5 interiérových trendů roku 2023, které promění vaši koupelnu k nepoznání

Čeká vás rekonstrukce koupelny nebo jen přemýšlíte nad tím, jak tuto místnost zvelebit? Inspirujte se trendy letošního roku, které určují interiéroví designéři z celého světa.

Interiérové trendy jsou tu hlavně od toho, aby vám představily různé možnosti a ukázaly nové nápady, které vnesou do vašeho domova energii a příjemnou atmosféru. Domov si pak vždy zařizujte podle toho, co se líbí vám osobně, a trendy berte spíš jako zdroj inspirace. Ať už letos vsadíte na pár módních koupelnových doplňků, nebo se pustíte do renovace koupelny úplně od podlahy, na Favi najdete stylový nábytek, doplňky i dlažbu na jednom místě.

Moderní koupelna se dřevem
Zdroj: favi.cz

1. Nostalgie po boku moderny

Vintage kousky mají své místo v našich domovech už pěknou řádku let. V koupelně ale doposud příliš časté nebyly. Podle designérů ale právě teď přišel čas to napravit a sladit v této místnosti staré s novým. Nostalgickou atmosféru koupelně dodá mosaz, vodovodní baterie s retro kohoutky, dlažba, a hlavně samostatně stojící vana. Tyto vintage kousky pak v kombinaci s moderními svítidly, prosklenými skříněmi či designovým nábytkem vytvoří nadčasový styl, který vás nepřestane bavit.

Hnědá koupelna
Zdroj: favi.cz

2. Všechny odstíny bílé

Bílá barva je koupelnovou stálicí už dlouhá léta, designéři ale tentokrát radí zaměřit se na širokou paletu jejích odstínů a jednotlivé tóny zajímavě kombinovat. Chladnější odstíny bílé, které mají šedý, modrý a zelený podtón, prostor opticky zvětšují. Oceníte je proto hlavně na stěnách a dalších větších plochách.

Naopak teplejší odstíny bílé mají zlatý, oranžový či žlutý podtón. Díky tomu místnost pocitově oteplují, povzbudí vaši mysl a navodí harmonickou atmosféru. Skvěle se tak hodí pro doplňky a textilie. Pokud však máte koupelnu laděnou pouze v bílých odstínech, pohrajte si také s povrchovou úpravou materiálů. Třeba na nábytek využijte lesk, podlahu zvolte matnou a na zdi si dopřejte hrubší textury. Koupelna díky tomu nebude působit fádně a sterilně.

Bílá koupelna
Zdroj: favi.cz

3. Vzory hrají prim

Koupelny bývají plné studených materiálů, jako je sklo, porcelán, kámen nebo keramika. Možností, jak jejich studenou atmosféru zjemnit a dodat místnosti příjemnou hřejivost, je ale hned několik. Pro tento rok designéři doporučují vsadit na vzorovaný textil. Jaký motiv zvolíte, je čistě na vás. Vedle však určitě nešlápnete s přírodními vzory, geometrickými tvary nebo květinami. Využít je můžete na závěsech, ručnících, osuškách i koberečcích.

Rustikální koupelna
Zdroj: favi.cz

4. Osvěžující zeleň

Populární trend urban jungle letos pronikne také do koupelen, které se tak zazelenají pokojovými rostlinami. Vybírejte sem vlhkomilné a odolné rostliny, kterým nebude vadit vlhko ani méně světla. Ideální volbou je vedle kapradin například pokojový bambus, který je nenáročný a rychle roste. Skvělé si také rozumí s vlhkostí a nebude mu vadit, když ho přelijete. Má ale velmi rád světlo, takže do tmavých koupelen ho raději nedávejte. Ve správných podmínkách bude absorbovat zápach i značné množství škodlivin a přispívat tím k udržování zdravého ovzduší ve vašem interiéru.

5. Osobitost a originalita

Další z trendů nového roku velí jasně. Buďte odvážní. Nebojte se do koupelny vnést jeden více či méně dramatický akcent. Tím může být nezvykle tmavá stěna, tapeta s divokým tropickým vzorem, mixování dvou odlišných interiérových stylů nebo nepřehlédnutelné zrcadlo, které se stane ústřední ozdobou celé koupelny.

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat