2 způsoby, jak stahovat ze Spotify

Máte na Spotify vyhlédnutou skladbu, playlist nebo podcast a rádi byste si obsah stáhnuli do svého zařízení? Víme, jak na to. Poslouchejte hudbu i bez internetu – stačí si ji nejprve stáhnout do telefonu.

Spotify patří mezi nejoblíbenější streamovací platformy na světě. Jaké jsou jeho největší výhody?

  • Najdete zde obrovský výběr hudby i podcastů (až 80 milionů skladeb a 4 miliony podcastů, každý den přibývají nové).
  • Vychytaný algoritmus doporučí zajímavé interprety.
  • Firma odevzdává 70 % příjmů z přehrávání umělcům a autorům.

Rádi byste hudbu ze Spotify poslouchali i v offline režimu? To není problém. Aplikace se dá používat i bez připojení k internetu. Stačí, když si vybrané skladby, nebo rovnou celé playlisty, uložíte do paměti zařízení. A potom už si je můžete přehrávat dle libosti. Třeba i při cestě letadlem.

Jak stahovat ze Spotify se Spotify Premium

Máte zaplacené předplatné u služby Spotify a chcete si hudbu stáhnout, tak abyste si ji mohli přehrávat i v offline režimu?

  1. Stáhněte si aplikaci Spotify a přihlaste se ke svému účtu.
  2. Vytvořte si playlist, do kterého si přesunete všechny skladby, které chcete stahovat. Není to nutné, ale je to praktičtější než stahovat písničku po písničce.
  3. Playlist vytvoříte v záložce Tvoje knihovna (tlačítko + v pravém horním rohu). Skladbu přidáte do playlistu tak, že u ní v přehledu kliknete na symbol tří teček, zobrazí se vám podmenu a tam zvolíte přidat do playlistu. Vyberte playlist, do kterého ji chcete přidat.
  4. V dolním menu přejděte do záložky Tvoje knihovna. Zvolte svůj playlist.
  5. Abyste si mohli skladby stáhnout, potřebujete mít zaplacené Spotify Premium. U playlistu uvidíte symbol stažení (vypadá jako šipka). Jakmile šipka zezelená, playlist je stažený a můžete ho poslouchat i v offline režimu.

Spotify má podporu zařízení s operačním systémem Android a iOs, ale také Window a Mac. Navíc ho spustíte i na různých herních konzolích, televizích a chytrých hodinkách.

Hudbu můžete stahovat i po jednotlivých skladbách. Tlačítko pro stažení totiž najdete i u konkrétních písniček. Vyberte tedy danou skladbu, klikněte na šipku a zahajte stahování. Jakmile bude stahování dokončené, šipka zezelená a hudbu lze v aplikaci přehrát i v režimu offline.

Pokud chcete, aby aplikace nepoužívala během přehrávání internet, i když ho budete mít zapnutý, stačí kliknout na záložku Domů, vybrat Nastavení (ozubené kolo) a zvolit možnost Offline (pod Data Saver). Jakmile toto zvolíte, stažené skladby už nebudou během přehrávání čerpat data.

Jak stahovat hudbu ze Spotify bez členství

Pokud se z nějakého důvodu nemůžete přihlásit ke svému účtu, hudba se dá ze Spotify stahovat i bez toho, abyste byli přihlášení k účtu se zaplaceným členstvím. Pokud však Spotify nemáte předplacené, doporučujeme, abyste tak nejprve udělali. Jinak by se jednalo o nelegální stahování.

Postup je podobný, jako když stahujete z YouTube. Vyzkoušet můžete například Mp3fy. Jedná se o internetovou službu, která vám umožní stahovat audio soubory a videa z různých webových stránek a sociálních sítí (i Facebook, Instagram, Twitter atp.).

  1. Otevřete si stránky Mp3fy.
  2. Najděte skladbu, kterou chcete na Spotify stáhnout. Zkopírujte její URL.
  3. URL vložte do políčka na stránkách Mp3fy a stiskněte tlačítko CONVERT.
  4. Skladba se během chvíle zkonvertujte. Nakonec zvolte DOWNLOAD. Tímto zahájíte stahování do svého zařízení.
  5. Jakmile je stahování dokončené, skladbu najdete v paměti telefonu (či jiného zařízení) ve stažených souborech. Pro přehrávání nepotřebujete aplikaci Spotify.

Pokud vám Mp3fy z nějakého důvodu nefunguje, existují i další online nástroje, které to svedou místo něj. Například Spotify Downloader.

Postup je úplně stejný jako u Mp3fy. Na Spotify si zkopírujete URL adresu skladby. Vložíte ji do příslušného políčka na stránkách Spotify Downloader a kliknete na Sumbit. Následně zvolte Download a zahájíte stahování. Pokud chcete stahovat z playlistu, můžete v dalším kroku zvolit stahování jen konkrétních skladeb, nebo rovnou celého playlistu.

Pozor na bezpečnost!

Tyto online nástroje na stahování doporučujeme spíš než nástroje, které si musíte přímo stáhnout do svého zařízení. A to hlavně kvůli bezpečnosti. Pokud do počítače nebo telefonu stahujete aplikace třetích stran z neoficiálních zdrojů, nikdy nevíte, zda do zařízení nestáhnete i něco škodlivého, např. malware.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat