S akčními letáky můžete výrazně ušetřit

Letáky, které vám přistávají ve schránce, využíváte maximálně k tomu, abyste na ně oškrábali brambory? To je chyba, ukážeme vám, jak díky nim můžete ušetřit nemalé peníze.

Naučte se číst letáky

Akční letáky vydávají pravidelně prakticky všechny supermarkety, které na tuzemském trhu působí – Tesco, Billa, Kaufland, Albert, Lidl atd. Většina prodejců se uchyluje k vydávání nové akce v úterý a ve čtvrtek.

Konkrétní strategie ale záleží na daném obchodníkovi, letáky platí na celý týden, někdy ale také jen na víkend. Často speciální nabídky trvají déle než týden, proto procházejte letáky důkladně. A samozřejmě nezapomeňte do obchodu vyrazit včas, v případě zvlášť výhodných nabídek hrozí, že se zboží rychle vyprodá.

Slevám v letáku tak musíte být ochotni věnovat dostatek času, než si porovnáte ceny v supermarketech, které máte v dosahu. S příchodem letáků v elektronické podobě je naštěstí srovnání jednotlivých nabídek snazší. Život vám usnadní také speciální aplikace, kterou si můžete nainstalovat do mobilu.

Nakupujte v akci

Jestliže je vaším cílem ušetřit, berte letákové nabídky na zřetel při sestavování vašeho nákupu. Jídlo je bezesporu jednou z největších položek každého rodinného rozpočtu. Objevili jste zrovna v akci levné kuřecí maso? Pak máte ideální příležitost ho koupit a zpracovat a hned máte vyřešený oběd pro rodinu.

Ve velkém množství nakupujte zlevněné zboží, které nepodléhá rychlé zkáze, to znamená především trvanlivé potraviny a drogerii. Vezmete-li šetření opravdu zodpovědně, můžete ve výsledku ušetřit až stovky korun.

Například pro alkohol platí, že se v letákové akci dokonce cyklicky opakuje. Vzhledem k tomu, že se jedná o typ zboží, které si můžeme nakoupit takzvaně do zásoby, prakticky nemá smysl jej pořizovat za plnou cenu. Pokud žádný obchod ve vašem okolí zrovna akci nenabízí, zkrátka se vyplatí sledovat letáky a počkat si. Podobným případem jako alkohol je, jak se shodují obchodníci, také například i káva. Vyplatí se také sledovat akce internetových obchodů na slevových portálech, jako je například MegaKupon.cz, kde najdete slevové kódy a akční nabídky stovek českých e-shopů.

Nákup potravin v akci

Nekupujte zbytečnosti a čtěte informace na obalu

Vyhněte se ale impulzivnímu nakupování všeho, co je přece „tak levné“. Koupíte spoustu zbytečností, které nevyužijete a ve výsledku tak rozhodně neušetříte. Do obchodu choďte se seznamem a striktně se jím řiďte.

Zvláště lákavé bývají slevy na slané pochutiny a na sladkosti. Bez těch se ale určitě obejdete, jestliže hodláte šetřit. Na druhou stranu je i docela zbytečné si domů odnést několik balení těstovin za velmi výhodnou cenu, i když vám vlastně nechutnají a uvaříte si je dvakrát za rok.

Nezapomeňte si také naživo v obchodě zkontrolovat datum minimální trvanlivosti. Nejsou například jogurty zlevněné právě proto, že už budou brzy prošlé? V takovém případě není potřeba, abyste si jich jen kvůli tomu, že jsou ve slevě, vzali rovnou pět a nestíhali je sníst. Kupujte to, co skutečně spotřebujete.

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat