20 tipů na dárek pro maminku

Jak se říká: maminku máme jen jednu! A obdarovat ji můžete nejen k narozeninám, na Vánoce, ke dni matek, ale klidně i po celý rok! Vybrat dárek pro maminku se může zdát na první pohled jako velmi náročný úkol, ale nebojte se toho. Pro inspiraci přicházíme s 20 tipy. Můžete vybírat z dárků, které jsou praktické a často využitelné, dárky vhodné pro chvíle pohody a relaxace nebo dárky, které vykouzlí upřímný úsměv na rtech. Najdete zde dary, které jsou hodnotné, ale i cenově dostupné a nakonec maličkosti, které jsou vlastnoručně vyrobené, a které jistojistě chytnou za srdce. Můžou je vyrobit malé děti s pomocí dospělého nebo větší děti, které to zvládnou určitě sami.

Kuchyňský robot

Kuchyňský robot

Má vaše maminka zálibu ve vaření a přípravy pokrmů? Chcete ji usnadnit práci? Jestli ano, tak kuchyňský robot na vaření bude skvělým a užitečným pomocníkem v její kuchyni. Díky své všestrannosti a multifunkčnosti nahradí několik kuchyňských spotřebičů. Při výběru si dávejte pozor na to, co umí a jak velké a bohaté příslušenství má k dispozici. Obvykle tyto přístroje umí hnětat, šlehat, mixovat, sekat, krájet, strouhat, mlít maso a drtit suroviny. 

Kuchyňského robota pořídíte již od 1800 Kč.

Smoothie maker

Smoothie maker

Zdravý životní styl, cvičení, starání o sebe sama? Jsou toto věci, které jsou vaší mamince blízké? Můžete ji obdarovat touto šikovnou mašinkou, která se jmenuje smoothie maker. Tento přístroj umí vytvořit jemnou a tekutou konzistenci všech možných potravin. Příprava je jednoduchá smícháním jakéhokoliv ovoce, zeleniny, semínek, bylinek nebo koření s vodou, mlékem nebo jogurtem. Výsledné smoothie bude plné vitamínů, minerálů a dodává zdraví a energii.

Smoothie maker pořídíte již od 400 Kč.

Automatický kávovar

Automatický kávovar

Je vaše maminka Bonviván? Umí si užít každou chvilku odpočinku a užívá si dobrých věcí života? A kdo by nemiloval dobrou kávu!? Na trhu existují kávovary, které vám umí udělat tak lahodnou kávu, že už nebudete chtít jinou! Dopřejte mamince kvalitní a chytrou mašinku, která se postará téměř o všechno. Automatický kávovar si nastaví sílu kávy, teplotu a tvrdost vody, doplní mléko, jak bude třeba. Navíc se mašinka sama vyčistí a odvápní. Není to geniální? 

Automatický kávovar pořídíte již od 6000 Kč

Vinotéka

Vinotéka

Miluje vaše maminka dobré víno? Pak ji doma nesmí chybět vinotéka. Domácí vinotéky zajistí konstantní a ideální teplotu pro různé druhy vín. Nejen, že je praktickou chladničkou na víno, ale zároveň mají velmi unikátní designy v kombinaci kovu a dřeva. Při samotném výběru se především zaměřte, zdali je potřeba volně stojící nebo vestavná, jakými disponuje funkcemi a jakou má kapacitu.

Vinotéku pořídíte již od 4000 Kč.

Chytré hodinky

Chytré hodinky

Máte aktivní maminku? Cvičí, nebojí se novinek, jde s dobou? A chytré hodinky ji chybí? Tak jí je kupte! Chytré hodinky jsou fenoménem dnešní doby kromě hezkého vzhledu, ukazování času a kroků mají nekonečně mnoho dalších sportovních a zdravotních funkcí, které je možné sledovat. Umí hlídat hladinu kyslíku v krvi, vyhodnocují míru stresu, monitorují spánek a sportovní aktivity je možné monitorovat a ukládat pro pozdější srovnání a kontrolu.

Chytré hodinky pořídíte již od 1000 Kč.

Chytrý náramek

Chytrý náramek

Chodí vaše maminka ráda na procházky? Je aktivní a ujde desítky kilometrů každý týden? Tak pro ni možná bude vhodný dárek ve formě chytrého náramku. Je to minimalistické řešení pro sportovní reporty. Pokud stačí monitoring spánku, přehled o krocích za každý den a nejsou potřeba přesná čísla o sportovních výkonech, tak je náramek vhodný právě pro vaši maminku.

Chytrý náramek pořídíte již od 200 Kč.

Závěsné křeslo

Závěsné křeslo

Kdo by nemiloval pohodu? Sednout si, oddat se textu v knize nebo jen tak sedět a odpočívat? K tomu je potřeba pohodlné křeslo. Dejte mamince tu možnost odpočinout si a udělat si pěknou chvilku k relaxaci. Závěsné křeslo mamince poskytne pohodlné pohupování a díky polstrování naprostý komfort. Křeslo se bude hodit jak do interiéru, tak je možné ho přemístit na terasu nebo do zahrady.

Závěsné křeslo pořídíte již od 500 Kč.

Truhla s luxusní kosmetikou

Dárková truhla s kosmetikou

Kosmetiky není nikdy dost! Pokud vaše maminka často dostává klasické kosmetické balíčky a je s nimi spokojená, zkuste to obměnit a udělat jí radost originální velkou truhlou s luxusní kosmetikou. Tato truhla v sobě skrývá francouzskou kosmetiku jako je šampon, sprchový gel, tělové mléko, masku, vonnou svíčku a mnoho dalších věcí. Je v tom jen jeden malý háček, protože součástí balení je papír s vyluštěním číselného kódu k zámečku, aby se do trhly pomohla pohodlně dostat. Pokud kód nerozluští, může si truhlu otevřít pomocí ruční pilky přeřezáním zámku.

Originální truhlu s luxusní kosmetikou pořídíte již od 2500 Kč. Srovnat ceny můžete na Heurece.

Elektrická solná lampa 

Solná lampa

Chcete udělat mamince radost dekorací a zpříjemnit ji bytí v místnosti, kde bývá často? Pro to jsou vhodné solné lampy. Krásná ručně vyráběná dekorace, která má pozitivní účinky na psychiku člověka, zlepšuje spánek a celkově ozdravuje klima. Solné lampy jsou taktéž doporučovány experty Feng-Shui pro harmonické plynutí energie a správnou rovnováhu v prostoru.

Elektrickou solnou lampu pořídíte již od 400 Kč.

Volný den – zajištění hlídání dětí

Hlídání dětí

Chcete své mamince opravdu pomoci? Je často unavená, bojuje s vyhořením mateřství? Zajistěte jí hlídání ratolestí, ať si sama skočí na kosmetiku, nehty, ke kadeřnici a večer na pořádné nákupy nebo na skleničku s kamarádkou. Pokud se vám nápad líbí, můžete pro ni připravit ještě jedno překvapení, a to objednat si paní na úklid celého domu. Maminka si odpočine od každodenní rutiny a večer přijde domů do uklizeného a voňavého bytu.

Cena jedné hodiny hlídání dětí se pohybuje v rozmezí 100-200 Kč.

Náramek s věnováním

Náramek s věnováním

Chcete, aby maminka měla na vás pěknou vzpomínku a aby ji nosila pořád při sobě? Pořiďte jí náramek s vlastním příběhem. Text na náramek si můžete zvolit sami: jména jejich dětí, osobní věnování, citát či vzpomínka. Šperky Looa jsou ručně vyráběné především je kladen důraz na kvalitní materiály a zpracování. 

Náramek s věnováním pořídíte již od 1600 Kč.

Namaluj si svůj obraz

Malování podle čísel

Hledáte způsob, jak by si mohla vaše maminka odpočinout? Darujte jí originální dárek malování podle čísel. Vyberte obrázek, který ji bude blízký a může začít kreslit. Kreslení má příznivé účinky na tělo a mysl, odbourává stres a funguje jako terapie. Pokud vyberete variantu s vypnutím plátna včetně rámu je možné mít obraz na zdi.

Malování podle čísel pořídíte již od 500 Kč.

Wellness pobyt pro dva

wellness pobyt pro dva

Dopřejte mamince odpočinek a zároveň ať objevuje krásy světa. Wellness víkend na přitažlivém místě, dokonalý relax v bazénu, při saunování a nebo profesionální masáž. Dopřejte jí ještě víc a objednejte chutné snídaně, obědy a večeře formou švédských stolů ze širokého výběru domácích i mezinárodních jídel. Wellness víkend se hodí i jako dárek k výročí.

Wellness pobyt pro dva pořídíte již od 2500 Kč.

Čokoládové mandle v originálním balení

mandle v čokoládě

Pokud vaše maminka ráda mlsá a neodolá různým druhům oříšků a mandlí. Tak tento dárek je přímo stvořený pro ni. Kupte ji originálně zabalené tříbarevné mandle v hezkém papírovém kelímku zamotané celofánem a s bílou mašlí. Druhy ořechů a nebo mandlí je možné vybrat podle toho, co má maminka ráda. Například kombinací sladkých mandlí v jogurtu, v mléčné čokoládě a karamelu určitě netrefíte vedle. 

Mandle v čokoládě seženete již od 130 Kč.

Provázkové srdce

Provázkové srdce

Tento dárek je vhodné vyrobit s dětmi. Určitě je to bude bavit a maminku potěší vyrobené srdíčko darované z lásky. Návod je jednoduchý a budete potřebovat minimum věcí. Nafukovací balónek ve tvaru srdce kupte v oddělení papírnictví. Doma jej nafoukněte do požadované velikosti. Obyčejný provázek namočte a promíchejte v tekutém škrobu nebo v lepidle. Nafouknutý balonek provázkem omotejte hustě, skrz na skrz, kolem dokola. Pokud má provázek bílou barvu je možné jej temperami nebo jinými barvami natřít třeba na červeno. Takto hotový výtvor nechte odpočívat 24 hodin. Až je výtvor kompletně suchý, samotný balonek propíchněte, opatrně jej vyndejte a vám zbyde krásné provázkové srdce pro maminku.

Provázkové srdce pořídíte již od 100 Kč.

Domácí bezinkový sirup

bezinkový sirup

A co takhle domácí sirup z bezinkových květů? Nejenom, že chutná skvěle a osvěží, ale má i léčivé účinky. Příprava tohoto sirupu je velmi jednoduchá. Natrhejte 30 bezových květů a odstraňte z nich veškerý hmyz. Květy neumývejte, ztratily by chuť. V hrnci smíchejte 1,5 litru vody, 1 kg cukru a 55 g kyseliny citronové. Až se suroviny rozpustí vypněte sporák. Směs určitě nevařte. Hrnec sundejte ze sporáku a nechte sirup vychladnout na pokojovou teplotu. Připravte si velkou skleněnou nádobu a vložte do ní 30 bezových květů s plátky citronu (na tento poměr stačí použít 4 velké citrony). Na bez nalejte vychladlý sirup. Květy musí být úplně ponořené v sirupu. Nádobu přikryjte víkem či utěrkou a nechte louhovat 48 hodin na chladném místě nebo v ledničce. Sirup alespoň jednou denně promíchejte. Po 48 hodinách sirup sceďte přes síto. Sirup plňte do skleněných lahví vymytých vroucí vodou.

Domácího bezinkový sirup vás bude stát do 150 Kč.

Stromek z čajových sáčků

vánoční čajový stromeček

Je vaše maminka milovnice dobrého čaje? Tak ji zkuste obdarovat originálním dárkem. Na jeho výrobu budete potřebovat 10-20 čajových pytlíků, tavnou pistoli nebo lepidlo, polystyrenový korpus ve tvaru kužele, mašli nebo hvězdu, podle toho, co zvolíte na konečné ozdobení. Polystyrenový kužel si vezměte a na něj začněte lepit čajového pytlíky. Začněte od spodní části kužele. Pytlík přilepíte a držíte tak dlouho, až se přilepí. Pokračujte podobně dál. Další čajový sáček přiložte tak, aby částečně překrýval ten druhý, který už je nalepený. Takto pokračujte dál směrem vzhůru. Čajové pytlíky zvolte tak, aby lahodili jak chuti, tak i vašemu oku. Konečně zdobí nechám na vás.

