10 nejdražších bot na světě

Podívejme se společně na aktuální seznam nejdražších bot na světě. Ať už máte jeden, dva, tři nebo desítky párů, určitě vás zaujmou rarity, které vám v našem seznamu představíme. Věděli jste, že do první pětky žebříčku nejdražších bot na světě se neprobojoval ani jeden pár pánských bot? A z jakých materiálů jsou vyrobeny boty, jejichž cena je několik milionů dolarů? Napište nám do komentářů, které z uvedených bot se nejvíc líbí právě vám.

Moon Star Shoes, Antonio Vietri – 445 322 200 Kč

Ne, nejedná se o chybu s desetinou čárkou, nejdražší boty na světě se skutečně chlubí cenovkou téměř 20 milionů dolarů. Jejich součástí je ryzí zlato, diamanty o váze 30 karátů a kus meteoritu z roku 1576. Masivní zlaté podpatky jsou pak ve tvaru mrakodrapu Burj Khalifa v Dubaji.

Moon Star Shoes, Antonio Vietri

Jada Dubai Passion Jewelers Passion Diamond Shoes – 380 426 000 Kč

Tyto lodičky na jehlovém podpatku jsou osázeny párem 15karátových diamantů třídy D. K ozdobení obruby bylo použito dalších 238 diamantů. Tento pár bot závratné hodnoty byl poprvé vystaven v Burj Al Arab, opět v Dubaji. Výroba těchto bot z ryzího zlata trvala ševcovským mistrům 9 měsíců.

Debbie Wingham High Heels – 337 907 800 Kč

Návrhářka Debbie Wingham představila světu trojku na našem seznamu. Mezi materiály, z kterých je tento pár vyroben, je platina, ryzí zlato, růžové a modré diamanty nebo třeba nit z 18 karátového zlata. Kůže, ze které jsou boty vyrobeny, je rovněž opatřena 24 karátovým zlatem. Všímáte si podoby s perníkovou chaloupkou?

Harry Winston Ruby Slippers – 67 134 000 Kč

Syn návrháře šperků Harryho Winstona, Roy Winston, se tímto párem bot rozhodl připomenout 50. výročí filmu Čaroděj ze Země Oz. Kopie střevíčků, které ve filmu nosí Judy Garland, malá Dorotka, je díky 4 600 rubínům a diamantů o váze 50 karátů poměrně dražší, než tehdejší originál vyrobený z obyčejných flitrů.

Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels – 67 134 000 Kč

Rita Hayworth, miláček holywoodského publika, se zapsala i do světa módy. Její náušnice zakomponovala značka Stuart Weitzman právě do tohoto jedinečného páru bot. Navzdory svému střízlivému vzhledu, oproti jiným párům v našem seznamu, najdete v tomto páru různé druhy drahých kamenů od diamantů, safírů až po rubíny. Hodnota 3 miliony dolarů se shoduje s předchozím číslem na našem seznamu, případní zájemci mají ale smůlu. Majitelkou těchto bot dosud zůstává princezna Yasmin Aga Khan, dcera Rity Hayworth.

Stuart Weitzman Cinderella Slippers – 44 756 000 Kč

Za druhým počinem značky Stuart Weitzman stojí inspirace klasickou pohádkou. Tyto Popelčiny střevíčky představila světu roku 2004 country zpěvačka Alison Krauss, při příležitosti předávání Oskarů. Vyrobeny jsou z italské kůže a celkový počet diamantů zasazených v páscích kolem kotníků a prstů činí 565 kusů. V pravé botě je pak usazen 5karátový diamant amaretto, který samotný má hodnotu přes milion dolarů.

cinderella

Stuart Weitzmann Tanzanite Heels – 44 756 000 Kč

Dva miliony dolarů je částka, o kterou se na našem seznamu dělí druhý počin z dílny Stuart Weitzman se třetím. Díky spolupráci dílen Stuart Weitzman a klenotnické rodinné firmy Le Vian, vznikl tento pár bot, jehož hlavní doménou je drahý kámen tanzanit. V řemíncích ho najdeme hned 185 karátů. Spolu s diamanty o váze 28 karátů a povrchem ze stříbra se nejedná ani tak o boty, jako spíše o umělecké dílo.

Tom Ford Custom by Jason Arasheben – 44 756 000 Kč

Dostáváme se k prvnímu zástupci pánských bot na našem seznamu. Tyto boty představil světu Nick Cannon v roce 2014 při moderování America´s Got Talent. Zakázku na návrh a výrobu těchto bot dostal designér šperků Jason Arasheben, a dílo se mu zdařilo dokonale. Více než 14 000 diamantů o působivé váze 340 karátů zasazených do bílého zlata jistě zanechá oslňující dojem.

Tom Ford Custom

Kanye West Nike Air Yeezy 1 – 42 518 200 Kč

Tento pár pánských bot, který navrhl sám Kayne West ve spolupráci se značkou Nike, se prodal v aukci za 1,9 milionu dolarů. Ptáte se čím je zvláštní? Kanye West tento konkrétní pár bot obul na výroční 50. ročník slavnostního předávání hudebních cen Grammy, kde zazpíval své hity „Stronger“ a „Hey Mama.

Nick Air

Stuart Weitzman Wizard of Oz Ruby Stilettos – 35 804 800 Kč

Se seznamem nejdražších bot na světě se rozloučíme dalším párem zástupcem z dílny Stuart Weitzman. Po rubínových botách Judy Garland od Rona Winstona tu máme dalšího zástupce slavného Čaroděje ze Země Oz. Jedná se o aktualizovanější verzi výše zmíněných rubínových střevíčků. Při jejich výrobě byla použita libra platiny a 643 kusů rubínů o celkové váze 123 karátů.

Ruby Stilettos

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat