Připravte si domácí tatarku nebo majonézu pomocí tyčového mixéru

Tatarka a majonéza jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Zapomeňte na kupované omáčky a připravte si je doma. Je to snadné a rychlé.  

Domácí majonéza

Domácí majonéza je výborná například do svátečního bramborového salátu. Její příprava navíc není složitá. Jdeme na to. 

Suroviny

  • 2 žloutky od šťastných slepiček
  • 150 ml oleje 
  • 1 lžička hořčice
  • citronová šťáva

Postup

  • Žloutky rozšlehejte metličkou.
  • Pomalu do nich přidávejte olej a zapracujte ho pomocí ručního tyčového mixéru
  • Čím více oleje přidáte, tím hustší majonźu získáte. 
  • Nakonec zakápněte citronovou šťávou a vmíchejte lžičku hořčice. 

Jak na přípravu domácí majonézy pomocí tyčového mixéru vám napoví v tomto videu:

Domácí tatarská omáčka 

K přípravě domácí tatarské omáčky vám stačí jen pár minutněkolik surovin. Během chvíle vykouzlíte výborný dip, který se perfektně hodí například ke grilovanému masu.

Suroviny

  • 1 porce domácí majonézy
  • 1 malá sklenice kyselých okurek
  • 1 až 2 šalotky nebo jarní cibulka
  • 1 až 2 lžičky hořčice dle chuti 
  • sůl 
  • pepř

Postup 

  • Kyselé okurky a šalotku nakrájejte najemno.
  • Zeleninu smíchejte s domácí majonézou a hořčicí. 
  • Dochuťte solí a pepřem. 

V lednici vám domácí tatarská omáčka vydrží dva až tři dny.

Linda Mannelová

Linda Mannelová

Pisatelka, dítě moderní doby a sociálních sítí, knihomolka, cestovatelka, jogínka, milovnice asijské kultury a kuchyně, obdivovatelka architektury, realista, občas idealista.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat