6 důvodů, proč si pořídit kvalitní vchodové dveře do domu

Vchodové dveře do rodinného domu patří k nejdůležitějším prvkům zabezpečení vaší domácnosti. V Česku se totiž každý rok stane více než 11 tisíc loupeží, při kterých se lupiči dostanou do domu právě přes vstupní dveře. V případě klasických vchodových dveří, které nejsou řádně zabezpečeny, jim vniknutí do domu zabere jen pár vteřin. Pokud tedy chcete mít klidný spánek a nebát se každého zvuku, který se kolem domu ozve, měli byste investovat do pořádných vchodových dveří do domu.

Proč vchodové bezpečnostní dveře do domu?

Výjimkou, která lupičům bez obav odolá, jsou vchodové bezpečnostní dveře do domu. Pokud je dobře vyberete a necháte odborně zasadit do originálních bezpečnostních zárubní, pak máte vyhráno. Zloději se jim totiž obloukem vyhnou a půjdou se raději podívat o dům dál. Přece jen je stále spousta domácností, které bezpečí nechávají náhodě a spoléhají se na staré vchodové dveře do rodinných domů.

V čem kvalitní vchodové bezpečnostní dveře do domu překonávají svou konkurenci?

  1. Mají patentovaný hlavní zámek, který vydrží tlak minimálně 1 tuny.
  2. Jejich vytržení z pantů brání 3 bezpečnostní trny.
  3. Mají výztuž z kalené oceli a panty s hroty proti vysazení.
  4. Pomocí jediného otočení klíče se zamknou až na 13 bodech.
  5. Jsou odolné proti odvrtání zámku, vylomení i vyplanžetování.
  6. Díky přídavnému hornímu zámku je možné je zamykat snadno zevnitř domu.

Jak je vybrat?

I když se něco tváří kvalitně, neznamená to, že to tak opravdu je. Proto je potřeba výběru vchodových dveří do rodinného domu věnovat dostatečnou péči. Musí totiž splňovat různá bezpečnostní opatření a být vyrobeny z opravdu odolných materiálů. A je přitom jedno, zda se jedná o bílé vchodové dveře do domu nebo třeba vchodové dveře do domu zlatý dub. Dekor ani barva nemají na bezpečnost dveří vliv.

Vchodové dveře

Dostatečnou ochranu vaší domácnosti poskytnou dveře, které mají 3. bezpečnostní třídu a splňují ty nejpřísnější normy a úroveň ochrany. S nižší třídou se rozhodně nespokojte, nestačila by vám. Naopak vyšší bezpečnostní třída 4 by se vám vyplatila jen v případě, že doma skladujete opravdu drahé cennosti.

Na co si dát pozor

Důležité je pohlídat si správnou velikost dveřního křídla. Změřte si, zda potřebujete vchodové dveře do domu 80 cm, nebo 90 cm. Pár centimetrů navíc není na škodu, montážníci pak dveře přizpůsobí vašemu stavebnímu otvoru.

Rozhodně nekupujte dveře, které mají pouze jeden zámek. Jde sice o levnější variantu, ale centrální zámek je pak zbytečně přetěžován a může dojít k jeho poškození. Taktéž se nesnažte ušetřit na nových zárubních. Nové dveře totiž ve starých zárubních nikdy nebudou těsnit tak, jak by bylo potřeba. Vždy si proto pohlídejte, že vám firma spolu s novými vchodovými dveřmi do domu vymění také zárubně.

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat