Jak stáhnout video z Facebooku: do PC i mobilu

Zaujalo vás nějaké video a rádi byste si ho stáhli do počítače nebo telefonu? Poradíme, jaké online nástroje jsou na to nejlepší a co dělat v případě, když chcete stáhnout z Facebooku soukromé video, u kterého není běžně download možný.

Jak stáhnout video z Facebooku do PC

Stáhnout video z Facebooku do PC nejde přímo. Facebook se snaží chránit své uživatele, a proto tuto funkci neumožňuje. Na internetu ale najdete hned několik nástrojů, které lze použít ke stahování obsahu z Facebooku.

Některé jsme si prošli v našem článku Jak stáhnout videa z YouTube. Nyní se podíváme na nejpoužívanější nástroj, díky kterému si stáhnete videa z Facebooku online během pár sekund. Pro náš tutorial jsme si zvolili stránku fdown.net.

Jak stáhnout video z Facebooku do PC – návod

Otevřete si v prohlížeči video na Facebooku, které si chcete stáhnout. Klikněte na tři tečky (…) v pravém rohu a zvolte možnost ZKOPÍROVAT ODKAZ/URL.

Přejděte na fdown.net. Hned na první stránce uvidíte prázdné políčko. Do něj vložíte zkopírované URL videa a kliknete na DOWNLOAD.

V následujícím okně se vám ukáže, jak dlouhé video je. Můžete se rozhodnout, zda ho chcete sáhnout v normální nebo HD kvalitě. Soubor se stáhne ve formátu mp4.

Pozor, aby bylo video veřejné. V případě, že jde o soukromé video, ve většině případů tímto způsobem stáhnout nejde. Veřejné video má vedle času zveřejnění zeměkouli, soukromé ozubené kolečko. I soukromá videa ale lze stáhnout.

Jak stáhnout soukromé video z Facebooku

Viděli jste zajímavé video v oblíbené skupině a chcete si ho stáhnout na později? Je jedno, jestli jde o video o vaření, sportu, make-upu, nebo jsou to komediální skeče. Některá videa se zkrátka stahují složitěji. Pokud jste narazili na soukromé video, nemusíte to vzdávat. Víme, jak na to.

Jak stáhnout soukromé video z Facebooku? Doporučujeme na to jít skrze rozšíření do prohlížeče, který používáte. Stačí nainstalovat a potvrdit, že chcete rozšíření přidat.

Nejprve si stáhněte dané rozšíření a nainstalujte ho do vašeho prohlížeče. Tato rozšíření jsou zdarma a můžete je kdykoliv buď úplně odebrat, nebo jim jen zakázat činnost. Pro náš tutoriál jsme zvolili Download FB Videos, jelikož používáme Google Chrome. Ale postup je u všech stejný.

Otevřete si na Facebooku video, které chcete stáhnout. Zároveň spusťte rozšíření tak, že ho vyberete z rychlého menu v liště a klikněte na něj.

Chvilku počkejte. Jakmile se rozšíření spustí, v pravém rohu videa se brzy objeví tlačítko DOWNLOAD. Klikněte na něj a stáhněte video.

Tento postup by měl fungovat jak na soukromá, tak veřejná videa. Můžete ho v budoucnu používat na obě, nakonec je tento postup přeci jen o něco komfortnější než užívání online nástrojů. Některé z rozšíření nabízí možnost vybrat si formát, ve kterém chcete video stáhnout, jde to třeba i v audioformátu. Můžete si tak udělat sbírku vlastních audioknih a mluveného slova.

Jak stáhnout video z Facebooku na mobil

Surfujete na mobilu a rádi byste si stáhli nějaké video na chvíle, kdy nejste připojení k WiFi? Pokud potřebujete stáhnout video z Facebooku na mobil s Androidem, navštivte stránky Google Play a zadejte heslo stahování videa Facebooku. K dispozici je hned několik aplikací, které si můžete bezplatně stáhnout. Postup je stejný jako při stahování do PC. Zjistíte URL videa, zadáte ho do appky a ta nabídne stahování.

Jak stáhnout video z Facebooku do iPhone

Kromě e-knih zdarma na App Store najdete spoustu užitečných aplikací, které vám zajistí free obsah. Přejděte na App Store a vyhledejte aplikaci, která umožňuje stahování videa z Facebooku. Postupujte stejně jako s online nástroji – zkopírujte URL a zvolte stahování. Aplikace si ne vždy umí poradit se soukromými videi, a proto je někdy lepší stahovat video skrze rozšíření prohlížeče v PC.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat