Disney+: Základní info, registrace, cena

Disney+ si konečně mohou užít i diváci v ČR. Nabízí spoustu obsahu pro všechny věkové kategorie, včetně filmů a seriálů, které jinde neuvidíte. Jaká je cena a jak se registrovat? Zjistěte, proč se Disney Plus vyplatí. A v čem je třeba Netflix lepší.

Disney+ je americká  streamovací služba, kterou vlastní Walt Disney. Najdete tu hlavně seriály a filmy od Disneyho a studií, která pod něj patří. Za měsíční či roční poplatek se můžete dívat pohodlně a bez reklam, třeba celá rodina a z různých zařízení. Pojďme se podívat na Disney+ zblízka – vyplatí se?

Výhody a nevýhody

  • Spousta obsahu (lze sledovat i offline z mobilní aplikace)
  • Český dabing je dostupný téměř všude
  • Uživatelsky přívětivé a intuitivní rozhraní
  • Lze spustit na různých zařízeních, OS a na nejpoužívanějších prohlížečích
  • Výhodné roční předplatné
  • Marvelovky a Star Wars si jinde nepustíte
  • Rodičovská kontrola funguje jen na základě věkových hranic, nenabízí hodinové omezení atd.
  • Není tu tolik obsahu jako na Netflix

Sledujte na počítači, konzoli, televizi i telefonu

Disney Plus můžete sledovat na chytré televizi (Disney Plus na Samsung TV, Android TV atd.), počítači, chytrém mobilním zařízení (Android a Apple), tabletu a novějších herních konzolích.

disney plus

Pokud máte starší televizor, stačí notebook připojit přes HDMI kabel a můžete se dívat i tak. Ovšem nejpohodlnější je sledovat právě z novější televize, která má „chytrý“ operační systém. Na seto-top boxech v současné době služba dostupná není.

Aplikace je podobná Netflix aplikaci, ale je celá v češtině.

Disney+ umožňuje download obsahu na mobilní aplikaci. To znamená, že si můžete stáhnout filmy a seriály přímo do Disney Plus appky, kde si je pak offline pustíte, kdykoliv budete chtít. Stahování je neomezené a lze stahovat až na 10 zařízeních najednou.

disney plus app

Kolik zařízení může být připojených

Ve stejnou chvíli mohou Disney Plus z jednoho účtu sledovat až čtyři různá zařízení. V celkovém součtu na jeden účet lze vytvořit sedm uživatelských profilů a připojit deset zařízení celkem. Ovšem souběžně mohou obsah sledovat jen čtyři zařízení. Samozřejmě, že když sledujete stažený obsah offline z aplikace v mobilu, nijak omezovaní nebudete. 

Disney+ cena a předplatné

Pokud víte, že budete platformu Disney+ sledovat pravidelně a dlouhodobě, doporučujeme rovnou zapřemýšlet nad ročním předplatným. Disney ho nabízí výhodněji, za cenu 10 měsíců.

Typ předplatnéhoCena
Roční předplatné   1990 Kč (12 měsíců za cenu 10)
Měsíční předplatné    199 Kč

Předplatné můžete kdykoliv zrušit. Částka, kterou jste zaplatili, už se vám ale nevrátí. Proto je nejlepší nejprve vyzkoušet streamovací službu na měsíc, a až potom platit za členství na delší časové období.

Jak zrušit Disney+?

1. Běžte na stránky Disney+ a přihlaste se,
2. zvolte Profil,
3. vyberte položku Účet,
4. vyberte položku Zrušit předplatné,
5. potvrďte vybráním položky Dokončit zrušení.

Disney+ na prosinec 2022 chystá novinku. Streamování filmů a seriálů bude v základním tarifu s reklamami. Kdybyste i nadále chtěli pouze obsah bez reklam, musíte si připlatit. Tarif bez reklam bude dražší o 3 dolary (celkem 11 dolarů). Tato novota se prozatím Česka týkat nebude. Dá se ale předpokládat, že časem dorazí i na náš trh.

Je Disney+ zdarma?

Určitě máte zkušenost z různých zkušebních a trial verzí u ostatních platforem. Je pravdou, že od ní jedna po druhé upouští. A tak zkušební členství zdarma nenajdete ani na Disney+. Společnosti tak reagovali na nešvar, kdy si diváci opakovaně zakládali nové e-mailové adresy a nové uživatelské účty, aby se tak vyhnuli placení a sledovali streamovací server bez placení.

Co Disney Plus nabízí?

Knihovna obsahuje na 500 filmů a 15 000 dílů seriálů (a neustále roste). Můžete se těšit jak na originální Disney filmy a pohádky, tak na díla studií, která Disney koupil (Lucas Film, Marvel, Pixar atd). Disney+ navíc investuje enormní peníze do vlastní produkce. Hlavní cílovou skupinou jsou děti a dospívající, ovšem na své si zde přijdou i dospělí.

Nejpopulárnější jsou momentálně právě seriály ze světa Avengers nebo Star Wars. A potom jsou tu pohádky Disney, ať už ty nové, nebo starší, na které se rádi z nostalgie podívají i dospělí. Nesmíme zapomenout na starší trháky typu Akta X, Smrtonosná past, Statečné srdce, Piráti z Karibiku, Avatar, Terminátor a další.

disney plus registrace

Co rozhodně stojí za to sledovat? Podívejte se na naše články:

Disney+ nabízí i bonusy – smazané a pokažené scény nebo rozhovory s tvůrci a herci z oblíbených filmů a seriálů.

Registrace na Disney+ a tvorba profilů

Pokud chcete sledovat obsah na Disney+, musíte se nejprve zaregistrovat.

  1. Na stránce Disney+ zadejte e-mailovou adresu, na které bude veden účet Disney+
  2. Přečtěte si podmínky a potvrďte
  3. Vytvořte heslo
  4. Vyberte si typ předplatného
  5. Vyplňte platební údaje
disney plus

Na hlavní stránce po přihlášení uvidíte možnost Přidat profil. Přes tlačítko vytvoříte další profily a už můžete sledovat celá rodina. Profily se upravují přes menu v pravém horním rohu. Zvolte možnost Úprava profilu.

disney plus

Obejděte geoblocking

Tak jako Netflix a další, ani na Disney+ se nevyhnete geoblockingu. To znamená, že v některých zemích může být obsah jiný než v zemích ostatních. Některé filmy třeba úplně chybí, zatímco diváci v USA je v databázi mají. Geoblocking Disney+ se podle uživatelů na fórech obchází celkem těžko, základem je kvalitní VPN, ale i ta někdy nemusí stačit.

Disney je totiž na takovém menším křížovém tažení proti VPN, takže se vám možná nepodaří blokaci serveru obejít hned na první pokus. Využijte trial verzí VPN nebo VPN zdarma a určitě najdete nějakou, která vám bude vyhovovat. V testech geoblocking Disney+ obešla například NordVPN.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat