25 nejlepších Disney pohádek na Disney+

Které pohádky z dílny Walta Disney patří mezi ty nejlepší? Vybrali jsme pro vás 25 nej, které stojí za to vidět. Anebo se na ně podívat znovu – nikdy totiž neomrzí. Výjimečná animace, poutavý příběh a chytlavý soundtrack, to je to, co jsme hledali.

Čas pohádek se rychle blíží. Už máte vymyšleno, na co se budete s rodinou nebo partnerem dívat? Pohádky jsou sázkou na kvalitu a Disney už 70 let dodává do kin ty nejlepší pro malé i velké diváky. Všechny tituly z našeho výběru najdete na Disney+. Pokud ještě nemáte vlastí účet, koukněte se, jak se zaregistrovat na Disney Plus.

A pokud si chcete svůj obzor trochu rozšířit, nezapomeňte se podívat i na náš žebříček nejlepších filmů na Disney Plus.

Lady a Tramp (1955)

  • 85 % na ČSFD

Lady a Tramp právem patří mezi nejmilovanější Disney pohádky. Vypráví o střetu dvou světů z pohledu psích hrdinů, přátelství a lásce.

Zvoník u Matky Boží (1996)

  • 73 % na ČSFD

Pohádka o hrbatém zvoníkovi, která vychází z pařížské legendy a knihy Victora Huga. Ač byl Quasimodo vždy zesměšňovaný, ukázal, že patří mezi největší pařížské hrdiny.

Phineas a Ferb ve filmu: Candy proti Vesmíru (2020)

  • 74 % na ČSFD

Candy vždy chtěla odhalit bláznivé vědecké pokusy svých bratrů. Tentokrát ji ale unesou mimozemšťané. Zvládnou ji z patálie geniální bratři vysekat? Koukněte se na skvělou pohádku od Disney a zjistěte, jak to všechno dopadlo.

Luca (2021)

  • 74 % na ČSFD

Disney ve spolupráci s Pixar minulý rok uvedl v kinech pohádku Luca. Hrdinou se stává chlapec s tajuplnou minulostí, který se rozhodne zažíti ty nejlepší prázdniny v lidském světě.

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)

  • 80 % na ČSFD

Vaiana se vydává na cestu, aby zachránila svou zemi a lid před hrozící katastrofou. Pohádka vám učaruje zejména krásnou animací a originálním příběhem. 

Pinocchio (1940)

  • 77 % na ČSFD

Pinocchio právem patří mezi nejlepší pohádky od Disney na Disney plus. I po 80 letech si udržuje své kouzlo díky klasické animaci a kouzelné hudbě, za kterou dostal Oscara.

Coco (2017)

  • 87 % na ČSFD

A další snímek, který vzešel ze spolupráce studia Pixar a Disney. Coco je pohádka plná barev a hudby, která vás přenese do dálného Mexika. Hlavní postavou je chlapec Miguel. Ten se náhodou ocitne v Říši mrtvých, kde odhaluje tajemství své rodiny.

Popelka (1950)

  • 84 % na ČSFD

Příběh o dívce, která se mávnutím kouzelného proutku promění ze služky v krásnou princeznu zná snad každý. Pohádka od Disney, která okouzlila několik generací dětí je k vidění na Disney plus.

Alenka v říši divů (2010)

  • 72 % na ČSFD

Tim Burton ve spolupráci s Disney natočil pohádku, která volně navazuje na adaptaci klasiky od Lewise Carolla – Alenka se znovu ztratí v kouzelné říši, jenže tentokrát už je dospělá a na svůj výlet v dětství si nepamatuje. Dokáže si vzpomenout včas, než ji zlá královna dostane?

Petr Pan (1953)

  • 73 % na ČSFD

Mezi další skvělé pohádky Disney nepochybně patří i Petr Pan. Adaptace divadelní hry J. M. Barrieho byla natočena před více jak 70 lety, přesto je z filmových zatím tou nejpovedenější.

Šípková Růženka (1959)

  • 76 % na ČSFD

Obdobně jako Sněhurka a sedm trpaslíku nebo Popelka, také Šípková Růženka patří mezi tradiční disneyovky, které se nikdy neomrzí.

Robin Hood (1973)

  • 72 % na ČSFD

Zbojníka ze sherwoodského lesa se dočkal ve své době originálního přepracování od Walta Disney – hrdinové se proměnili ve zvířata. Pěkný příběh a chytlavý soundtrack, který byl nominovaný na Oscara, stoprocentně potěší vás i vaše nejmenší.

Malá mořská víla (1994)

  • 79 % na ČSFD

Ariel byla ve své době pro Disney téměř zlomovou – právě Malá mořská víla, Lví král a další pohádky z 90. let znamenaly velký návrat tohoto studia na výsluní. Povedená adaptace příběhu od H. Ch. Andersena nesmí na našem seznamu chybět.

Aladin (2019)

  • 67 % na ČSFD

Nové adaptace starších pohádek většinou nedosahují kvalit originálu. Nový Aladin ale celkem překvapil – výpravou, obsazením, soundtrackem i dobře vystavěným příběhem. Pokud jste ještě tuto Disney pohádku neviděli, je nejvyšší čas to napravit.

Aladin (1992)

  • 83 % na ČSFD

Původní Aladin z roku 1992 na našem seznamu samozřejmě nesmí chybět. Další pohádka z období disneyovské renesance, která i po všech těch letech stále patří mezi ty nejlepší.

Lví král (1994)

  • 86 % na ČSFD

Příběh o Simbovi a jeho bláznivých přátelích bezpochyby patří mezi nejlepší a nejznámější Disney pohádky v historii. Vydejte se na dobrodružství do africké savany. Zvládne Simba získat titul krále a pomstit svého otce?

Pocahontas (1995)

  • 73 % na ČSFD

Pohádek o původních obyvatelích Ameriky zatím mnoho není. Pocahontas patřila mezi první vůbec. Představila poutavý příběh, krásnou práci s animací a hudbu, kterou nevyženete z hlavy.

Příběh hraček (1995)

  • 85 % na ČSFD

Na seznamu nejúspěšnějších Disney pohádek nesmí chybět ani Toy Story: Příběh hraček. Líbivá pohádka, u které se pobaví celá rodina s originálním příběhem o oživlých hračkách, a hlavně o legendární dvojce, kovboji Woodym a astronautovi Buzzovi.

Herkules (1997)

  • 79 % na ČSFD

Disney pohádka o legendárním řeckém bojovníkovi s nadlidskou silou, který chce dokázat svému božskému otci, že je skutečný hrdina.

Legenda o Mulan (1998)

  • 84 % na ČSFD

Fa Mulan je hrdinka z dávné Číny, která se v přestrojení za muže vydá do války proti Hunům. Legenda o Mulan právem patří mezi Disney klasiky, které by měl vidět každý.

Život brouka (1998)

  • 75 % na ČSFD

Disney vás vezme nejen na výlet do staré Číny, antického Řecka nebo do mexické říše mrtvých. Ale i do světa brouků – vydejte se na dobrodružství s Flikem, který se rozhodl vzepřít kobylkám a osvobodit své mraveniště jednou provždy.

Tarzan (1999)

  • 81 % na ČSFD

Osiřelého Tarzana vychovaly gorily. Jak to asi dopadne, když poprvé potká lidi? Disney pohádka Tarzan patří mezi nejlepší nejen díky krásnému příběhu, ale i soundtracku Phila Collinse, který v českém znění přezpíval Petr Muk.

Atlantida: Tajemná říše (2001)

  • 71 % na ČSFD

Co kdyby pověsti o Atlantidě byly opravdové? Takovou otázku si odjakživa kladl Milův dědeček. A kartograf Milo se rozhodne v jeho stopách pokračovat. Připravte se na výlet do bájné civilizace, která zničehonic zmizela pod mořskou hladinou.

Příšerky s.r.o. (2001)

  • 85 % na ČSFD

Příšerky s.r.o. započaly sérii filmů ze světa strašidel, která ale vlastně vůbec nejsou tak zlá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jak to dopadne, když do jejich světa zabloudí malá holčička?

Lilo & Stitch (2002)

  • 77 % na ČSFD

„Rodina znamená, že nikdo nezůstane sám.“ A o tom vlastně Lilo & Stitch je. Zábavná pohádka, kterou si klidně pustíte i vícekrát. Stitch je mimozemšťan, kterého se ujme malá Lilo. Jenže po mimozemšťanovi jdou i tajní agenti.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat