Správné krmivo rovná se spokojený a zdravý pejsek

Existuje pořekadlo, které říká, že jsme tím, co jíme. To nepochybně platí nejen u lidí, ale také u našich čtyřnohých miláčků. Pouze díky kvalitnímu jídelníčku si mohou pejsci udržet pevné zdraví a jen zářit štěstím. Jak jim tedy dopřát to nejlepší?

Jak zvolit správné krmivo pro psy?

Je jen dobře, že lidé začínají čím dál více řešit, čím se stravují a jakou kvalitu potraviny mají. Přesně tak by tomu mělo být i v případě výběru jídla pro nejlepšího přítele člověka. Kvalitní krmivo pro psy je nesmírně důležité pro pevné zdraví našich čtyřnohých miláčků. Pouze správně krmený pes nestrádá, hýří zdravím a svou hravostí nám dokáže rozzářit každý den. Jak takové krmivo ale vybrat?

Při výběru toho nejlepšího krmiva je nutné zaměřit se na pár základních parametrů:

  • zaměřte se na vysoký obsah kvalitního masa,
  • čisté a transparentní složení,
  • pozor na nebezpečné konzervanty o obiloviny,
  • vyhněte se masové moučce.

Chcete-li, aby váš mazlíček prospíval, cítil se dobře a byl aktivní, rozhodně stojí za to výběru vhodného krmiva věnovat pozornost. Zvláště je třeba dbát na to, aby krmivo neobsahovalo žádné nebezpečné látky a bylo plné kvalitního masa.

Důležitá je i variabilita

Stejně jako člověk nerad jí pořád dokola to samé, i psům se mohou jejich granulí časem zkrátka přejíst. Je tedy dobré jim tu a tam jídlo trochu proměnit a potěšit je tím. Ideálním řešením mohou být psí konzervy pro zpestření jídelníčku, po kterých se pejsci mohou „utlouct“.

Oproti suchému krmivu jsou konzervy mnohem více aromatické a často nabízí maso ještě v jeho přirozené struktuře. Při výběru konzerv je však nutné dbát na jejich složení a neustupovat z vašich nároků na kvalitu. Odměňte svého psa voňavou konzervou a jistě se vám odvděčí potěšeným máváním ocáskem či pořádným olíznutím.

Zdroj foto: oatawa.cz / Shutterstock.com

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat