Zastřešení bazénu: Tipy, čím zastřešit bazén

Krytý bazén je praktická věc. Ušetříte si starosti s čištěním, navíc voda získá příjemnou teplotu. Pokud se rozhodnete pro vyšší řešení, můžete se v bazénu koupat, i když venku prší. Poradíme, z jakých typů zastřešení bazénů máte na výběr a které je pro vás to nejlepší.

Zastřešení bazénu je praktické hned z několika důvodů. Jednak si usnadníte čištění bazénu, protože střecha ochrání vodu proti většině mechanických nečistot. Voda bude příjemně teplá, a tak ušetříte za ohřev.

A navíc uvnitř udržíte teplo a sucho – budete se moci koupat i tehdy, když venku padají trakaře nebo se schyluje k podzimu. Pokud se tedy nerozhodnete pro řešení typu plachta. Rodiče s malými dětmi ocení zejména bezpečnostní hledisko. Zastřešený bazén zabrání ratolestem, aby do něj spadly.

Bazén je epicentrem letních radovánek. Dopřejte si proto to nejlepší. Zastřešení na bazénu je naprosto nezbytný doplněk. Poradíme, čím vším se dá bazén zakrýt, tradičními i méně tradičními způsoby.

Zastřešení bazénu polykarbonátovými deskami

Polykarbonátové desky s hliníkovými profily jsou bytelné a odolné. Vydrží v podstatě cokoliv. Navíc pěkně vypadají. Pořídíte je v různých průměrech a výškách, objednávají se na míru přímo u výrobce. K dostání jsou vysoká podchozí zastřešení, která lze propojit s terasou. Standartně se ale setkáte s běžným bazénovým krytem do výšky zhruba 1,2 m.

Toto řešení patří mezi dražší, za to je nejpraktičtější. Skrze prosklenou plochu dovnitř vchází světlo a příjemně prostor zahřívá. Jednotlivé segmenty se dají podle potřeby otevírat, ať už za účelem vstupu nebo odvětrání. Zastřešení může být pevně zapuštěné do země, na kolejnicích i mobilní.

čím zastřešit bazén

Fóliové zastřešení bazénu

Levnější varianta, která má i poměrně snadnou instalaci. Fóliové zastřešení bazénu připomíná stánek. Lze ho pořídit v jakémkoliv tvaru, ale většinou ho výrobci nenabízí ve velkých rozměrech. Průměr je většinou okolo 4 m. Připevňuje se na okraj bazénů a má vlastní nosnou konstrukci. Nemusíte se tedy bát, že by fólie povlávala ve větru. Užívá se i pro zastřešení vířivek. Některé fólie jsou odolné vůči UV záření, které vás ochrání proti spáleninám.  

Na trhu narazíte i na posuvné fóliové zastřešení. Výhodou tohoto řešení je, že na rozdíl od polykarbonátových modulů, které se posouvají do prostoru za bazén, se plachta jednoduše složí. A tak nezabírá místo navíc.

Fólie kombinovaná s textilem

Zastřešení bazénu, které kombinuje fólii a textil je levné, snadno se s ním manipuluje (můžete ho dát stranou, třeba na trávník), a navíc dobře vypadá. Toto řešení je skvělé zejména pro levnější nadzemní bazény, dá se koupit už v předem hotových velikostech. Nebo si ho můžete objednat na míru. Pozor, konstrukce není příliš bytelná, a tak opravdu silný vítr nevydrží. Proto když očekáváte opravdu mrzuté počasí, raději ji složte a ukliďte. V létě ji lze využít i jako party stan.

Jak zastřešit bazén levně? Zkuste nafukovací zastřešení

Nad bazén se dá dát i nafukovací fólie. Nafukuje se pomocí vzduchu. Slouží zejména jako ochrana proti počasí – dešti i sněhu. Je potřeba ji ukotvit, aby vydržela poryvy větru. Pod tímto typem zastřešení bazénu se bohužel nejde koupat, je příliš nízký. Ovšem jako preventivní opatření funguje skvěle, a navíc je cenově dostupné.

Bezpečnostní lamely

Další varianta zastřešení bazénu, pod kterou se nemůžete koupat. Používá se jako bezpečnostní prvek a také pro ochranu vody před znečištěním. Vypadá i funguje obdobně jako okenní rolety. Bezpečnostní lamely na bazén lze vyrolovat i srolovat stejně jako ty okenní. Někdy se setkáte s mechanismem na dálkové ovládání. Jejich výhodou je, že vás udrží i v případě, že na ně spadnete.

Sklolaminátová zastřešení bazénu

Jak zastřešit bazén svépomocí? Pokud si chcete zastřešení bazénu vyrobit sami, většina domácích kutilů sahá po sklolaminátových deskách. Konstrukci lze udělat z hliníkových trubek, ale třeba i dřeva. Pořídíte desky v různých tvarech, takže snadno vytvoříte oblou střechu. K dostání jsou i modely s UV filtrem.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat