Tatarka a majonéza jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Zapomeňte na kupované omáčky a připravte si je doma. Je to snadné a rychlé.
Domácí majonéza
Domácí majonéza je výborná například do svátečního bramborového salátu. Její příprava navíc není složitá. Jdeme na to.
Suroviny
- 2 žloutky od šťastných slepiček
- 150 ml oleje
- 1 lžička hořčice
- citronová šťáva
Postup
- Žloutky rozšlehejte metličkou.
- Pomalu do nich přidávejte olej a zapracujte ho pomocí ručního tyčového mixéru.
- Čím více oleje přidáte, tím hustší majonźu získáte.
- Nakonec zakápněte citronovou šťávou a vmíchejte lžičku hořčice.
Jak na přípravu domácí majonézy pomocí tyčového mixéru vám napoví v tomto videu:
Domácí tatarská omáčka
K přípravě domácí tatarské omáčky vám stačí jen pár minut a několik surovin. Během chvíle vykouzlíte výborný dip, který se perfektně hodí například ke grilovanému masu.
Suroviny
- 1 porce domácí majonézy
- 1 malá sklenice kyselých okurek
- 1 až 2 šalotky nebo jarní cibulka
- 1 až 2 lžičky hořčice dle chuti
- sůl
- pepř
Postup
- Kyselé okurky a šalotku nakrájejte najemno.
- Zeleninu smíchejte s domácí majonézou a hořčicí.
- Dochuťte solí a pepřem.
V lednici vám domácí tatarská omáčka vydrží dva až tři dny.