Sledujte ceny zlata a chraňte své peníze

Zlato je po staletí jednou z nejcennějších a nejhodnotnějších komodit pro uchování bohatství. Pro své zajištění ho v celé historii využívají banky a z části i státy. Navíc je zcela nenahraditelné v klenotnictví, průmyslu či medicíně a v době ekonomické krize, kdy cena peněz, akcií i mnoha dalších komodit klesá, má právě cena zlata rostoucí tendenci. Chraňte své peníze a vyberte si to pravé investiční zlato.

Investiční zlato

Než začnete do zlata investovat, je třeba si uvědomit, že žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. A právě proto je v České republice na trhu poměrně úzká nabídka zlatých slitků převážně proslulých švýcarských rafinérií. O to pestřejší je škála cen, za které se dají identické slitky u mnoha prodejců koupit. Cenové rozpětí nejlevnějšího a nejdražšího prodejce někdy přesahuje i 10 %.

zlaté mince

Na co si dát pozor

Velké cenové rozpětí v nabídce způsobuje, že Češi platí za zlaté slitky mnohem víc než Němci nebo Rakušané a nákup investičního zlata se jim tak může zbytečně dost prodražit. Pátráte po tom, zda existují pro tak extrémní cenové rozdíly nějaké racionální důvody? Pavel Trtík z e-shopu zlate-mince.cz říká: „Slitek ze stejné rafinérie, stejné hmotnosti a stejné ryzosti by měl mít ve stejné prodejní lokalitě i stejnou prodejní cenu.“. Sledovat cenu zlata na komoditní burze proto nestačí.

Sledujte ceny a nakupujte výhodně

Při srovnávání cen prodejců nakupujte jen u těch, kteří nemají přemrštěné ceny, jsou levní, zlato mají skladem a na trhu působí již několik let. Pamatujte na to, že se vám to vyplatí i při nákupu menších slitků. Aktuální cena zlata je v grafech uváděna v amerických dolarech a převedena dle kurzu na české koruny, ve kterých budete na e-shopu zlato nakupovat. Nezapomínejte na to, že se mění i kurz dolaru a může se stát, že na grafech cena zlata klesá a cena zlata v korunách naopak stoupá. Na webu najdete i odkaz na online monitor spotové ceny zlata$. Chraňte své peníze a investujte s rozvahou.

zlaté mince

Zdroj obrázků: zlate-mince.cz

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat