20 nejlepších Disney+ seriálů, které musíte vidět

Jaké seriály na Disney+ si rozhodně nesmíte nechat ujít? Kromě hitů ze světa Star Wars a Marvel máme tipy i na pořady pro děti a celou rodinu či pro zvídavé diváky z dílny National Geographic.

Star Wars: Příběh rytířů Jedi (2022)

Dlouho očekávaný seriál ze světa Star Wars konečně přichází na Disney+. Vypráví o nejoblíbenějších hrdinech z prequel éry – Ahsoce, hraběti Dooku, Qui-Gon Jinnovi a dalších. Na příbězích se opět podílel Dave Filoni, což je samo o sobě zárukou kvality.

Andor (2022)

A další Star Wars show. O Andorovi spousta fanoušků říkala, že je to seriál, o který se nikdo neprosil. Přesto překvapil propracovaným příběhem. Ač všichni víme, jak Cassian vlastně skončí, jeho origin story má rozhodně co nabídnout.

Star Wars: Klonové války (2008–2020)

Jeden z nejlepších Star Wars počinů vůbec. Věnuje se událostem mezi druhou a třetí epizodou, sledujeme osudy Anakina, Obi-Wana, Ahsoky a dalších. Seriál prohlubuje svět Star Wars a pomáhá lépe pochopit boje mezi separatisty a republikány.

Mandalorian (2019–2023)

Jon Favreau a Dave Filoni stojí za dalším úspěšným Star Wars seriálem, který v našem výčtu rozhodně nesmí chybět. Pokud jste zatím příběhy lovce odměn Din Djarina a roztomilého Grogu neviděli, je nejvyšší čas to napravit.

Blue (2018)

Australský Blue patří mezi jedny z nejlepších rodinných seriálů na Disney+. Nabízí realistický pohled na rodinný život – rodinka modrých psů v čele s tátou Banditou. Pokud hledáte něco, na co byste se mohli dívat společně s malými dětmi a neumřeli u toho nudou, dejte Blue šanci!

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022)

Právnické drama/superhrdinská komedie vypráví o Jennifer Waltersové, sestřence Bruce Bannera, která se dokáže proměnit v She-Hulk. Zajímavý počin, který se snaží opustit zajeté koleje superhrdinského žánru. Jestli je Marvel vaše krevní skupina, podívejte se i na žebříček nejlepších disney+ filmů. V článku najdete tipy na další Marvel hity na Disney+ i další zajímavé snímky, které stojí za to vidět.

Hawkeye (2021)

Šestidílný seriál o lučištníkovi Hawkeyeovi alias Clintu Bartonovi a jeho parťačce Kate Bishop nabízí zábavnou podívanou. Dynamika vztahu Clinta a Kate rozhodně nezklamala a při akčních scénách je na co se dívat. Tak jako vždy spojují superhrdinové síly, aby zničili zlého padoucha.

Loki (2021–2023)

Kdo by neměl slabost pro antihrdiny? Tom Hiddleston v seriálu od Marvel Studios opět nastoupil v roli boha lsti a falše Lokiho. Vydává se na cestu prostorem a časem, aby si napravil reputaci a odčinil své chyby.  

WandaVision (2021)

Do seznamu jsme se rozhodli přidat ještě jeden seriál z dílny Marvel. WandaVision je dobrý seriál se zajímavou zápletkou a vyvrcholením. Pokud jste příznivci superhrdinského žánru, budete potěšení. Příběh se točí okolo Wandy a Visiona, čerstvých novomanželů, kteří se snaží zapadnout a žít normální život, ač oba vládnou obrovskou silou. Samozřejmě ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá.

Velká migrace (2010)

Při převzetí společnosti 20th Century Fox získal Disney také National Geographic. Díky tomu streamovací služba nabídne i spoustu zajímavých, populárně naučných sérií právě od National Geographic. Jednou z nich je právě Velká migrace, kterou mnozí diváci považují za lepší než Planetu země od BBC. Jestli vás zajímají divy přírody, nenechte si ji ujít.

Kosmos – časoprostorová odysea (2014)

Další veledílo od National Geographic, které navazuje na ságu Vesmír z roku 1980. V seriálu Kosmos objevíte zákonitosti přírody a prozkoumáte velkolepý vesmír. Srozumitelně vysvětluje různé vědecké koncepty, a tak je série poutavá pro menší i větší diváky.

Simpsonovi (1989–2022)

Ač poslední roky Simpsonům dochází dech, prvních 11 sérií stále patří mezi klenoty komedie. Příběhy americké rodinky jsou zkrátka kultovní a bezesporu patří mezi nejlepší seriály na Disney+, jestli ne mezi nejlepší seriály vůbec.

Phineas & Ferb (2007–2015)

Příběhy dvou malých školáků si oblíbily děti po celém světě. Mladí géniové a jejich dobrodružství jsou zárukou dobré zábavy. A zatímco děti mají spoustu práce, jejich mazlíček ptakopysk Perry vede dvojí život tajného agenta.

Městečko záhad (2012–2015)

Rodinný seriál o dvojčatech Dipperovi a Mabel, které tráví léto u prastrýce Stana v Gravity Falls. Sourozenci odhalí, že se ve městě děje něco nekalého a rozhodnou se tomu přijít na kloub. Ač je to show hlavně pro děti, je okořeněná hororovými prvky.

Gordon Ramsay: Do neznáma (2019–2021)

Příznivce vaření potěší dokumentární série Do neznáma, kterou vás provede Gordon Ramsay. Slavný, a tak trochu kontroverzní, šéfkuchař se vydává na cestu kolem světa a poznává přitom nové kultury a jídla. Celkem sympatický je jeho pokorný přístup k tomu všemu, v porovnání například s Anthony Bourdainem a jeho show.

Rychlá rota, Chip a Dale (1989–1990)

Roztomilý kreslený seriál s předvídatelnými zápletkami, který ale přesto okouzlí malé i velké diváky. I kdybyste se na to měli podívat jen z nostalgie. Jen si vzpomeňte na tu chytlavou znělku. A vydejte se společně za dobrodružstvím s chipmunkovskou verzí Indiana Jonese a Magnum P.I.

Glee (2009–2015)

Glee je dost kontroverzní seriál. Zatímco někteří na něj nedají dopustit, jiní o něm nechtějí ani slyšet. V seriálu se podíváte na různá vystoupení školních souborů alias glee klubů a poznáte radosti a strasti amerických středoškoláků. Vizuálně zajímavá a pěkná show, ve které uslyšíte spoustu známých písniček.

Svět očima Jeffa Goldbluma (2019–2022)

Hvězda Jurského parku, Jeff Goldblum, vás zve na zajímavou podívanou – odhalíte společně fascinující tajemství, poznáte svět vědy a dozvíte se i něco z historie. Jeff nebere nic kolem sebe jako samozřejmost a tato optika seriálu rozhodně svědčí. 

Šampióni: Nová hra (2021–2022)

Pamatujete si na devadesátkový film Šampióni? Seriál Nová hra na něj úspěšně navazuje. Tým smolařů hledá trenéra, kdo jím asi bude? Show nabízí zajímavý pohled na svět dětského sportu, který dokáže být pěkně nemilosrdný. Příběh je mnohovrstvý, poutavý a plný nostalgie.

Tajemství kytovců (2021)

Kytovci jsou záhadní tvorové. Jejich svět je krásný, ale také krutý, stejně jako oceány, které jsou jejich domovem. Dokument se točil tři roky na dvou desítkách míst po celém světě. Zabývá se tím, jak kosatky, keporkaci, běluhy, narvalové a vorvani komunikují a organizují svá společenství.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat