Jakou značku klimatizace vybrat? Tu nejlepší!

Trh s klimatizacemi se každý rok rozšiřuje. Ovšem existuje jen několik jmen, které patří mezi naprosté špičky a mají za sebou dlouholetou tradici výroby vzduchotechniky. Na které značky se můžete spolehnout? Poradíme jak u klasických, tak mobilních klimatizací.

Hlavní klimatizace s vývodem, jakou značku vybrat?

Toshiba

První výrobce klimatizací pro byty a domy. Jejich jednotky se doporučují pro malé i větší prostory nad 60 m². Za danou cenu nabídnou velice slušný výkon a praktické funkce. Vhodné i na vytápění v zimě.

Daikin

Japonská značka Daikin patří na trhu s klimatizacemi mezi světovou špičku. Jejich jednotky jsou spolehlivé, výkonné a tiché ­– dokonce jedny z nejtišších. Neustále přicházejí s inovacemi, ovládání přes mobil je samozřejmostí (u některých modelů za příplatek, ale vyplatí se to).

Samsung

Samsung nabízí klimatizace s líbivým designem i cenou. Obecně mívají nižší výkon, a tak se hodí hlavně do bytů nebo menších rodinných domů. Pokud nevyužijete multisplit klimatizaci s více jednotkami, vytopíte v průměru 45 až 60 m². Nezapomeňte si proto spočítat plochu a objem místnosti, abyste nebyli překvapení, že vám klimatizace nestíhá.

Fujitsu

Také vzduchotechnika Fujitsu přispěje svou troškou do mlýna. Co do výkonu a kvality se bez problémů vyrovná konkurenci. Pravidelně se v hodnoceních umisťují na vysokých pozicích. Navíc nabízí designově zajímavá řešení.

LG

LG klimatizace patří do střední cenové třídy. Nabídnou elegantní design, tichý chod a dostatečný výkon i pro středně velké místnosti. Výjimkou nebývají ani další šikovné funkce a možnost nastavení intenzity a směru proudění.

jakou značku klimatizace vybrat

Mitsubishi

Také Mitsubishi nabízí klimatizace střední cenové třídy. Jsou spolehlivé a mají dobrý poměr cena/výkon. Známé jsou hlavně díky tichému chodu, takže jestli máte rádi svůj klid nebo v místnosti uspáváte miminko, přijdou vám vhod.

Sinclair

Sinclair patří mezi světovou špičku co se výroby klimatizačních jednotek týče. Sympatická na nich je hlavně cena, patří mezi levnější. Ovšem bez toho, aby se to nějak podepsalo na kvalitě. I přes nižší cenovku nabízí slušný výkon, kvalitu a široký výběr.

Panasonic

Panasonic nabízí klimatizace s nanotechnologií, které čistí vzduch od alergenů. Jejich jednotky jsou dobré na chlazení i vytápění, do bytů, domů nebo kanceláří. Solidní značka s dlouholetou historií.

Mobilní klimatizace, přehled nejlepších značek

Sinclair

Kromě klasických klimatizací vyrábí značka Sinclairmobilní klimatizace s vysokým chladícím výkonem. Standardem je široká paleta funkcí a programů. Některé jednotky bývají trochu hlučnější.

Sakura

Mobilní klimatizace Sakura patří do vyšší cenové třídy. Jsou vhodné pro plochy okolo 40 m². Potěší vás nízká hlučnost a vysoký chladící výkon – místnost je ochlazená během chvilky. Mají ale vyšší spotřebu elektřiny a také větší hmotnost.

Electrolux

Designová řešení pro vaši domácnost od značky Electrolux. Určené pro menší plochy nebo jednu místnost. Většinou mají i chytré funkce, takže je můžete propojit s mobilním telefonem.

Daitsu

Daitsu mobilní klimatizace seženete za výhodné ceny. Některé mají funkce topení a určitě oceníte i nižší hmotnost jednotek. Jestli máte doma malé děti, doporučujeme pořídit model s dětskou pojistkou.

Whirlpool

Whirlpool nabízí výkonné a úsporné mobilní klimatizace, a to již okolo 10 000 Kč. Za tuto částku je to dobrý poměr ceny a výkonu. Mají různé programy a šikovné funkce, stejně jako atraktivní moderní design.

Sencor

Mobilní klimatizace střední cenové třídy, to je značka Sencor. Kromě velkého průzoku vzduchu nabízí také vysoký chladící výkon a funkci odvlhčování prostoru. Většinou ale jejich jednotky mají o něco vyšší hlučnost.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat