Krokem za krokem: Jak vyrobit krabičku z papíru?

Obdarovat své nejbližší můžete kdykoliv budete potřeba, ať to bude na Vánoce, na narozeniny, k výročí nebo když jim zrovna budete chtít udělat radost. Pokud chcete být originální a chcete je mile překvapit, tak můžete vyrobit vlastnoruční krabičku. Pojďme se společně podívat na to, jak se taková krabička dá jednoduše složit.

Tipy, jak vyrobit krabičku

V předešlém článku jsme se věnovali tomu, jak originálně zabalit dárek a jak vytvořit obálku. Tentokrát se budeme věnovat tomu, jak vyrobit krabičku, abyste mohli drobný dárek pro maminku zabalit do krabičky. Ostatně pokud slavíte s přítelem výročí, vlastnoručně vyrobená krabička se taky může hodit. 

Tipů a rad, jak vyrobit krabičku je velké množství. Krabičku můžete vyrobit z klasického bílého či barevného papíru nebo můžete použít nějaký tvrdý papír či klasický karton. Pokud chcete vymyslet něco jiného, tak můžete krabičku polepit samolepkami, krajkou, látkou se zajímavým vzorem nebo ji ozdobit washi páskou. Ostatně krabičku můžete pokreslit nejlépe temperovými barvami, které mají velkou výdrž. Fixy nebo tiskátka jsou také vítány. Nakonec nezapomeňte krabičku doladit stuhou nebo přírodním provázkem.

Pamatujte, že pokud zvolíte silnější papír při skládání krabičky, bude krabička odolnější a bude lépe držet tvar.

Jak vyrobit jednoduchou krabičku s víkem?

Potřebujete vyrobit obyčejnou krabičku včetně víka? Máme pro vás jednoduchý návod, který zvládne každý.

Co budete potřebovat?

  • Papír
  • Pravítko
  • Nůžky
  • Lepidlo

Jaký je postup?

  1. Dle obrázku níže si vytvořte předlohu a dodržujte rozměry základny krabičky a víka. 
  2. To znamená, že krabička může mít například jednotlivé strany čtverce o velikosti 25,5 cm, dále z každé strany vystřihněte 5 cm. Pamatujte, že je vhodné nechat na protilehlých klopách menší kousky, které jsou poté určené na lepení krabičky. 
  3. U víka dodržte například rozměr čtverce o velikosti 21 cm, z každé strany vystřihněte 2,5 cm. U víka z každé strany, jak je na obrázku, nechte malé klopy, na které poté nanesete lepidlo, aby se krabička dala seskládat.
  4. Vystřihněte víko a základnu krabičky.
  5. Vezměte si pravítko a v místech vyznačených přerušovanou čárou důkladně tyto části přeložte.
  6. Základnu krabičky složte a na malé klopy naneste lepidlo, aby se dala krabička složit. 
  7. Víko složte stejným způsobem jako krabičku a použijte na malé části klopy lepidlo.
  8. Krabičku s víkem máte hotovou a ozdobte dle vlastní fantazie.
Šablona na krabičku z papíru
Zdroj: Pinterest: Comofazeremcasa.net

Jak vyrobit krabičku bez lepidla?

Potřebujete vyrobit malou krabičku, která bude bytelná a držet pohromadě? Nechte se inspirovat tímto videem. Budete potřebovat pouze obyčejný papír o velikost A4 a trošku šikovnosti.

Tipy na další krabičky

Pokud hledáte další tipy na různé varianty krabiček včetně předlohy, využijte Pinterest, Youtube nebo stránku templatemaker.nl. Na této stránce je obrovské množství různých druhů, variant a velikostí krabiček. Stačí si zadat do formuláře žádoucí rozměry a vygenerovat šablonu. Šablonu vystřihnete, krabičku poskládáte a máte hotovo!

Krabičky nemusíte použít jen jako dárek, ale využijte je chytře, například k uskladnění bižuterie nebo kancelářských potřeb.

Martina Poláková

Martina Poláková

Jsem pracující máma na rodičovské dovolené. Miluji běh, čtu knížky a ráda se učím novým věcem. Snažím se žít vědomě, jednoduše a lehce! Ráda přijímám výzvy, abych se dostala zase o kus dál.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat