrázky

Fanoušci hudby a milovníci filmů a videí pozor, máme pro vás návod, jak stahovat z YouTube. Ne vždy máme přístup k internetu a není nic lepšího, než si udělat zásoby na dlouhé cesty a dovolené předem. V textu najdete i názorné obrázky.

Jak stahovat videa z YouTube

Videa z YouTube stáhnete buď pomocí nainstalovaného softwaru, aplikace nebo pomocí online platformy. Všechny způsoby jsou zdarma, a dokonce i ty placené jsou v základní verzi bez poplatků. Jediné, co budete potřebovat, je připojení k Wi-Fi. Stahování přes data se může prodražit, videa mívají větší velikost než audiosoubory. Nyní si projdeme nejspolehlivější způsoby, jak na to.

  • YouTube Downloader HD: aplikace pro operační systémy Windows, macOs i Linux. Výhodou je, že dokáže videa stahovat v opravdu vysoké kvalitě, dokonce ve 4K. Výsledek si tedy bez problémů můžete pustit na televizi. Pro přehrávání budete potřebovat YTPlayer.
  • Freemake Video Downloader: tento program využijete nejen na YouTube. Umí totiž také stahovat videa z Facebooku nebo Google. Dovede stahovat z YouTube ve formátech mp4 a rozlišení až 4K. Stahování je v základní verzi trochu pomalejší, ale pořád zdarma. S placenou verzí je práce rychlejší a pro stahování ve velkém objemu se vyplatí.
  • 4K Video Downloader: Jak už název napovídá, i tento freeware program zvládne videa ve 4K, umí to dokonce v 8K. Umí také stahovat písničky z YouTube v mp3 formátu. Free verze má omezený počet videí, které se stahují současně. Placená verze nabízí nejen neomezené stahování. Dovede také stáhnout titulky.

Stahování z YouTube je bezpečné. Problém však nastává v případě autorských práv – ve většině případů je stahování a další šíření videí a audia z YouTube nelegální.

Postup je u každého programu víceméně stejný. Vložíte URL videa, které chcete stáhnout. Vyberete formát a kvalitu. Dále zvolíte složku, do které se soubor uloží. A potom už jen spustíte DOWNLOAD. V závislosti na rychlosti internetového připojení a velikosti videa to zabere sekundy až minuty. Už stačí jen e-knihy zdarma a dovolená u moře může začít.

jak stahovat videa z youtube

Jak stahovat z YouTube bez programu

Stahovat z YouTube zdarma se dá i bez programu. U těchto online platforem ale můžete narazit na to, že video je příliš velké, a proto vám nedovolí ho zkonvertovat/stáhnout. Většinou jste limitovaní velikostí souboru.

Vyzkoušejte například platformu y2mate.com. Dostanete se na ni tak, že jako URL zadáte youtubepp.com. Stačí vložit URL videa a kliknout na START. Platforma vám nabídne několik formátů a rozlišení, ve kterých lze video stáhnout. Vyberte si a klikněte na DOWNLOAD. Skrze y2mate.com si můžete pohodlně stahovat i hudbu nebo audioknihy zdarma.

jak stahovat z youtube zdarma

Jak stahovat hudbu z YouTube

Ke stahování hudby z YouTube můžete využít již zmíněný y2mate.com. Uživatelsky přívětivá je rovněž platforma YTmp3. Zde můžete stahovat písničky z YouTube v mp3 i mp4. Jak stahovat písničky z YouTube přes YTmp3?

  1. Do prázdného políčka vložte URL a klikněte na CONVERT.
  2. Potom zvolte DOWNLOAD.

Sympatické na této platformě je, že nabízí vyhledávání podle klíčových slov. Stačí tedy napsat jen jméno videa, písně nebo hudebníka a dostanete hned několik nabídek na soubory se stejným jménem, které si můžete stáhnout. To oceníte zejména když chcete stahovat více věcí po sobě a zároveň šetřit data na telefonu.

jak stahovat písničky z youtube

Jak stahovat hudbu do iPhone z YouTube

Přes tlačítko Sdílet získejte URL videa (přes kopírovat odkaz). Odkaz vložte do políčka na vybrané online platformě a soubor jednoduše stáhněte do úložiště iPhone v odpovídajícím formátu. Písničku najdete mezi audiosoubory nebo ve stažených.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat