Jak změnit zemi na Netflixu? Jde to i bez VPN

Pokud se vám už někdy stalo, že vás oblíbený YouTuber navnadil na novou sérii a vy jste ji na českém Netflixu nemohli za boha najít, víme, v čem je háček. Nejspíš jste se stali obětí geoblockingu. Poradíme, jak změnit zemi na Netflixu s VPN i bez.

Je trochu s podivem, že obsah na Netflixu, ale i ostatních streamovacích serverech, nebývá ve všech zemích stejný. Naštěstí se dá geoblocking obejít – takže se můžete doma dívat na americký Netflix, japonský Netflix a další. Jak na to? Jak změnit zemi na Netflixu?

Geoblocking neboli geoblokace je omezování spotřebitelů/příjemce na základě toho, v jaké zemi se nachází.

Pokud nevíte, na co se dívat, mrkněte na naše žebříčky toho nej na Netflixu:

Přestěhovali jste se do jiného státu > změňte svou zemi v nastavení

To je úplně nejjednodušší a podle Netflixu i jediný správný způsob, jak a kdy změnit svou zemi. Pokud chcete po přestěhování do zahraničí změnit zemi na Netflixu, můžete buď:

  • zrušit účet a udělat si nový,
  • restartovat účet,
  • počkat do konce zúčtovacího období a změnit detaily v profilu a platbě.

Počítejte s tím, že když změníte svou zemi, dojde na vašem účtu ke změnám. Jednak se bude lišit cena za předplatné, dále se změní nabídka seriálů a filmů, nabídka audia a titulek atd. Více informací najdete přímo na stránkách Netflix Help Center.

Pamatujte, že změnit svou zemi a různými způsoby obcházet geoblocking je porušení smluvních podmínek na Netflixu.

Použijte VPN

Netflix vám zobrazuje obsah na základě vaší IP adresy. Podle té pozná, v jaké zemi právě teď jste. VPN je proto nejjednodušší způsob, jak geoblokaci na Netflixu obejít. Co to VPN je a jak funguje jsme probrali v samostatném článku.

Ve zkratce – jde o virtuální privátní síť, na kterou se připojíte, a získáte tak jinou IP adresu. Severy VPN se nachází i v zahraničí, takže když se budete chtít dívat na americký Netflix, stačí vybrat VPN server v USA. Připojíte se, a je to, máte americkou IP adresu.

Důležité je vybrat takovou VPN, kterou Netflix nerozpozná a neobejde. Pokud by se vám stalo, že Netflix vaši fintu odhalí, zobrazí vám jen obsah, který je dostupný celosvětově. Nikoliv filmy a seriály, které si mohou pouštět diváci jen v konkrétní zemi. Většina uživatelů doporučuje Express VPN.

jak změnit zemi na netflixu

Jak změnit zemi na Netflixu bez VPN

Možná máte nějaké osobní důvody, proč VPN nechcete používat. V některých zemích je VPN nelegální a mohli byste se dostat do problémů jen proto, že jste se chtěli dívat na film. Takže si na to dávejte pozor. V Čechách zákaz VPN neexistuje. I tak se jí ale třeba chcete vyhnout.

Jak změnit zemi na Netflixu bez VPN?

  • Smart DNS – funguje na podobném principu jako VPN, připojíte se k DNS serveru v jiné zemi. Ale pozor, neschová vaši IP adresu.
  • Proxy server – připojujete se přes server třetí strany, Netflix tedy určuje vaši lokaci na základě lokace proxy. Výhodou je, že schová IP adresu.
  • Tor Browser – Tor Browser je prohlížeč, který zašifruje vaše data a posílá je přes tři různé servery. Používá se například pro přístup na darknet. Netflix vydedukuje vaši lokaci na základě posledního serveru, který vaše zašifrovaná data obdrží. Tento poslední server si ale nemůžete vybrat, takže nevíte, z jaké země se vlastně budete „dívat“.

Chystaná novinka na Netflix – konec sdíleným účtům

Netflix během tohoto roku nejspíš zatne tipec účtům, které sdílí uživatelé mimo jednu domácnost. Povolené by mělo být nadále jen sdílení účtů v jedné domácnosti, tedy v rámci rodiny.

Aplikace sama rozpozná, zda sledujete z jednoho stejného místa a pokud ne, ostatním profilům odepře přístup. Vzhledem k povaze VPN a obcházení geolokace nejspíš nebude možné toto nové pravidlo obelstít. Pomocí VPN se totiž přihlašujete k určitému vzdálenému serveru, například v jiné zemi. Všichni sledující by se tak museli připojit k jednomu stejnému serveru.

Šlo by to například tak, že by si jeden z uživatelů vytvořil vlastní VPN server a vy jste se na něj pomocí VPN klienta připojili. Potom byste sdíleli jednu IP adresu. Je ale dost nepravděpodobné, že by si Netflix tato zadní vrátka nějak nepojistil, obdobně jako třeba Disney Plus obcházení geoblockingu. Spoléhá se totiž na technologii, která celkem úspěšně blokuje uživatele připojené pomocí VPN klienta.

Anna Macurová

Anna Macurová

Ráda zkouším nové spotřebiče, elektroniku a vychytávky do domácnosti. Najdu pro vás nejlepší produkty a přidám tipy na výhodný nákup.

Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat