Nejlepší teréňák je služebák aneb jak si zpohodlnit život

Kdo by nechtěl jezdit pohodlně, bez starostí a navíc ušetřit? Služební auto jako benefit od zaměstnavatele je skvělou cestou, jak si zpříjemnit každodenní život.

Kdo by nechtěl jezdit pohodlně, bez starostí a navíc ušetřit? Služební auto jako benefit od zaměstnavatele je skvělou cestou, jak si zpříjemnit každodenní život. Nemusíte se trápit s údržbou, opravami nebo pojištěním – všechny tyto věci řeší firma. Díky tomu máte o starost méně a můžete se soustředit na důležitější věci. Jako další bonus můžete dostat kartu na tankování a navíc ještě ušetříte na benzínu nebo naftě.

A co více, služební auto zlepšuje nejen pracovní, ale i osobní život. Mít k dispozici moderní a dobře udržované auto je prostě pohodlné. Můžete jezdit, kam potřebujete, kdykoliv chcete, aniž byste museli řešit další výdaje. Také pro zaměstnavatele je výhodné – motivovaní a spokojení zaměstnanci jsou základ úspěchu.

Výhody

Používání služebního auta přináší celou řadu výhod, které usnadňují život a pomáhají šetřit peníze. Jednou z hlavních je úspora na provozních nákladech. Zaměstnanec se nemusí starat o údržbu, opravy nebo pojištění, protože tyto výdaje řeší zaměstnavatel. Pokud má zaměstnanec kartu na tankování, může čerpat pohonné hmoty za výhodnější ceny, což v dlouhodobém horizontu přináší další úspory.

Další významnou výhodou je daňová úspora. V některých případech mohou zaměstnanci využívat služební auto k soukromým účelům, což se považuje za nepeněžní příjem (zaměstnanecký benefit). Tento příjem je sice zdaněn, ale zároveň může být zahrnut do nákladů na podnikání, což snižuje celkové daňové zatížení. Zaměstnanec platí nižší daně a zároveň má poskytnuto moderní auto, které by si jinak možná nemohl dovolit. Díky služebáku tak nebude potřeba ePujcka.

Služební auto také zvyšuje pohodlí a flexibilitu. Nemusíte se obávat o technický stav vozidla ani jeho stáří, protože firmy dbají na pravidelnou obnovu vozového parku. Tím pádem máte stále k dispozici spolehlivé zánovní auto vždy připraveno k jízdě. Tento komfort oceníte nejen na pracovních cestách, ale i při běžném denním používání.

Jak Se Domluvit na Služebním Autě a Přesvědčit Šéfa

Získání služebního auta může výrazně zlepšit váš pracovní i osobní život, ale klíčem je přesvědčit šéfa, že je to i pro něho dobrá investice. Začněte tím, že si připravíte silné argumenty. Ukážete, jak služební auto zvýší vaši efektivitu, například tím, že vám usnadní cesty na schůzky, rychlejší reakce na urgentní situace nebo snadnější převoz pracovních materiálů.

Mějte připravené konkrétní příklady, jak by vám služební auto zjednodušilo vaši práci a přineslo firmě výhody. Například, že budete schopni navštěvovat více klientů denně, nebo že budete flexibilnější při řešení problémů mimo kancelář. Tím ukážete, že služební auto není jen benefitem pro vás, ale i velkým přínosem pro firmu.

Dalším krokem je předložit návrh, jaké náklady by firma měla nést. Navrhněte, že budete hradit pohonné hmoty pro soukromé účely, pokud se firma postará o údržbu a pojištění. Tím ukážete ochotu spolupracovat a sdílet náklady, což může být pro šéfa přijatelnější.

Pokud vaše firma ještě nemá zavedený program pro služební auta, navrhněte pilotní projekt. Můžete nabídnout, že budete prvním zaměstnancem, který tuto možnost využije, a později zhodnotíte přínosy pro firmu. Tento přístup může být méně závazný a pro šéfa snazší k přijetí.

Nakonec buďte připraveni na kompromis. Možná budete muset začít s menším nebo starším autem, než jaké jste si představovali, nebo sdílet auto se svými kolegy. Důležité je ukázat, že jste flexibilní a že vaše žádost o přidělení služebního auta je dobře promyšlená a přínosná pro obě strany.

Výběr Služebního Auta: Na Co Se Zaměřit

Když už máte zelenou na získání služebního auta, dalším krokem je jeho výběr. Než se rozhodnete, zvažte, jaký typ auta bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám a povaze vaší práce. Neuspěchejte to a nesnažte se výběr vyřešit do5minut. Různé typy aut nabízejí různé výhody, a je důležité vybrat to správné, aby vám skutečně usnadnilo život.

Typy Pohonu: Benzín, Nafta, nebo Elektro?

Prvním faktorem je výběr pohonu. Benzínová auta jsou obecně vhodná pro kratší trasy a městský provoz, protože mají nižší pořizovací náklady a jsou často levnější na údržbu. Naftová auta jsou výhodná pro dlouhé trasy a časté cestování, díky nižší spotřebě paliva na delší vzdálenosti. Pokud firma podporuje ekologická řešení, elektroauta jsou skvělou volbou – mají nízké provozní náklady a daňové úlevy, ale je třeba zvážit dostupnost dobíjecích stanic a dojezd na jedno nabití.

Velikost a Typ Auta: Malé Auto, SUV nebo Dodávka?

Dalším klíčovým faktorem je velikost a typ auta. Malá auta jsou ideální pro městský provoz, snadno se parkují a mají nízkou spotřebu. Pokud potřebujete převážet větší množství materiálu nebo často jezdíte do terénu, může být lepší volbou SUV. Poskytují více prostoru, komfortu a lepší jízdní vlastnosti mimo silnici. Dodávky jsou neocenitelné pro ty, kteří potřebují přepravovat větší náklady či více osob nebo chtějí v dodávce tu a tam přespat na dovolené. Doporučená dodávka na spaní je taková, která má vzadu dostatek místa až pro dvě dospělé osoby.

Další Faktory a Vybavení

Při výběru auta nezapomeňte na další vybavení, které vám usnadní práci i řízení. Navigační systém, hands-free sada i klimatizace mohou být při každodenním používání neocenitelné. Pokud auto budete využívat k delším pracovním cestám, oceníte pohodlná sedadla s vyhříváním a dostatek úložného prostoru. Mějte na paměti, že některá auta mohou mít vyšší provozní náklady, jako jsou dražší náhradní díly nebo vyšší pojištění. Dále je fajn mít na cestách autem stabilní připojení na internet s výhodným mobilním tarifem.

Auta pro Radost i Užitek

Na závěr, není nad to, když můžete jezdit v pohodlí služebního auta, ušetřit na provozních nákladech a ještě k tomu vypadat profesionálně. Takže až příště budete sedět v kanceláři a váš šéf projede kolem na kole, zatímco vy sníte o novém SUV nebo třeba elektrickém zázraku na čtyřech kolech, nebojte se zeptat! Koneckonců, nejlepší auto je takové, které vás stojí co nejméně peněz. Když už se šéf bude tvářit kysele, připomeňte mu, že šetříte jeho čas i peníze – a taky přírodu, když vyberete ekologickou variantu.

Takže, vyrazte do světa firemních aut a užívejte si každou jízdu. Nezapomeňte, že ať už jedete na schůzku s klientem nebo na rodinný výlet, vždycky je fajn mít na palubě služebáka, co všechno hravě zvládne. 

Redakce
Budeme rádi, když nám zašlete svůj názor nebo zkušenosti.

Přidejte komentář

Komparito.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Srovnat produkty:
  • Celkem (0)
Srovnat