Čajový stromeček vás bude stát do 150 Kč.

Kouzelná sklenice plná lásky, radosti a vzpomínek

A co tahle vyjádřit lásku pomocí milých vzkazů? Na tento dárek nepotřebujete téměř nic. Vezměte si velkou zavařovací sklenici nebo vázu. Papírky si nastříhejte na malé části a do nich na každý den napište něco milého. Může to být citát, přání, vzpomínky, co jste společně zažili nebo jen slova, která ji chcete říct. Všechny papírky přehněte tak aby byly texty schované a vložte je do sklenice. Pokud si troufnete napište ji na každý den 365 milých vět. Postačí i 52 lístečků (jeden vzkaz na každý týden). Sklenici můžete ozdobit jutových provázkem nebo velkou mašlí. Fantazii se meze nekladou. Vy sami nejlépe víte, co se mamince bude líbit.

Kouzelná sklenice vás bude stát kolem 100 Kč.

Vlastnoručně upečená bábovka

domácí bábovka

Přinášíme vám osvědčený recept na vláčnou bábovku s ořechy, kterou zvládne upéct každý. 

Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C. Formu bábovky si vymažte pomocí másla a vysypte hrubou moukou, dejte ji do ledničky. 4 vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Připravte si větší mísu a do ní dejte 4 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1 balení vanilkového cukru a pomocí šlehače šlehejte suroviny do pěny. Poté do směsi vyšlehejte 200 g bílého jogurtu a 150 ml rostlinného oleje. V další míse smíchejte 300 g mletých vlašských ořechů se 150 g prosáté hladké mouky, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, špetkou soli a špetkou skořice. Tyto smíchané suché suroviny vmíchejte do tekuté směsi. Ze zbylých 4 bílků a zbylých 50 g krupicového cukru vyšlehejte pevný sníh, který velmi jemně vmíchejte do těsta. Toto hotové těsto nalijte do připravené formy a vložte opatrně do vyhřáté trouby. Bábovku pečte na 170 °C asi 50 minut. Ke konci pečení průběžně zkoušejte špejlí, zdali je bábovka upečená. Hotovou bábovku vyndejte a nechte na chvíli vychladnout. Poté ji opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout. Dále si připravte polevu. Nad vodní lázní rozpusťte 1 tmavou čokoládu na vaření s 25 g másla a takto hotovou polevu přelijte přes vršek vychladlé bábovky. Nakonec posypte nasekanými oříšky.

Na obměnu můžete místo ořechů použít směs jedlých květů. Dodají bábovce úplně jinou barevnou kombinaci, jemnost a šmrnc!

Ořechová bábovka vás bude stát kolem 200 Kč.

Čemu se vyhnout aneb co není příliš vhodné darovat maminkám

Ještě předtím, než budete chtít maminku obdarovat je vhodné o tom důkladně popřemýšlet. Zaměřte se na to, jaká vaše maminka je, jaké má koníčky, jak tráví svůj volný čas a o co se zajímá. Nekupujte za každou cenu něco bezmyšlenkovitě, nemuselo by to dopadnout nejlépe. 

Tento seznam dárků není příliš vhodným pro obdarování:

  • Určitě nejsou vhodné dárky se sexuálním podtextem a spodní prádlo. 
  • Pokud si to maminka sama nepřeje, tak zapomeňte na živé dárky v podobě domácího mazlíčka.
  • Dejte si také pozor na nekvalitní, levnou a prošlou kosmetiku. 
  • Peníze v obálce jsou dalším nevhodným dárkem. Místo toho je možné dát dárkový poukaz do jejího oblíbeného obchodu s oblečením, kosmetikou.
  • Bungee jumping, let balónem a další adrenalinový zážitek nejsou vhodnými dárky, pokud si je maminka sama nepřeje.

Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat