20 nejlepších pohádek na Netflix

Máte dlouhý večer a chcete se pobavit s celou rodinou? Nebo na vás přišla špatná nálada a hledáte způsob, jak si ji zase zlepšit? Vsaďte na pohádky. Připravili jsme pro vás seznam 20 nejlepších na Netflixu.

Jaké Netflix pohádky jsou ty nejlepší? Pokud hledáte tipy na to, co si pustit, ať už sami, s partnerem nebo s malými dětmi, máme pro vás doporučení na tituly od Dreamworks, studia Ghibli a další skvělé snímky. Další tipy najdete v článku Nejlepší filmy na NetflixuNejlepší seriály na Netflixu.

Karlík a továrna (2005)

  • 82 % na ČSFD

Karlík se vydává na exkurzi do čokoládovny, během které si excentrický Willy Wonka, majitel továrny, vybírá svého nástupce. Podaří se Karlíkovi bláznivého Wonku získat na svou stranu, nebo ho předstihnou ostatní děti? Skvělá pohádka na Netflixu s Johnnym Deppem v hlavní roli a s chytlavým soundtrackem je ten nejlepší recept na špatnou náladu.

V tom domě straší (2006)

  • 68 % na ČSFD

V tom domě straší je povedená pohádka na Netflixu, která si pohrává s žánrem hororu. Stále je to ale v únosných mezích, takže se na ni klidně mohou dívat i malé děti. Vtipná a originální – určitě byste si ji neměli nechat ujít.

Pan včelka (2007)

  • 63 % na ČSFD

Včelka jménem Barry je nespokojená s rutinou běžné včelky. Rozhodne se opustit úl a vydat se na dobrodružství do širého světa. Zamiluje se do květinářky Vanessy a společně se rozhodnou zatočit s nespravedlností, která se včelkám děje.

Madagascar (2005)

  • 73 % na ČSFD

Bezpochyby jeden z nejúspěšnějších animovaných filmů studia Dreamworks. Legrační postavy a originální příběh dělá z této pohádky na Netflixu titul, který na našem seznamu rozhodně nesmí chybět. Na streamovacím serveru najdete i další díly, včetně filmů o tučňácích.

Zámek v oblacích (2004)

  • 85 % na ČSFD

Pokud neznáte tvorbu studia Ghibli, připravili jsme pro vás hned několik tipů. Jedná se totiž o jedny z nejhezčích pohádek/animovaných filmů. Zámek v oblacích vypráví o Sophie, kterou zakleje zlá čarodějnice. Vydá se tedy do hor, aby našla jiného čaroděje, Howla, který by ji mohl pomoct.

Princezna Mononoke (1997)

  • 87 % na ČSFD

Pohádka pro dospělé i děti se zajímavým poselstvím. Za dávných časů v Japonsku započal boj mezi lidmi, kteří ničili přírodu kvůli průmyslu a pradávnými zvířecími božstvy, která chránila svůj domov. Hlavním hrdinou je princ Ashitaka, který věří v mír mezi lidmi a přírodou.

Cesta do fantazie (2001)

  • 87 % na ČSFD

Malá Chihiro se nedopatřením ocitne ve světě duchů – konkrétně v lázních, kam si chodí duchové a bohové odpočinout. Lázně má pod palcem zlá čarodějnice Yubaba. Chihiro čeká velké dobrodružství. Aby zachránila sebe, své rodiče, ale i další nečekané spojence.

Můj soused Totoro (1988)

  • 85 % na ČSFD

Tato pohádka na Netflixu patří mezi ikonické tituly od studia Ghibli. Vypráví o sestrách Sacuki a Mei, které se s otcem přestěhují na venkov. Mei se toulá po lese a jednoho dne se ztratí. Objeví však tajemné bytosti, které v lese žijí.

Ponyo z útesu nad mořem (2008)      

  • 78 % na ČSFD

Roztomilá pohádka na Netflixu, Ponyo z útesu nad mořem, vypráví o přátelství na neobvyklých místech a mezi neobvyklými hrdiny. Námořníkův synek Sosuke jednoho dne na pobřeží objeví zlatou rybku a ujme se jí. Jenže z rybky se brzy vyklube dcera podmořského čaroděje, Ponyo.

Laputa: Nebeský zámek (1986)

  • 85 % na ČSFD

Další klasika z dílny studia Ghibli. Lapua: Nebeský zámek je pohádka, ve které je všechno, co hledá každý malý i velký dobrodruh. Poklad, piráti, tajemství a přátelství na život a na smrt. Nebeský zámek ukrývá něco, po čem všichni touží. Ale jen dívka Sheeta má klíč k tomu ho najít.

Příběhy ze Zeměmoří (2006)

  • 71 % na ČSFD

Volná adaptace knih o Zeměmoří od Ursuly le Guinové. Vypráví o princi Arrenovi a dívce Theru, jejichž osudy se propletli prapodivným způsobem. V této pohádce na Netflixu samozřejmě nechybí ani draci nebo čarodějové.

Shrek (2001)

  • 87 % na ČSFD

Kdybychom měli jmenovat nejúspěšnější Dreamworks pohádku, nejspíš by to byl právě Shrek. Originální příběh a zcela nečekané vyústění společně s chytlavým soundtrackem je recept na skvělou zábavu. Na Netflix najdete i další díly ze série včetně filmů o kocourovi v botách.

Eldorádo (2000)

  • 72 % na ČSFD

Svérázná pohádka o dvou podvodnících, Miguelovi a Tuliovi, kteří se nedopatřením dostanou na loď conquistadora Cortése, která je dopraví až do Ameriky. Zjistěte, zda obstojí v té největší zkoušce a objeví bájné Eldorádo.

Legendární parta (2012)

  • 76 % na ČSFD

Pohádka o superhrdinech, která potěší malé i velké. Dětem hrozí, že jim bude ukradena všechna radost. Od toho je tu ale Legendární parta, aby tomu zabránila. Jenže Legendární parta je složená z postav, které dětem radost spíš rozdávaly, nejsou to žádní bojovníci. Budou schopni se ubránit zlu?

Kronika rodu Spiderwicků (2008)

  • 63 % na ČSFD

Tajemný dům prastrýce Spiderwicka byl dlouho opuštěný. Dokud se do něj nepřestěhuje Jared se svými sourozenci a maminkou. Jenže záhy zjistí, že nejsou jediní, kdo v domě bydlí. A Jared objeví knihu, která mu ukáže svět elfů a víl. V tomto světě ale také číhá prastaré zlo.

Spirit, divoký hřebec (2002)

  • 79 % na ČSFD

Pohádka o divokých koních, kteří žijí v amerických stepích. Hlavním hrdinou je Spirit, divoký kůň a jeho indiánský parťák, který ho zachránil ze zajetí. Společně se vydají na cestu za svobodou. Mezi Netflix pohádkami najdete i další díly filmy o Spiritovi.

Jak vycvičit draka (2010)

  • 86 % na ČSFD

Jedna z nejúspěšnějších pohádek posledních let, to je Jak vycvičit draka. Odehrává se na drsném severu, kde vikingové bojují proti drakům. Škyťák se ale s jedním spřátelí a chce dokázat, že lidé a draci nemusí být nepřátelé. Na Netflix jsou ke shlédnutí i další díly této pohádky.

Grinch (2000)

  • 61 % na ČSFD

Co by to bylo za Vánoce bez Grinche? Legendární komedie s Jimem Carrey v hlavní roli vás vezme na bláznivé dobrodružství do pohádkového Kdovíkova, kde už se všichni těší na Vánoce. Všichni, kromě Grinche. Ten je totiž nenávidí a hodlá je všem zkazit.

Mimi šéf (2017)

  • 63 % na ČSFD

Mimi šéf sice vypadá jako neškodné batole, ale ve skutečnosti je to ambiciózní boss, který vede úspěšnou firmu. Snaží se přijít na kloub tomu, proč si mladí lidé místo dětí pořizují raději chlupaté mazlíčky. Vydává se na speciální misi, během které chce zachránit rodičovskou lásku.

Willy a kouzelná planeta (2019)

  • 68 % na ČSFD

Pohádka vypráví o dobrodružstvích malého Willyho, který s rodiči cestuje vesmírem. Jednoho dne však dojde k nehodě a Willy zůstane sám. Naštěstí mu pomáhá jeho parťák, robot Buck.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat