Skvělé aktivity a hry pro bazénové radovánky

Koupání v bazénu neodmyslitelně patří k letním radovánkám. A obzvláště děti v parném létě od bazénu neodtrhnete. Nechte je vyřádit a připravte jim k tomu pořádnou dávku vodních her.

Šlapejte vodu

Pokud už děti plavání nebaví, zkuste je zabavit známým šlapáním vody. Stanovte si povely a odstartujte vodní souboj. Děti se snaží udržet nad vodní hladinou šlapáním vody v bazénu, ruce přitom mají nad hlavou, a kdo nejdéle vydrží, ten prostě vyhrává. Jak to asi dlouho vydrží? A pokud doma ještě žádný bazén nemáte, je nejvyšší čas si ho pořídit i s hračkami do vody a příslušenstvím.

Veselé závody ve vodě

Máte doma třeba hračky na pískovištědeštník nebo gumový míček? Dejte dětem za úkol přeplavat bazén s otevřeným deštníkem v ruce nebo s míčkem na lopatičce do písku či ve formičce. Předměty jim nesmí spadnout do vody, jakmile jim vyklouznou, děti musí zpátky na start. Vítěze v soutěži odměňte zmrzlinou, ovocným koktejlem nebo diplomem pro skvělé plavce.

Hledejte poklad

Zahrajte si s dětmi na lovce pokladů. Do průhledné vody hoďte nějaký předmět, který je dost těžký a bude se držet na dně a současně jej děti zvládnou vynést nad vodní hladinu. Měl by být i barevný, aby ho děti i na dně bazénu dobře viděly. Děti mají za úkol poklad najít, vylovit a přinést na určité místo. Podobných pokladů můžete ukrýt na dno hned několik a počítat, kdo jich najde nejvíc.

Zahrajte si vodní volejbal

Baví vaše děti míčové sporty na suchu? Zkuste je přenést i do bazénu. Na vodní volejbal potřebujete bójky a provázek, kterým vymezíte hřiště mezi nimi a míč. Poslouží vám i plovoucí PET lahve připevněné na provázek a kámen jako těžítko, které bude na dně bazénu. Místo klasické sítě stačí také použít provázek a připevnit ho k předmětům vedle bazénu, k plotu či vratům. Natáhněte jej asi metr nad hladinou. Místo klasického volejbalového míče použijte klidně nafukovací balón k vodě. Ve vodě můžete s dětmi hrát i vybíjenou, rugby nebo vodní pólo.

Uspořádejte olympiádu

Uspořádejte letní vodní olympiádu. Každé odpoledne vyhlaste jednu disciplínu a vydrží vám to na celé léto. Děti mohou běhat proti proudu nebo v potápěčských ploutvích v mělké vodě, závodit v jízdě na nafukovacím kruhu, anebo třeba plavat s ešusem vody, aniž by se voda rozlila nebo jí naopak notně přibylo. Pokud je bazén dost velký, uspořádejte vodní slalom ve vodě mezi PET lahvemi nebo hračkami do bazénu. Chytré hlavičky mohou zkusit luštit hlavolamy pod vodou. Nezapomeňte na děti dohlížet, ať se jim nic nestane. S bazénem je léto prostě dokonalé a nemá chybu.

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat