Jak stáhnout aplikaci do TV

Přinesli jste si domů novou chytrou televizi a už se nemůžete dočkat, až si konečně pustíte film? Nebo zahrajete hry? Poradíme, jak do Smart TV stáhnout aplikace. Ty bezplatné, i ty placené. V článku se podíváme i na to, co dělat, když aplikace nejde spustit a jak je smazat.

Spousta uživatelů dnes výběr televize podřizuje tomu, zda je dané zařízení chytré, nebo nikoliv. Smart TV se připojují k internetu a mohou mít operační systém Android TV, Tizen, webOS a další.

Chytré televize umožňují sledovat nejen streamovací servery, ale mají i spoustu dalších šikovných funkcí, díky kterým se vyplatí je vlastnit. Například se na nich dají hrát hry, procházet internet a instalovat různé aplikace. Samozřejmostí je i praktické červené tlačítko.

Jak nainstalovat aplikace na chytrou televizi

  1. Na dálkovém ovládání stiskněte domeček – tlačítko HOME. Potom vyberte na obrazovce ikonu APPS nebo APLIKACE. Otevře se vám seznam všech aplikací v televizi.
  2. U nainstalovaných aplikací je k vidění šipka, která směřuje dolů. Pokud nějaká aplikace stažená není, bude bez tohoto diagramu. Klikněte na vybranou aplikaci a zvolte INSTALOVAT. V detailu aplikace se vám ukáží důležité informace.
  3. Jakmile bude appka instalovaná, klikněte na OTEVŘÍT a spusťte ji.
  4. Vedle tlačítka OTEVŘÍT je také možnost PŘIDAT NA DOMOVSKOU STRÁNKU. Zvolte ji a budete mít přístup k aplikaci rychlejší, vystačíte si jen s jedním kliknutím.

Stejný postup je i u televizí s operačním systémem webOS či Tizen. Vždy musíte nejprve přejít do hlavního menu, kde si otevřete aplikace. Potom už stačí najít tu, kterou si chcete nainstalovat a potvrdit její stažení.

Další možností je instalovat aplikace přes Google Play.

  1. V nabídce na televizi zvolte Google Play.
  2. Přihlaste se do účtu Google a potom vyberte ikonu vyhledávání vpravo nahoře.
  3. Vyhledávejte pomocí ovladače nebo skrze klávesnici obrazovky.
  4. Zadejte aplikaci, kterou hledáte a stáhněte si ji.
  5. Aplikaci přemístíte tak, že ji vyberete v menu a kliknete tlačítkem OK. Potom se objeví možnost přesunout či odstranit. V menu je možné zvolit i přemístit na plochu.

Návod, jak na to, najdete v následujícím videu:

V obchodě Google Play jsou také placené aplikace. Pokud si je budete chtít koupit, musíte mít k ruce předplacenou dárkovou kartu Google Play, nebo ke svému účtu Google přidejte údaje své platební karty. Peníze se potom strhnou právě z této karty.

Na Smart Tv s webOS nelze instalovat aplikace z Google Play ani jiné appky třetích stran. LG má vlastní LG Content Store. Postup je však stejný, jak kdybyste instalovali z Google Play. V menu si najdete LG Content Store a pak už jen pomocí vyhledávání zadejte jméno hledané aplikace.

Proč mi nejde nainstalovat aplikace do chytré TV?

Často není instalace možná kvůli tomu, že vyžaduje aktualizaci systému. Stiskněte tlačítko HOME/SMART na dálkovém ovladači. Na domovské obrazovce vyberte v levém dolním rohu NASTAVENÍ. V nabídce Nastavení přejděte na kartu OSTATNÍ vlevo dole a poté zvolte AKTUALIZACE SOFTWARU.

O podobný problém se jedná v případě, že nejde spustit už nainstalovaná aplikace. Většinou se potřebují aktualizovat. To se děje automaticky. Kdyby nešla spustit ani po několika hodinách, odinstalujte ji a potom ji znovu nainstalujte.

Krajním řešením je obnovení továrního nastavení televize.

jak stahovat aplikace smart tv

Jak odstranit aplikaci z chytré televize

  1. Stiskněte tlačítko HOME, vyberte ikonu APLIKACE v nabídce Home, v seznamu aplikací vyberte položku Google Play Store a vyberte položku Moje aplikace.
    Pokud má dodané dálkové ovládání tlačítko APPS, stisknutím tohoto tlačítka APPS lze zobrazit seznam aplikací.
  2. Jakmile aplikaci najdete, označte ji a zvolte možnost ODINSTALOVAT.

Nejčastější dotazy

Jak stáhnout aplikaci do Smart TV?

Vystačíte si s ovladačem. Přes tlačítko HOME najděte ikonku APPS a vyberte hledanou appku. Detailní návod najdete v článku.

Proč nejde instalovat aplikace do chytré tv?

Většinou bývá potřeba aktualizovat systém.

Proč není Google Play na LG Smart TV s webOS?

LG má vlastní LG Content Store. Princip stahování je ale stejný jako na Google Play.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat