Trendy ve studiu MBA, které vám umožní získat ze studia maximum

První vzdělávací program MBA vznikl v USA na počátku minulého století a od té doby se tato forma vzdělání stala postupně populární na celém světě. 

Do České republiky přišly první MBA programy na samém počátku 90. let a mezi manažery a podnikateli si získaly za krátkou dobu vysokou prestiž.

I tento typ profesního vzdělání se průběžně mění, aby udržel krok s požadavky studentů i zaměstnavatelů. Zajímá vás, jaké jsou aktuální trendy?

Prvním trendem, který se postupně rozvíjí, je vznik vyprofilovaných programů MBA, které přesně pokrývají potřeby studentů v souladu s jejich profesním zaměřením. Lze se tak setkat s programy zaměřenými nejen na vrcholové řízení organizace, ale i na řízení lidských zdrojů, finanční management, řízení informačních technologií nebo třeba na public relations, marketing a reklamu, logistiku či zdravotnictví.

mba
Zdroj: Pexels.com

Studenti však mají výběr přesný program, co se týče jejich kariérního zaměření. Pojem MBA je již známý, novým trendem je nabídka navazujícího DBA studia nebo programů BBA pro čerstvé absolventy maturitních zkoušek. Oč jde? BBA, tedy Bachelor of Business Administration, je vzdělávací program určený pro studenty s ukončenou střední školou s minimálními praktickými zkušenostmi, kteří chtějí získat kvalitní základy vzdělání v oblasti managementu, marketingu nebo finančnictví. Lze jej rovněž považovat za přípravu pro pozdější absolvování MBA.

Program DBA (Doctor of Business Administration) naopak představuje stupeň navazující na MBA, jde o nejvyšší stupeň manažerského vzdělání. Studium programu DBA je určeno především pro absolventy MBA a pro absolventy vysokoškolského vzdělání 2. stupně, tedy s titulem Ing. nebo Mgr., s nejméně pětiletou praxí na manažerské pozici. Tento typ vzdělání se soustředí na rozvoj pokročilejších manažerských dovedností, na podporu schopnosti strategického rozhodování, hledání a tvorbu inovativních procesů, ale i na rozvoj dovedností v oblasti identifikace, realizace a využívání inovačních řešení v praxi a na podporu dovedností leadershipu.

studium
Zdroj: Pexels.com

K významným trendům dneška v oblasti MBA patří i lehká dostupnost potřebných knih a veškerých studijních materiálů v online podobě a také nabídka propracovaného 100% online studia, které je svým obsahem, kvalitou a přínosem plně srovnatelné s klasickou kombinovanou formou. Důraz na vysokou flexibilitu včetně výuky v pozdějších odpoledních hodinách a individuální přístup jsou ostatně dalšími podstatnými trendy, které lze v oblasti nabídky MBA aktuálně vysledovat. Krom toho poznáte jako spolužáky i nové kolegy v oboru, kteří vám budou cennou inspirací při řešení stávajících pracovních problémů.

Zmíněné trendy včetně trvajícího důrazu na kvalitu MBA vzdělávání pomáhají v úspěšném absolvování vybraného studijního programu a maximalizují tak jeho přínosy. Proto je vhodné při volbě studia zvolit takovou MBA školu, která nabízí kvalitní vzdělání jdoucí s dobou, a mezi ty se řadí rozhodně pražský Business Institut. Může se pochlubit téměř dvěma stovkami špičkových lektorů, jejichž rukama prošli zaměstnanci řady velkých a úspěšných tuzemských i zahraničních společností. Nabídka programů a přístup Business Institutu plně zohledňují všechny výše uvedené trendy, což umožňuje odnést si ze svého studia na této MBA škole skutečně maximum. Neváhejte a podejte si bezplatnou online přihlášku ještě dnes. Investice do vzdělání se vám vyplatí!

Zdroj náhledového obrázku: Pexels.com

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat