Jaké koberce jsou nyní v kurzu? Přehled módních vzorů

Sentimentální vintage, zelená urban jungle nebo elegantní modern classic? Bez ohledu na to, jaký styl interiéru si zvolíte, najdete koberec, který se k němu hodí. Existuje spousta rozmanitosti – od klidných zemitých barev až po výrazné, geometrické vzory. Podívejte se na přehled módních koberců výrobce. Jaké motivy, vzory a barvy koberců jsou nyní v kurzu?

Vintage stále v módě – arabeskové koberce

Vintage styl si oblíbil nábytek a doplňky z doby ČSSR. Komoda na trojúhelníkových nohách, křeslo s moderním klasickým designem a prošívaná pohovka jsou jen některé příklady kusů, které ukazují sentiment minulých desetiletí. Módní interiér kombinuje nové vybavení se starým. Pro vintage obývací pokoje nabízí výrobce koberců klasické modely. Navazují na tradiční koberce z Blízkého východu. Je v nich patrná inspirace původními perskými koberci a tapiseriemi s bohatými ornamenty.

Koberce od výrobce, které již vypadají staře? Dobrý směr!

Koberce s exotickými ornamenty, arabeskami a květinovými palmetami mohou být továrně stárnuté. Záměrné patinování nebo blednutí je zamýšleným a vítaným efektem – textilie, které vypadají, jako by je ohlodal zub času, patří k nejmódnějším designovým doplňkům. Současným trendem je vybírat robustní a kvalitní věci, které lze používat po mnoho let. Známky plynutí času jen dodávají moderním kobercům noblesu.

Výrobce koberců v ekologickém stylu – z provázků

V interiérech v ekologickém stylu, mezi které patří romantické boho nebo příjemný skandinávský styl, jsou ideální ploché tkané koberce z přírodních vláken – juty, bavlny, mořské trávy. Jedním z návrhů jsou kulaté provázkové koberce. Odolnější variantou jsou polypropylenové koberce inspirované jutovými koberci – snadněji se udržují v čistotě a stále působí přirozeným dojmem. Hodí se téměř k jakémukoli odstínu pohovky, pampovým trávám ve vázách a přehozu na postel z přírodní bavlněné vazby.

Módní koberce ve světlých a teplých zemitých barvách

Módním aranžmá neustále dominuje škála použitých zemitých barev. Jemná béžová, teplá šedá a světle hnědá se hodí do místností inspirovaných přírodou. Pokud hledáte bezpečnou bázi pro aranžmá ve stylu boho, můžete si vybrat koberec od výrobce ve světlém odstínu béžové barvy. Pokud váš obývací pokoj nebo ložnice v přírodním stylu postrádá výraznější akcent, zvolte moderní koberce v odstínech červené nebo módní barvě eukalyptu – klidné, tlumené zelené, která je spojována s hlubinami lesa.

Nadýchané kulaté koberce ve stylu japandi

Výrobci koberců uvádějí na trh stále více kruhových koberců. Kulaté koberce odkazují na módní japonský styl, kde jsou kulovité tvary základem útulných interiérů. Lehký huňatý koberec můžete umístit buď k posteli v ložnici, nebo k pohovce v obývacím pokoji. Design by měl být tlumený a barevně nerozeznatelný. Existuje doma příjemnější pocit pro vaše nohy než kontakt s nadýchaným, měkkým kobercem?

Koberce s květinovými motivy – s tropickými listy

Biofilie neboli láska k rostlinám se prosazuje i v interiérových trendech. Koberce v tropických palmových a monsterových listech oživí moderní obývací pokoj nebo ložnici. Doplňte je vhodnými polštáři nebo závěsy s tropickým motivem. Vznikne tak aranžmá ve stylu urban jungle – městské džungle.

Koberec jako kmen stromu nebo láva? Návrh výrobce koberců

Co třeba koberec, který vypadá jako kmen uříznutého stromu? S módou na přírodní materiály se do obývacích pokojů dostaly koberce inspirované přírodou. Koberec proto může vypadat takto

  • dřevo s viditelnými prasklinami nebo suky – liší se pouze měkkou strukturou,
  • mramor s výrazným žilkováním. Zvláště elegantní jsou koberce se zlatými nebo stříbrnými žilkami, které lze snadno sladit s chromovanými nebo pozlacenými prvky glamour interiéru,
  • ztuhlé horniny nebo tekoucí lávy – osloví ty, kteří mají rádi dynamické a abstraktní vzory. Vzory mohou být intenzivní a kontrastní nebo harmonické. Výběr je skutečně obrovský,
  • drahé kameny (zejména ve stínu safírů a smaragdů).

Moderní koberce se zlatem nebo stříbrem

Pokud oceňujete glamour styl a elegantní doplňky, budou se vám líbit moderní koberce se zlatými a stříbrnými prvky. Mohou mít postříbřené nitě nebo třpytivé zlaté proužky. Hodí se do reprezentativních prostor a dodávají jim šmrnc.

Tip: slaďte barvu vložek do koberce s odstínem nohou pohovky nebo kování komody. Například – pokud pohovka stojí na chromových nožkách, bude se k ní hodit koberec s mimořádně módními stříbrnými detaily. Zlaté úchytky TV stolku slaďte s kobercem, který vypadá jako mramor se zlatým žilkováním.

Koberce s geometrickým vzorem stále v módě

Při prohlížení nabídky koberců tohoto výrobce si všimnete množství geometrických koberců. Kategorie zahrnuje jednobarevné koberce s etnickými vzory, koberce s marockými trojlístky, geometrické kosočtverce nebo moderní chevron (rybí kost). Podívejte se na koberce navržené podle principu colorblocking – kombinace geometrických tvarů s kontrastními barvami. Takový koberec je poměrně výrazným akcentem, který dodá prostoru barvu.

Koberec by měl odpovídat stylu interiéru – můžete si vybrat z koberců v přírodním stylu, elegantních glamour koberců, materiálů s botanickými vzory nebo abstraktními přírodními motivy. Vyberte si textilie, které se hodí k pohovce a podlaze, ale především takové, které vám zajistí pohodlí a útulnost – jako doma.

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat